Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
ráda bych založila novou diskuzi na toto téma s trochu aktuálnějšími zkušenostmi.
Bylo mi zjištěno zamklé těhotenství. Farmakologické ukončení se nepovedlo. Zbylo toho v děloze ještě dost a já po dvou týdnech už měla stupňující se bolesti břicha. Ve čtvrtek 9.4. jsem byla na kyretáži na Bulovce. Mám ale strach že to zase nebude dobré. První dva dny jsem jen slabě špinila tak jsem si říkala dobrý, asi všechno vysáli. Ale pak mě začalo bolet břicho jako při trochu silnější MS (v sobotu) a začala jsem krvácet a já už zase vidím černé scénáře. Že tam zase něco zbyde, že budu muset na další kyretáž, že to zase nepomůže a že další těhotenství už ani nebude možné díky tomu. Kojím ročního syna a moc si nemaluju ani následující měsíce co se týče obnovy cyklu. Po vysazení antikoncepce i po porodu mé tělo potřebovalo cca vždy tak 9 měsíců než se srovnalo a začala jsem mít zase normální MS. Kdyby mi tu někdo napsal své zkušenosti, budu moc ráda.
@nevimproste bohužel, jsou ženy které jsou dalsi cyklus absolutne v pohodě, a nekterym trva pul roku nez jejich telo da znovu do poradku,,, ja patrim mezi druhy typ lidi, obě kyretaze jsem mela na bulovce a oboje bylo potom nic moc, poprve jsem zadrzovala krev v deloze, pri druhem mi perforovali delohu… mrzi me, co te potkalo… krvacet a spinit muzes mirne do dalsi menstruace: :: ale jestli se necitis v poradku, zajdi si tam na kontrolu…
Jezis to je strasny. Jak se pozna zadrzovani te krve? A ta perforace to je uplne hrůza. Vysvetlili to pak nejak? Zhojilo se to? Kdy jsi prosim na tom zakroku byla? Jestli me poslou na dalsi tak uvazuju o jinem pracovisti ale bojim se, ze s tim nebudou chtit mit nic spolecneho kdyz se prvni zakrok delal na bulovce.
Jinak je teda fajn vedet, ze nejsem jedina u koho telo vzdycky potrebuje na zotaveni cas. Jeden gynekolog mi v iscare tvrdil ze nemam ovulaci a mam PCOS a pomohou jen hormony. Na muj dotaz jestli se proste jen moje telo dele nezotavuje z brani antikoncepce ze po prvnim vysazeni to taky tak bylo rekl ze urcite ne ze to uz je moc dlouho. No zasla jsem si jeste jinam a brala isofolic a ovulace se normalne rozjela. Ale tohle to skatúkovani a straseni tabullama me tejdy dost vystresovalo.
@nevimproste po zakroku jsem skoro vubec nekrvacela, a mela jsem tam kontrolni prohlidku, tak se to zjistilo tam. co se tyce te perforace, pred vysetrenim podepisujes souhlas, ze se to muze stat
taky jsem tam zazila predcasny porod..kde si rikam, ze kdyby se necekalo na dalsi den, i kdyz mi uz odtekla plodova voda, nedoslo by k prolapsu pupecniku… a porod by mohl byt klidnejsi… ale u predcasneho se pocitá kazdy den, tak asi proto… nqvic jsem se citila nejak divne, uz tyden pred nez mi odtekla plodova voda…tak mi tam vynadali, ze jsem tam uz mela davno byt… mela jsem to dlouho v hlave, ze kdyby se necekalo na dalsi den, tak by se mi syn nepridusil a ja bych to nemela traumatický…ale syn je nastesti zdravy, nyni jsem po dvou kyretazich znovu tehotna, nazacatku, jeste nevim, jestli to vyjde, ale dost se bojim dalsi kyretaze… jsem nyni hlidana jinde… nemocnice za nic nejspis nemuze, ale asi jenom ja jsem komplikovany pripad…
jako je to jenom na tobe, muzes prestoupit nekam jinam… spousta zen je s bulovkou spokojena
jen ja jsem komplikovany pripad…
@nevimproste no prave, vsude take ctu, jak je po kyretazi pohnojeno, jak je vsechno hned v poradku,,. ![]()
Taky nejsem spokojena. Rodila jsem tam a skoncila uplne zbytecne za me s poranenim 3a. Mozna ze by se to stalo i tak ale ja si porad myslim ze PA mohly udelat vic. Preju ať tehotenstvi dopadne krasne a ve zdravi
doufam ze se taky jeste uspesneho dockam. Vas pripad mi dava nadeji ze i po takove komplikaci to jde. Dekuji.
@nevimproste no ja tez nechci kritizovat, tezko rict, jestli by se urcite veci mohly udat jinak… jsem teprve 5. tyden, ale optimisticka po 2 potratech nejsem vubec, jen nezbyva nez cekat… povedlo se s 5mm sliznici, a skoro s zadnou menstruaci… clovek se porad boji, ze je tam neco spatne, co nedovoli embryo vyrust… drzim ti palce, at dopadne vse v poradku
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.