Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nebuď hloupá a jdi na revizi! Revize je bezpečný zákrok, na rozdíl od toho, o co se pokoušíš ty.
@Janli to nevím proč, to oni mi tento způsob nabídli sami. Mohla jsme si vybrat a já si vybrala. A upozornili mě že mě revize třeba ani tak nemine, ale mám týden na to se těch zbytků zbavit. ![]()
@Anonymní píše:
@Janli to nevím proč, to oni mi tento způsob nabídli sami. Mohla jsme si vybrat a já si vybrala. A upozornili mě že mě revize třeba ani tak nemine, ale mám týden na to se těch zbytků zbavit.
Vždyť jsi psala, že se jim to nelíbilo a musela jsi podepsat revers. Já chápu, že je to pro tebe celý náročný, ale, za mě, zbytečně riskuješ.
@Janli píše:
Vždyť jsi psala, že se jim to nelíbilo a musela jsi podepsat revers. Já chápu, že je to pro tebe celý náročný, ale, za mě, zbytečně riskuješ.
no to ano, protože jsem jim předtím musela podepsat že souhlasím s revizí, božee to je jen papírování a ty mi vůbec neodpovídáš na co se prioritně ptám
jsem v péči lékařů a nic mi nehrozí
Šla bych co nejdřív na revizi, pokud v sobě stále něco máš. Je to daleko bezpečnější, než když v tobě něco zůstane. Zaděláváš si tím na pěkné trable.
A jinak si vážně protiřečíš. Nejdřív píšeš, že se to lékařům nelíbí, chtějí, aby si šla i tak na revizi a musela si podepsat papíry o neplodnosti atd. A v druhé zprávě je najednou vše v pořádku…
Ale pokud to chceš riskovat doma, tak bych sehnala bylinnou napářku k tomu určenou. Měla by být přímo na pročištění po potratu. Akorát takhle na svátky nevím, jak rychle se dá sehnat…
Nechci hodnotit to rozhodnutí. Určitě bys měla hlavně spolupracovat s lékaři. Já jsem měla dvě ZT. U toho druhého se čekalo, až tělo plod vypudí (a bylo to poměrně „pozdě“, kolem 10-11tt), bylo to na doporučení více doktorů. K vypuzení mi pomohl sporýš. Je to nechutně hořká bylina, kterou jsem pila. Nicméně doktoři to podpořili také injekcemi (tuším, že to má zkratku MEM) a vyvolá to stahy dělohy. Díky tomu vyšlo vše, co mělo a na revizi jsem nemusela.
Tento postup ale samozřejmě není pro každého, to znovu zdůrazňuji. mně to vyloženě doporučili. Navíc riziko, že se to nakonec neobejde bez revize, tam je vždy.
@Smudlinka01 píše: Šla bych co nejdřív na revizi, pokud v sobě stále něco máš. Je to daleko bezpečnější, než když v tobě něco zůstane. Zaděláváš si tím na pěkné trable.
A jinak si vážně protiřečíš. Nejdřív píšeš, že se to lékařům nelíbí, chtějí, aby si šla i tak na revizi a musela si podepsat papíry o neplodnosti atd. A v druhé zprávě je najednou vše v pořádku…
Hodně záleží na konkrétní situaci. Od revizí za každou cenu se už ustupuje. Já sama jsem měla po revizi velké problémy, zůstaly mi v děloze sraženiny - ve velkém množství a takovou bolest bych nikomu nepřála. U Apolináře mi doktor na pohotovosti (zaplať bůh za něj) řekl, že druhá revize hned dne po první je obří zásah pro tu dělohu, a šli jsme na to neinvazivně. Při druhém ZT už rovnou se čekalo na potrat, a trvalo to skoro měsíc /byla jsem 10-11tt, když došlo k samovolnému potratu/. Doporučeno více lékaři. Takže ono to není vždy tak, že honem honem na revizi, bez ní je to hrozně nebezpečné. Záleží na mnoha okolnostech. A ona musí být pod kontrolou. Samozřejmě, neříkám, že zrovna zakladatelka postupuje dobře. To musí vědět ona a lékaři, s nimi by měla hlavně spolupracovat. V žádném případě, to zdůrazňuji, to není postup vhodný vždy pro každého, čekat a řešit to neinvazivně. ale někdy je to naopak mnohem šetrnější. ![]()
Myslím že doktoři ví co dělají a je lepší je poslouchat
Příspěvek upraven 29.12.22 v 20:07
@Smudlinka01 píše: Šla bych co nejdřív na revizi, pokud v sobě stále něco máš. Je to daleko bezpečnější, než když v tobě něco zůstane. Zaděláváš si tím na pěkné trable.
