Křehká vajíčka podle embryologa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4252
11.3.13 12:20

Kocko tak to zmente CAR… pokud to s vama poradne nerozebrali atd. jdete pryc pokud mate neco jeste blizko. nevahej. uz hodne holkam zmena pomohla. a pak otehotnely hned. narocny to teda je a jak :-/.
mojzisovku taky cvicim. tak uvidime.
tak zkus projit jeste nejaky diskuze atd kde by ti neco holky doporucily nejaky jeste metody a babsky rady atd. nebo jdi na gyndu a tam se jeste poptej- treba jen jestli neznaj nekoho kdo by se tim zabyval.
clovek je uz proste zoufaly… v laznich je fajn. a nemela by jsi ted na ne narok???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
16.3.13 20:17

Ahoj holky, nezlobte se, ze Vam sem takhle vpadnu. Chodim take do Natalartu, uz pul roku chodime po ruznych vysetrenich, zatim zadne ivf neprobehlo, chyba je hlavne ve spg manzela, jinak nic nezjistili. Chci jen poznamenat, ze Dr. Svabek me pri asi 3ti navsteve rekl, ze pripadne by prichazel v uvahu darce, a to prosim jsme to vubec nezkusili a on hned mluvil o darci, ja mela stochuti mu neco rict! Je to fakt divnej pristup lekare, takze Evi vubec nad tim neuvazuj, oni to asi rikaj ze zvyku…jo a pak me jeste sdelil, ze jsme se s manzelem hledali az jsme se nasli!! Tak to uz jsem pak byla vazne na mrtvici!! Jake mas jinak dojmy z Natu a doktoru? Koho jsi mela? Dekuji za info! Hezky vecer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K. Eva
16.3.13 21:51
@Tinkka píše:
Ahoj holky, nezlobte se, ze Vam sem takhle vpadnu. Chodim take do Natalartu, uz pul roku chodime po ruznych vysetrenich, zatim zadne ivf neprobehlo, chyba je hlavne ve spg manzela, jinak nic nezjistili. Chci jen poznamenat, ze Dr. Svabek me pri asi 3ti navsteve rekl, ze pripadne by prichazel v uvahu darce, a to prosim jsme to vubec nezkusili a on hned mluvil o darci, ja mela stochuti mu neco rict! Je to fakt divnej pristup lekare, takze Evi vubec nad tim neuvazuj, oni to asi rikaj ze zvyku…jo a pak me jeste sdelil, ze jsme se s manzelem hledali az jsme se nasli!! Tak to uz jsem pak byla vazne na mrtvici!! Jake mas jinak dojmy z Natu a doktoru? Koho jsi mela? Dekuji za info! Hezky vecer!

Ahoj, vystřídala jsem se u všech doktorů, teď naposled nám špatné info, že to opět nevyšlo, říkal doktor Švábek, byl celkem milý, ale dost to zlehčovat a nám do zpěvu nebylo, máme doporučení na imunologii a genetiku, pak se uvidí, co dál. Já nevím, dárcovství mi připadá hrozně komplikovaný a oni to berou jakože úplně normál… Pan doktor Rokyta byl milý, pan dokrot Bouše takový bručoun, co toho moc neřekl. Zatím vůbec nevím, co dál. A co čeká vás?

• Citovat
  • Upravit
7151
16.3.13 22:26

To Eva My uz vse mame hotove, zatim vse ok viz muj podpisek. Ted jsem po operaci, takze bych pristi cyklus chtela zkusit nativ bez hormonu, nechci zatezovat telo. Uvidim co me reknou. On clovek musi byt aktivni a sam se ptat, trochu to nastudovat, aby vedel o co go. Protoze jinak se nic nedozvi, bohuzel! U vas je tedy vse ok? Co jste meli za metody- Isci, pisci? A kolik je Vam let, jestli se muzu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
16.3.13 22:39

Ted jsem docetla, ze jste meli isci! Stoji to porad 7tisic? Kolik jste tedy zaplatili? A nechala sis zmerit ovarialni rezervu tj.amh? Pokuj je nizsi tak jsou vajicka mene kvalitni, nebo jich je malo a tak je potom vetsi sance u nativu nebo minimalky! Ale to ti v Natu nereknou…ja to vycetla z diskuse na Modrem konikovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K. Eva
16.3.13 22:50
@Tinkka píše:
Ted jsem docetla, ze jste meli isci! Stoji to porad 7tisic? Kolik jste tedy zaplatili? A nechala sis zmerit ovarialni rezervu tj.amh? Pokuj je nizsi tak jsou vajicka mene kvalitni, nebo jich je malo a tak je potom vetsi sance u nativu nebo minimalky! Ale to ti v Natu nereknou…ja to vycetla z diskuse na Modrem konikovi…

Tak o tom, co píšeš, vůbec nic nevím a ani jsem o tom nikde nečetla a samozřejmě mi ani nic neřekli, jen rovnou doporučili IVF a ISCI, ať prý máme jistotu, takže jsme za každý cyklus dali i s léky kolem 10 tisíc, což člověka taky mrzí, když to pak nevyjde. Po prvním nezdařeném pokusu řekli, že máme možnost jít na imunologii a genetiku nebo do druhého pokusu, nikdo nám neřekl, že to zase nemusí vyjít a jaké jsou pro a proti, takže jsme se samozřejmě hnali do druhého pokusu s tím, že to určitě vyjde s dlouhým protokolem… Zítra na všechno kouknu a ještě se ozvu. E

• Citovat
  • Upravit
9093
17.3.13 10:34

Ahoj holky, omlouvam se, ze vam do toho tady vstupuju…ale v jinych diskuzich holky chvalily hodne ART v Ceskych Budejovicich, ze tam taky dost lidi radsi preslo a maji pozitivni zkusenosti…tak treba zkusit tam…http://www.sanatoriumart.cz/cestina/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K. Eva
19.3.13 13:20

Ahoj holky, já jsem byla asi hodně naivní, než jsme šli do Natu, tak jsem si nic nezjišťovala, říkala jsem si, že se nebudu zbytečně stresovat a vše ať mi řeknou doktoři, protože ti prostě chtěj poradit, že? No ale asi je to spíš byznys… Plzeň mi doporučil můj gynekolog, že tam mají dobré výsledky, v poslední době ale zvažuju změnu, možná zkusíme ty Budějce, máme to tam blíž. Ještě si necháme udělat tu imunologii a genetiku. Také jsem si psala s nějakou emryoložkou z Brna, tam to dělají asi trochu jinak. My se o miminko snažíme skoro 6 roků, mně je 33 a manželovi 36. Měla jsem laparoskopii, brala různé hormony, léky na zvýšený prolaktin, cvičila a když nic nepomohlo, tak jsme vyrazili do CARu, protože nám pořád oběma říkali, že jsme zdraví, tak jsme si mysleli, že to bude brnkačka. No a teď vyrukovali s těmi křehkými vajíčky. Taky si myslím, že by o té kvalitě a případné dárkyni měli informovat trochu jinak, oni nám to řekli, jakoby nám nabízeli rohlíky a ještě před jinou paní, která se mnou ležela na pokoji, čekala bych jiný přístup. Mějte se hezky, budu ráda az každou radu a přeju všem úspěchy. Pa E

• Citovat
  • Upravit
7151
19.3.13 22:15

Ahoj Evi, ty jo, tak to uz je sakra dlouha doba, to ziram. Ja zacala plasit uz po pul roce a jsem rada, ze jsem necekala, ted uz pul roku ztracime ruznyma vysetrenima, ale je zase dobre vedet na cem jsme…davali te v Natu preventivne prednison nebo jine kortikoidy? Je mozne, ze imuno ukaze zvysene protilatky proti spermiim, embryu apod. To se resi prave podanim prednisonu. Ja bych mozna videla pricinu v te kvalite vajicek..Je smutne, ze informace clovek musi honit po vsech certech, na netu apod. misto na miste k tomu urcenem, vid. Kazdopadne bych byt Vami udelala zmenu bud Ivf centrum Plzen nebo jine centrum blize Vasemu bydlisti..preci jen ma clovek jen 4pokusy na pojistovnu a pak uz je to, co se cen tyka, dost masakr! Manzel ma spg v norme? A na laparo take vse v poho? Na druhou stranu musim rict, ze me to behani po doktorech desne stresuje…kdy jdete na tu imunologii? Hezky vecer preji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K. Eva
19.3.13 22:29

Na imunologii jsem volala dnes, mám zavolat až při dalších měsíčkách, takže to bude v druhé půlce dubna. Prednison jsem měla, trochu mě mrzelo, že mi ani nikdo nevysvětlil, který lék a která injekce je na co. Manžel má spermiogram v pořádku, mně na laparoskopii taky nic nezjistili, do teď nám tvrdili, že jsme oba úplně zdraví. Hrozně mě mrzí, že už jsme vyplácali dva pokusy, platit bychom si to sami nemohli. Musím doufat, že ty další dva nám budou stačit. Vždycky jsem chtěla mít víc dětím, ale teď si říkáme, aby bylo aspoň jedno. My jsme začali problém řešit po roce, pak jsem musela na konizaci děložního čípku, za rok jsem měla tu laparoskopii, různé hormony, prášky na prolaktin a už je z toho skoro šest roků, do centra jsme šli poprvé loni v září. Navíc mám problémy v práci, které by se s těhotenstvím taky vyřešily… Vy tedy příčinu taky nevíte? A co jsi měla za operaci? Přeju hodně sil. Dobrou. E

• Citovat
  • Upravit
7151
20.3.13 10:02

U nas je spatny spg u manzela, takze se hledala jeho pricina. Nicmene si myslim, ze to je zivotnim stylem, zavedli js. ruzna opatreni a trochu se to zlepsilo, ted uz mu ho pul roku nikdo nedelal, takze chci v natu poprosit o kontrolni spg. Byla js.na hysteroskopii, odstraneni polypu, ktery me zjistili v natu. Nakonec to pry strukturalne polyp nebyl, ale aspon vim, ze je deloha ok. Mam k tomu jeste vrozenou vadu oci a sluchu, takze ted resime dedicnost a pripadne pgd. Neni to jednoduche. Tak to uz to vlastne resite delsi dobu, vid. Take Te to stresuje nebo jak to zvladate? Chce to shanet info na vsech frontach, pak si clovek muze i rict co sam chce…musi byt hlavne informovanej. Mas pravidelny cyklus? Ja uz taky zkousim kde co, ale manzel se proti zdravemu zivotnimu stylu bouri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4252
4.4.13 15:14
@k. Eva píše:
Na imunologii jsem volala dnes, mám zavolat až při dalších měsíčkách, takže to bude v druhé půlce dubna. Prednison jsem měla, trochu mě mrzelo, že mi ani nikdo nevysvětlil, který lék a která injekce je na co. Manžel má spermiogram v pořádku, mně na laparoskopii taky nic nezjistili, do teď nám tvrdili, že jsme oba úplně zdraví. Hrozně mě mrzí, že už jsme vyplácali dva pokusy, platit bychom si to sami nemohli. Musím doufat, že ty další dva nám budou stačit. Vždycky jsem chtěla mít víc dětím, ale teď si říkáme, aby bylo aspoň jedno. My jsme začali problém řešit po roce, pak jsem musela na konizaci děložního čípku, za rok jsem měla tu laparoskopii, různé hormony, prášky na prolaktin a už je z toho skoro šest roků, do centra jsme šli poprvé loni v září. Navíc mám problémy v práci, které by se s těhotenstvím taky vyřešily… Vy tedy příčinu taky nevíte? A co jsi měla za operaci? Přeju hodně sil. Dobrou. E

ahojky Evi, jak jste na tom???
ja jedu zitra na kontrolu ovulky, a pristi tyden udelame IUI…
byla jsem u dr. a ptala jsem se ho jeste jednou na ty vajicka, tak rikal ze ss tim nejde nejak nic udelat no…ale nemame to hrozny. tak uvidime.
drzim pesti!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K. Eva
4.4.13 20:13

Ahoj Tinko, my zatím nic nepodnikáme, musím počkat, až se mi vyčistí tělo od hormonů a až budu mít po dalších měsíčkách, pak se objednáme na imunologii a genetiku, ale jak řekl lékař, nemusí na nic přijít. Minulý týden jsem byla u jedné léčitelky, to bylo celkem pozitivní, ale stejně to člověku vrtá v hlavě, kde je pravda a co se mnou je a proč. Znovu jsem začala cvičit Mojžíšovou a čekáme. Budu na vás moc myslet, ať to všechno klapne. Držím pěsti, ozvi se, budu ráda. E

• Citovat
  • Upravit
4252
29.4.13 15:15
@k. Eva píše:
Ahoj Tinko, my zatím nic nepodnikáme, musím počkat, až se mi vyčistí tělo od hormonů a až budu mít po dalších měsíčkách, pak se objednáme na imunologii a genetiku, ale jak řekl lékař, nemusí na nic přijít. Minulý týden jsem byla u jedné léčitelky, to bylo celkem pozitivní, ale stejně to člověku vrtá v hlavě, kde je pravda a co se mnou je a proč. Znovu jsem začala cvičit Mojžíšovou a čekáme. Budu na vás moc myslet, ať to všechno klapne. Držím pěsti, ozvi se, budu ráda. E

ahojky Evi, uz jste objednany na imuno nebo genetiku? nebo uz mate neco za sebou?
nam IUI nedopadla :,(… dnes jsem byla na preddoperacnim a pichli mi diphereline a jdem do posledniho IVFka… musim se objednat do CARU… a pak to znovva rozjedem. musim nabrat posledni sily…
papa ozvi se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K. Eva
29.4.13 16:42

Ahoj Tinko, zrovna dnes jsem nás objednala na imunologii a genetiku do Plzně, pojedeme 20.5. Čekala jsem dlouho na měsíčky, měla jsem 14 dní zpoždění a plané naděje,,, spíš bylo tělo zblblý po minulém IVF. My jsme se rozhodli, že si dáme pauzu, uvidíme, co nám řeknou po těchto vyšetřeních, ale pak tomu chceme nechat zase nějaký čas volný průběh. Byla jsem teď u jedné léčitelky, tak se asi zaměřím zase trochu na přírodu. Mrzí mě, že IUI nedopadla, věřím, že vám teď IVF vyjde, je jaro, všechno je pozitivnější, nemysli na to ( což je těžký, já vím ) a opravdu nabírej síly. Dej vědět, budu moc ráda. Držím palce. Pa E

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex