3 potraty - zkušenosti a doporučení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
5.4.26 21:51

3 potraty

Ahojte holky,

mam na vas dotaz. Cca 2 roky zpet jsem prodelala zamkle těhotenství, na to jsem znovu otehotnela ale mela jsem vyvolany potrat ve 21. tydnu z duvodu hypoplasie leve komory a nyní jsem byla cca 5.-6. tyden a znovu jsem potratila.
U prvniho zamkleho tehotenstvi mi muj gynekolog rekl ze to je v pohode a resi se to az pri cca 3. -5. samovolnem potratu.
Kdyz jsem u nej byla v tim poslednim tehotens jen me prohlidl a rekl at prijdu zab14 dni na kontrolu..zadne odbery krve, pečlivější vyšetření pripadne leky na udržení, proste nic.
Chci se zeptat, zda nektera z vas ma podobne zkusenosti a jak jste to resili. Pripadne jestli tu je nekdo z Olomouckeho kraje a vedela by o dobrem gynekolovi/ klinice kde by to brali vice “zodpovědněji”
Omlouvam se za styl napsani, ale na mobilu je tezke dopisovat hacky a carky 😁 nemam na to nervy
Otěhotnět problem nenam, to vzdy bylo na první dobrou, jen je problem v tom to “udrzet”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4062
5.4.26 22:22

Doporucila bych reprodukcniho imunologa a CAR.
Tech pricin muze byt vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18503
5.4.26 22:28

@AlexX776 ano, první dítě hned a v pořádku. Pak 3 potraty a vždy jsem otěhotněla hned první měsíc. Az čtvrtý pokus vyšel. První těhotenství se synem mi dal doktor hned duphaston a poslední s dcerou ultrogestan. Sám říkal, ze je to placebo a u me k tomu neni důvod, ale po zkušenostech mi ho pro můj klid dá (sám od sebe). Žádné testy jsem nemela, partner stejný. Třetí potrat nazval sakra blbou náhodou. Ale zase fakt se mi ujal vždy hned první měsíc snažení a evidentně jakýkoliv zmetek, který jiná těla nenechají uhnízdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
6.4.26 07:22

Rekla bych, ze tvuj gynekolog trochu keca, resi se to ruznymi vysetrenimi uz po 2. potratu… Tedy mas uz na to pravo.
Jsem po 2. zamlklych tehotenstvich, prosla jsem ruzna vysetreni, nic se nezzjistilo, jsem ted znovu tehotna, a resim vse s CAR (mozno i prekoncepcni poradnou)… zazila jsem 2× u sveho gynekologa at prijdu az za 2-3 tydny, abych zjistila, ze to embrya po posledni prohlidce cca2-3 dny zemrelo… a ja 2 tydny cekam na oznameni zamlkleho, no nic moc pocit… beru progesteron vaginalne a modlim se, at se to nestane znovu… a klidne si priplatim ultrazvuk kazdy tyden, kyreraz a perforaci delohy znovu nechci.
Drzim palce, at vse dobre dopadne. Nenech se odbyt. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty