Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak už tomu rozumím, ale stejně ti nezbyde než čekat, taky jsem potratila, ale už je to rok od revize a těhotná znovu jsem ještě nebyla. Ale chápu tvé obavy. Zkus být v klidu a radovat se, že jsi znovu těhotná a věřit, že první potrat byla jen náhoda:)
Neblbni, příznaky nemají žádnou vypovídající hodnotu. Nekrvácíš, takže se vůbec nic neděje a jeden potrat je brán jako náhoda, na ten se proto pokus nemyslet.
K lékaři nespěchej příliš brzy, nic tam ze začátku neuvidí, pro lékaře je směrodatný plod se srdeční akcí,
.
@kristinagabi píše:
Uz som raz potratila v 8tt, ani vtedy som nekrvacala… Preto sa bojim…
Jsi potratila bez krvácení? To snad ani technicky nejde ![]()
A nesleduj se, ani testy nemají vypovídající hodnotu, každej může být jinak silnej. běžtak za 3-4t k doktorovi a uvidíš
Da sa potratit bez krvacania-ja som potratila-bol to zamlknuty potrat…
Dakujem vam. Snazim sa na to nemysliet,,,ale je to tazke… Idem sa trosku poprechadza, vyvetrat si hlavu, mozno pomoze…
Dakujem vam
Já tedy nevím ale jsem 4+3 a špatně je mi poslední tři dny od žaludku, bolesti podbřišku a prsou mám už od ovulace a 5dní před MS jsem měla slabou druhou čárku a v den vynechání MS jsem měla dvě naprosto stejné čárky takže si myslím, že někdo může těhotenské příznaky mít dřív
@kristinagabi píše:
Ku lekarovi viem ist len v pondelok. tt som si spravila v stredu, vcera a dneska…
Viem, ze to prehanam, ale pre mna je to taka istota… Ciarky som mala rovnake. Ked vcera a dneska som mala pekne ciarky, kedy ba sa mi to mali zmenit, ak od dnes necitim priznaky???
Ahojky, mě se stalo dvakrát, že testy vůbec nesílily. Testovala jsem asi týden ob den. Normálně by měly sílit ale nesílily. V obou případech přišel do týdne SP.
Držím ti hrooozně palce, ať to není tvůj případ. ![]()
Spravila som si test. Podla vas, od soboty by som uz mala mat slabsiu ciarku, ak by uz nieco nebolo v poriadku? Mam taku istu silnu ciarku ako v sobotu…
@kristinagabi píše:
Spravila som si test. Podla vas, od soboty by som uz mala mat slabsiu ciarku, ak by uz nieco nebolo v poriadku? Mam taku istu silnu ciarku ako v sobotu…
síla čárky na testu nevypovídá o prospeitě těhotentsví, ale pokud tam čárka furt je, je to podle mě dobré znamení
Zajdi si tak za 14 dní k doktorovi, ten ti řekne víc…na příznaky opravdu nekoukej
Síla čárky nevypovídá nic o kvalitě těhotenství. Po revizi jsem ještě pár týdnů měla pozitivní testy, HCG klesá pozvolna. Nicméně absence příznaků znamená kulové. Zajdi si ke svému lékaři, až bude už teoretická šance na srdíčko, plod se srdeční akcí je pro gynekologa stěžejní.
@kristinagabi píše:
Da sa potratit bez krvacania-ja som potratila-bol to zamlknuty potrat…
Tady se jen dohadujeme o termínech, nicméně potrat je vždy o masivním krvácení a odchodu embrya - to je spontánní potrat. Zamlklé těhotenství je o tom, že nic navenek nevypadá zle, ale embryo se přestane vyvíjet.
V 4tt kdybys potratila, tak to budeš vnímat jako ms - opožděnou a možná silnější. Ale především - je opravdu brzo hodnotit podle příznaků, jestli je těhotenství v pořádku. Chápu Tvoje obavy, taky jsem jednou v 8tt potratila, ale já skutečně potratila doma a té krve bylo… no opravdu hodně. To, že se jednou nezadařilo vůbec neznamená, že to nebude nyní dobré, takže v rámci možností klid a pohodičku, ať se vše dobře vyvíjí! Držím palce! ![]()
Tak to bude tazke, cakat dovtedy… Aj do dnes to bolo dlhe. Srdiecko by malo zacat bit v 6 tyzdni? Tak este 2 tyzdne, huuuu
@kristinagabi Tak si zajdi k doktorovi, az ti vezme krev na HCG. Když tam hcg bude, tak tě může pozvat na další krev za pár dní, a tam jasně uvidí, jestli hcg roste. Mě příznaky na začátku taky kolísaly, jeden den mi bylo blbě a druhý den líp, a pak zas hůř. Někdo nemá příznaky žádné.