jsem v péči lékařů to zaprvé, nic neriskuju akorát jsem nešla na revizi hned ale vše je i s jejich souhlasem a když za týden nebude děloha čístá tak na ni jdu
při revizi mi hrozí srůsty, neplodnost, to že mi vezmou něco co nemusí, že mi poškodí ostatní orgány, ale když na to budu muset jít tak půjdu
a to že jsem musela něco podepsat je ve zdravotnictví naprosto normální, musí se chránit i na kapkách do nosu je napsané nesmí se používat v těhotenství nebo se to nedoporučuje ale stejně to těhotné můžou
a vy mi tu neodpovídáte na to se ptám a to jak podpořit do dočištění tak abych za ten týden měla dělohu čistou
když už jsem si prožila porod a i placenta odešla
@Anonymní píše:
jsem v péči lékařů to zaprvé, nic neriskuju akorát jsem nešla na revizi hned ale vše je i s jejich souhlasem a když za týden nebude děloha čístá tak na ni jdu
při revizi mi hrozí srůsty, neplodnost, to že mi vezmou něco co nemusí, že mi poškodí ostatní orgány, ale když na to budu muset jít tak půjdu
a to že jsem musela něco podepsat je ve zdravotnictví naprosto normální, musí se chránit i na kapkách do nosu je napsané nesmí se používat v těhotenství nebo se to nedoporučuje ale stejně to těhotné můžou
a vy mi tu neodpovídáte na to se ptám a to jak podpořit do dočištění tak abych za ten týden měla dělohu čistou
když už jsem si prožila porod a i placenta odešla
Psala jsem ti, mně pomohl sporýš. Louhovat ho jako čaj a pít. Jinak maliník. Mimo přírodní prostředky mi ale doktoři opakovaně dali injekci na stahy dělohy.
Edit. Za týden děloha určitě čistá nebyla u mě. Po prvním potratu a nevydařené revizi jsem se zbytků zbavovala cca 10 dní, ale chodila jsem co dva dny na UZ, aby viděli, že se to zmenšuje. U druhého potratu to trvalo asi 2 nebo 3 týdny. UZ byl úplně čistý po první MS. Ale já neměla klasické šestinedělí.
Příspěvek upraven 23.12.22 v 17:43
@Mutlice píše:
Hodně záleží na konkrétní situaci. Od revizí za každou cenu se už ustupuje. Já sama jsem měla po revizi velké problémy, zůstaly mi v děloze sraženiny - ve velkém množství a takovou bolest bych nikomu nepřála. U Apolináře mi doktor na pohotovosti (zaplať bůh za něj) řekl, že druhá revize hned dne po první je obří zásah pro tu dělohu, a šli jsme na to neinvazivně. Při druhém ZT už rovnou se čekalo na potrat, a trvalo to skoro měsíc /byla jsem 10-11tt, když došlo k samovolnému potratu/. Doporučeno více lékaři. Takže ono to není vždy tak, že honem honem na revizi, bez ní je to hrozně nebezpečné. Záleží na mnoha okolnostech. A ona musí být pod kontrolou. Samozřejmě, neříkám, že zrovna zakladatelka postupuje dobře. To musí vědět ona a lékaři, s nimi by měla hlavně spolupracovat. V žádném případě, to zdůrazňuji, to není postup vhodný vždy pro každého, čekat a řešit to neinvazivně. ale někdy je to naopak mnohem šetrnější.
ano jsem v péči lékařů
nemám bolesti, nemám zas tak hodně krve, mám jen zlomenou duši z toho všeho a brečím během dne několikrát když vidím něco co mi to připomene
vše je se souhlasem lekařů oni by akorát hned tu revizi až je to za námi a já zase to beru jako variantu č.2 ale akceptují to, kdybych měla špatné výsledky, nebo bych krvácela nebo cokoliv tak na to jdu hned a risknu ty komplikace
@Mutlice ano injekci jsem dostala, ta dost pomohla, takže mi pak dali ještě další
ale chci i něco já pro to udělat
@Anonymní píše:
@Mutlice ano injekci jsem dostala, ta dost pomohla, takže mi pak dali ještě další
ale chci i něco já pro to udělat
Kup si ten sporýš. Je to rostlina sušená. Louhuje se to a pije. Je to šíleně hořké, ale opravdu to pomohlo. Věřím, že mimo ty injekci mi toto pomohlo nejvíc.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj,
bohužel se mi stalo to, co mi asi navždy zanechá šrám na srdci. Před pár dny jsem se stala maminkou andělíčka. Bohužel mi bylo zjištěno VVV plodu, které bylo neslučitelné se životem a já musela jít na potrat. Prvně jsem šla na odběry choriových klků, aby se zjistilo víc co a jak. A pak mi nabízeli revizi dělohy. Já ještě nemám děti a tak jsem se toho hodně bála. Toto miminko bylo z IVF. Porodila jsem pomocí tabletek a vše probíhalo v celku normálně. Bohužel ve mě zůstali nějaké cucky. Doktorům se to samozřejmě nelíbilo a stejně chtěli aby šla na revizi. Ale já jim říkala že ze mě pořád něco vychází a že to určitě půjde. Za týden mám přijít na kontrolu. Musela jsem jim podepsat že kvůli těm zbytkům mi hrozí neplodnost, zánět, atd. Toto mi hrozí ale i u té revize.
Jak podpořit dočištění té dělohy. Myslela jsem že si dám horkou koupel ale to nemůžu. Mám 6ti nedělí a to bych asi zánět spíš dostala. Kontryhel? Gynex? Nevím. Poraďte mi prosím. Chci se revizí vyhnout aby mi neseškrábli i mou sliznici.
Jinak když bych se měla rozhodnout znovu když mám potom. Jsem moc ráda že jsem si to prožila a že jsem to miminko jen tak nevyndala nasilím.