Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, měl někdo z vás „křehká vajíčka“… nesetkaly jste se s tím, že by vám embryolog řekl, že se hůř oplodňují jelikož jsou křehká?
Pokud ano, existuje něco co by to mohlo zlepšit?
děkuji za všechny odpovědi ![]()
Me rekli ze se nektera uplne rozpadla po tom co do nich pichli a nemelo to ten spravny odraz pri vpichu.
tezko rict, jen jsem myslela jestli to nekomu dr taky nerekl nebo tak. ![]()
Po krátkém i dlouhém stimulačním protokolu mi embryoložka řekla, že jsou má vajíčka velmi křehká a rozpadají se, sice mi jich odebrali 10, ale jen 1 bylo zralé, z každého cyklu jsme měli jen jedno embyo a ještě béčkové kvality. Jak jste dopadly s křehkými vajíčky vy? Dá se s tím něco dělat? Asi mě čeká genetické vyšetření. Prý si se mnou neví rady a nikdy to neviděli.
@k. Eva píše:
Po krátkém i dlouhém stimulačním protokolu mi embryoložka řekla, že jsou má vajíčka velmi křehká a rozpadají se, sice mi jich odebrali 10, ale jen 1 bylo zralé, z každého cyklu jsme měli jen jedno embyo a ještě béčkové kvality. Jak jste dopadly s křehkými vajíčky vy? Dá se s tím něco dělat? Asi mě čeká genetické vyšetření. Prý si se mnou neví rady a nikdy to neviděli.
Ahojky Evi, to me mrzi teda
to my az tak na tom nebyli. zralych jsem z 13 mela 9 a olodnili 6 ale ve finale zbylo v prnim pokusu IVF jedno, a nedopadlo to. 2IVF bylo uspesnejsi ale zase samovolny potrat ![]()
genetiku a imunilogii mame za sebou a jsme v poradku teda az na manzela ten ma spatny spermio.
takze netusim zda se da neco delat s tema vajickama… ![]()
A nechces jit jeste k nejakymu jinymu dr aby rekl nazor… jinak fakt nevim
. prave jsem zalozila toto tema zda s tim nema nekdo zkusenost… ale jsi prvni.
budu rada kdyby jsi cokoliv zjistila kdyby jsi mi napsala a to i ja kdybych se neco dozvedela jak na to!!!
V pátek jsme byli na transferu, ale protože nebylo embryjko moc kvalitní, velké šance nám nedávají, byl to náš druhý pokus, myslela jsem si, že to tentokrát vyjde, že vajíček bude víc, že mi krátký protokol nesedl, ale byla to docela rána. My tedy na genetice a imunologii ještě nebyli, neposlali nás tam, prý je to drahé. Pokud to nevyjde teď, tak půjdem. Mažel je v pořádku a mně do teď tvrdili, že já také a najednou řeknou, že budeme nejspíš potřebovat vajíčko od dárkyně. Zatím tedy, jak na to, nevím, ale určitě chci vědět, co mi je a proč to je, takže se budu pídit dál a dám určitě vědět, nejhorší je, že všechno trvá tak strašně dlouho. Zatím pa a děkuju. E
@k. Eva píše:
V pátek jsme byli na transferu, ale protože nebylo embryjko moc kvalitní, velké šance nám nedávají, byl to náš druhý pokus, myslela jsem si, že to tentokrát vyjde, že vajíček bude víc, že mi krátký protokol nesedl, ale byla to docela rána. My tedy na genetice a imunologii ještě nebyli, neposlali nás tam, prý je to drahé. Pokud to nevyjde teď, tak půjdem. Mažel je v pořádku a mně do teď tvrdili, že já také a najednou řeknou, že budeme nejspíš potřebovat vajíčko od dárkyně. Zatím tedy, jak na to, nevím, ale určitě chci vědět, co mi je a proč to je, takže se budu pídit dál a dám určitě vědět, nejhorší je, že všechno trvá tak strašně dlouho. Zatím pa a děkuju. E
TAK TO TREBA VYJDE!!!BUDU MOC DRZET PESTI!!! ![]()
NO PROSIM TE…VAS NEPOSLALI PO PRVNIM NEUSPECHU NA VYSETRENI(GENETIKA ATD) TO JE JAKO MAZEC. BLBCI. ONI TO NEPLATI. PLATI TO POJISTOVNA. ASPON TEDA MYSLIM, ALE KDO JINY BY TO PLATIL… ONI POCHYBUJU A VY TAKY NE.
TO SI VYDUPEJTE.ALE SNAD TO NEBUDETE POTREBOVAT, A VYJDE VAM TO!!!
MUZU SE ZEPTAT KAM DOCHAZITE???
TRVA…JA Z TOHO BYLA HOTOVA ZE TO VSE TRVA ATD. ALE TED SI RIKAM ZE SI POCKAM ALE HLAVNE ABY TO VYSLO!!
Chodíme do Plzně do Natalartu, je pravda, že po prvním neúspěchu genetiku zmínili, moc nám to ale nevnucovali a my chtěli druhý pokus, nenapadlo nás, že by to znovu nevyšlo, jen jsme mysleli, že mi nesedl krátký stimulační protokol a i doktoři říkali, že se to stává. Jinak jsou tam hodní a milí, ale je to jak na běžícím pásu a žádné velké povídání. Blíž bychom to měli do Budějovic, ale můj gynekolog doporučoval Plzeň. Taky přeju moc úspěchů. Je docela prima si o tom s někým, kdo ví, jaké to je, „popovídat“. Tak Pa.
@k. Eva píše:
Chodíme do Plzně do Natalartu, je pravda, že po prvním neúspěchu genetiku zmínili, moc nám to ale nevnucovali a my chtěli druhý pokus, nenapadlo nás, že by to znovu nevyšlo, jen jsme mysleli, že mi nesedl krátký stimulační protokol a i doktoři říkali, že se to stává. Jinak jsou tam hodní a milí, ale je to jak na běžícím pásu a žádné velké povídání. Blíž bychom to měli do Budějovic, ale můj gynekolog doporučoval Plzeň. Taky přeju moc úspěchů. Je docela prima si o tom s někým, kdo ví, jaké to je, „popovídat“. Tak Pa.
jasny no, to chapu. clovek nepocita s neuspechama ![]()
taky jsem po prve mela kratky a pak dlouhy, kdyz jsem mela dlouhy tak to vyslo ale bohuzel ten potrat ![]()
urcite kdyby nahodou to nevyslo( ale doufam ze vyjde) tak na tu genetiku a imuno jdete urcite.
nemam moc rada kdyz na klienty nemaj cas, to neni zadny jednoduchy tema atd, a jeste kdyz dojizdite nejaky kus. my dojizdime 40km do pardubic ale nemuzem si stezovat. cas tam maj vzdy a jsou skvely. ale pokud jste spokojeny, tak to je dobre!
jj presne… cloveku to pak pomaha!!a aspon se neco dozvi.
a vy jste z jiznich cech?
mam tam pribuzne a bydlela jsem v susici
Jsme od Strakonic. Já jsem zase studovala v HK, tak znám trochu i Pardubice. Ty máš za sebou teda taky dva cykly, jednou jsi otěhotněla a potratila? To mě mrzí, když už se to povede a pak to nevyjde… Jak to plánujete teď? A nevíš, jak probíhá to genetický a imuno vyšetření a na jak dlouho to je? Děkuju za zprávičky. Dobrou. E
Jee ja mam ve strakonicich tetu
a do stozic jezdime na chatu.
taky jsem studovala v Hk ![]()
jj 2ivf, potrat, laparku, hysteroskopii, IUI, KET
to jo no, myslela jsem ze bude po me
.manzela to taky mrte vzalo ![]()
ted po laznich pujdem do 3IVF ale jeste nevim co presne pro nas ma dr. pripraveno.
genetika -chteji rodinnou anamnezu, a rocniky narozeni rodicu aii vase. a budou se vas ptat co uz mate za sebou atd. a pak jdete na krev, za mesic jsou vysledky, na ktere si volas.
imuno- sli jsme po jednom do ordinace, zvazili nas, a ptali se tez na rodinnou a nasi anamnezu.
pak odber krve 6ampulek. a manzel dal sperma co vezl z domu, a na vysledky taky cekas mesic a ty ti prijdou postou.
nemas vubec za co jen se ptej!!!
rada pomuzu ![]()
Ahoj Tinus, děkuju za informace. Já jsem teď ve fázi čekání a je to teda na budku. Však víš. Manžel chtěl, abych si došla zítra na krev, ale já se bojím, radši nevědět. Do lázní tě poslal tvůj gynekolog a jaké to bylo? Vy chodíte pořád do stejného centra? Já uvažuju, jetli ho třeba nezměnit, jestli by to k něčemu vedlo. No uvidíme, jak to teď dopadne a co by nám řekli na genetice a imunologii, zatím nevím, co mi je. Docela mě sebralo, že mi řekli, že vajíčka jsou nekvalitní, tak ať uvažuju o dárkyni, přitom nikdo neřešil, co mi vlastně je. Tak ahoj a držím palce, ať vše vychází. E
@k. Eva píše:
Ahoj Tinus, děkuju za informace. Já jsem teď ve fázi čekání a je to teda na budku. Však víš. Manžel chtěl, abych si došla zítra na krev, ale já se bojím, radši nevědět. Do lázní tě poslal tvůj gynekolog a jaké to bylo? Vy chodíte pořád do stejného centra? Já uvažuju, jetli ho třeba nezměnit, jestli by to k něčemu vedlo. No uvidíme, jak to teď dopadne a co by nám řekli na genetice a imunologii, zatím nevím, co mi je. Docela mě sebralo, že mi řekli, že vajíčka jsou nekvalitní, tak ať uvažuju o dárkyni, přitom nikdo neřešil, co mi vlastně je. Tak ahoj a držím palce, ať vše vychází. E
ahojky Evi,
no to verim, to cekani je nejhorsi… a jeste se s tema myslenkama a se vsim musis poprat sama. snad bude lip, verim v to.
poslal me dr. s CARU. menit CAR…no premyslela jsem ale pak jsem si uvedomila ze i pres neuspechy jsem spokojena. je to supr doktor a vlastne vichni jsou tam skvely.maji hrozne dobry pristup a fakt zajem. zajimas je i jako osoba ne jen jako pacient. a to me vyhovuje. takze pujdem po laznich do 3IVF a bude to bud a nebo.
v laznich supr, na to jak jsem se bala co me tu ceka tak je to dobry. nektere procedury jsou fakt mazec ale co by clovek pro mimi neudelal
![]()
to musi byt hrozny
neumim si to ani predstavit ze bych mela uvazovat o darkyni.ale tak uvidis co rekne genetika a imuno. a pak bych mozna zasla jeste za nejakym jinym gyndarem atd, nebo vyhledala alternativni medicinu…akupunktura atd.uz jsem o tom uvazovala… ze bych to zkusila. ale nevvim.
podavej mi info papapa mej se pekne a drz se!!!
@tina111 píše:
ahojky Evi,
no to verim, to cekani je nejhorsi… a jeste se s tema myslenkama a se vsim musis poprat sama. snad bude lip, verim v to.
poslal me dr. s CARU. menit CAR…no premyslela jsem ale pak jsem si uvedomila ze i pres neuspechy jsem spokojena. je to supr doktor a vlastne vichni jsou tam skvely.maji hrozne dobry pristup a fakt zajem. zajimas je i jako osoba ne jen jako pacient. a to me vyhovuje. takze pujdem po laznich do 3IVF a bude to bud a nebo.
v laznich supr, na to jak jsem se bala co me tu ceka tak je to dobry. nektere procedury jsou fakt mazec ale co by clovek pro mimi neudelal![]()
to musi byt hroznyneumim si to ani predstavit ze bych mela uvazovat o darkyni.ale tak uvidis co rekne genetika a imuno. a pak bych mozna zasla jeste za nejakym jinym gyndarem atd, nebo vyhledala alternativni medicinu…akupunktura atd.uz jsem o tom uvazovala… ze bych to zkusila. ale nevvim.
podavej mi info papapa mej se pekne a drz se!!!
Ahoj Tinus,
no je na hlavu, jak se člověk sleduje. Já jsem byla po prvním cyklu v CARu taky moc spokojená, ale teď mi to přišlo všechno nějak hrr, myslela jsem, že to s námi nějak víc proberou, navrhnou různá řešení, ale oni prostě hned, ať uvažujem o dárkyni, pro mě je to tedy lidsky, psychicky, fyzicky i eticky docela náročný, nedokážu říct z fleku, tak jo, no a přišlo mi, že na nás nemají moc času, hlavně, že jsem podruhé zaplatili ICSI, zavedení emrya byla jen rutina jakoby bez šance. Jinak jsem před IVF zkoušela jednu léčitelku, ta mi dvakrát řekla, že budu těhotná do třech měsíců, že nevidí problém, pak jsem cvičila podle Mojžíšové, ale klidně zkusím znovu cokoliv, co by pomohlo. Také jsme brala různé hormony, pak jsem měla zvýšený prolaktin, tak léky na to… Stále pevně věříme, že se stane zázrak a budu teď těhotná navzdory doktorům. Já měla jet do lázní v 15 po slepáku a prosadila jsem si, že nepojedu, nechtěla jsem si zkazit prázdniny a teď bych klidně jela vypnout a odpočinout si.
Držím palce, ozvu se. Mějte se hezky. E