Potratová pilulka, pocit viny

5.6.26 14:59

Potratová pilulka, pocit viny

Ahoj ženy, maminky…dnes jsem potratila pomocí potratové pilulky a mám z toho výčitky svědomí…bude mi 28 let a mám 2 děti. Jednoho pětiletého syna a čerstvě roční dceru, která je na mě extrémně závislá… jeste zmíním ze staršího syna mam s předchozím partnerem, s kterým se syn ani ja od jeho cca 3 let vubec nestýkáme..když jsem zjistila že jsem zase těhotná, tak jsem plakala a naříkala jsem, že ted nechci další dítě a že to nezvládnu..máme i malý byt jen o dvou pokojích a přemýšlela jsem nad vším..jak bychom to zvládli a jak bych ja zvládla postarat se o 3 děti, protože jsem na ně v podstatě úplně sama..nemam žádnou pomoc ani od partnera..a nynější partner mi s ničím neni ochotny pomoct, takže si neumím představit že tahám celou domácnost + 3 male děti..rozhodla jsem se to tedy podstoupit, ale je mi z toho velmi zle..strašně jsem to oplakala a doteď se mi nechce věřit že jsem to vážně udělala..ma někdo podobnou zkušenost prosím? Přešlo to po čase? Mam hrozne výčitky svědomí ze se z toho asi zblázním..ja miluji děti a svoje 2 děti miluji nejvíc na světě a když si přestavím co jsem dnes podstoupila, tak mi je z toho na umření…mimo jiné ty bolesti jsou šílený …nezvládám to vážně a potřebovala jsem se hlavně vypsat, protože nemám ani komu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2787
5.6.26 15:20

Udelala jsi dobře. Teď mysli na budoucnost, setri si, chod na brigady. Mej cil, jak to soucasny budižkničemu opustíš, jak malá bude mít 3 roky. Od jejich 2 dej skupinku at si nasetris, hledej na realitkach byty. To te vsechno rozptýlí. A už NIKDY s nikým nespi bez kondomu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
5.6.26 15:24

Ps. Jedna vec je, neumet si dupnout, aby chlap varil, vytiral a staral se o deti. Ale neumet si dupnout, aby si vzal kondom! To by ses jako matka dvou deti mela, sakra, naucit ;)
Jo a fakt si z toho nic nedelej, jsi statisticky nejcastejsi pacientka interupci - zena s detmi a chlapem k nicemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
5.6.26 15:52

Věnuj se svým dětem, které máš. Potřebuji tě. Tvůj partner opět za nic moc nestojí, oporou ti není. Udelala jsi dobre. Vic deti sama nezvládneš. Přece bys nechtěla své děti zanedbávat, protoze nezvládáš vse zajistit.
A ze to boli fyzicky i psychicky je normalni. Dej tomu cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.26 16:02

Nepřešlo. Myslela jsem si, že další nezvládneme, protože to bylo to první, co z chlapa vypadlo. Mně to tak překvapilo, ta reakce.. nebojovala jsem, styděla se poprosit rodiče o pomoc. No zvládli bychom to nakonec. Často mně napadne, jak by asi vypadal/a, co by ho/ji bavilo… Prostě nejhorší je to, čeho jsme se dopustili sami na sobě. Je to už hodně dávno a zůstalo to.

• Citovat
  • Upravit
3248
5.6.26 16:07

Dej tomu čas. Smíření přijde časem. Opakuj si důvody, proč jsi to udělala. Někdy člověk jinak / lépe volit nemůže. :kytka:
Je to těžké, žít s tím musíš nakonec ty a ne ten chlap. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5384
5.6.26 16:22
@MarinaGilanyi píše: Více

Vždycky je něco za něco. Všechno má svoje pozitiva a negativa. Asi je potřeba si to odžít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5384
5.6.26 16:23
@Anonymní píše: Více

Takže je nutné s tím žít..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
5.6.26 16:31

@Yasmen Ženských které tady projdou emiminem a jsou zázrakem těhotné je tu mraky. Minimálně snad každý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
5.6.26 16:32

@Takco A co jiného. Žít s tím rozhodnutím bude celý život. A vždy žena, nikdy ten muž, protože to konečné rozhodnutí vždy dělá žena (a podstupuje). Musí se smířit a odpustit si. Moc jiných možností není. A nebo se trápit do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
5.6.26 17:11

Vaše rozhodnutí bylo rozumné a ve prospěch vašich dvou už narozených dětí. Máte malý byt, jedno dítě ještě velmi malinké a co je za mě to nejhorší - partnera, který vás v péči o děti nechal samotnou. Jakmile se ukáže, že je muž takový, tak je vždycky lepší s ním už žádné další dítě nemít. Být na to potom sama je hodně těžké… Ocitla jste se v situaci, ve které by obě volby byly nesnadné. Je to smutné, že stačí malý přešlap a člověk potom platí tak vysokou cenu. Ale už se stalo a vrátit to nelze. Už se s tím můžete jen smířit a časem si odpustit. Šla jste tam s tím, že je to nejlepší řešení. Což neznamená, že je to nutně to nejméně bolestné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
5.6.26 17:15

Udělala si dobře a objednala bych se rovnou i na sterilizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.26 19:46

@JancaS84 Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.26 19:46

@andiedvorakova děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149013
5.6.26 19:57

@MarinaGilanyi . Musela jsi zvolit a zvolila jsi děti které už máš. Je to naprosto pochopitelné. Bohužel se nemůžeš spolehnout na partnera v žádném ohledu, ale to nejsi jediná. Projdi si fází smutku a pak si odpusť. Jestli už neplánuješ žádné děti zvaž nějakou kvalitní antikoncepci nebo tu sterilizaci.
Sama ji mám, sterilizaci, po dvou dětech. To jen aby bylo jasno že tu nehážu chytré hraběcí rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty