Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
Mám dotaz. Včera jsem nedostala ms a udělala si těhotenské testy. Vyšly pozitivně.
Mám doma roční dítě a proste si to s partnerem nedokážeme představit.
Dnes jsem došla na gyndu, kde mi lékařka oznámila, ze zítra mám na dorazit na krev na HCG a pilulku mi dá nejdřív za 2 týdny, aby už bylo něco vidět, ze se boji, ze by to mohlo být mimodelozni. Žijeme mimo ČR.
Je to normální postup? Myslela jsem, ze čím dřív, tím lépe
No, já jsem pilulku nechtěla, moc velká nejistota, navíc jen v nemocnici ( tehdy byl covid a já doma tři děti). Šla jsem na kliniku a druhý den na zákrok. Byla jsem 5+1. Na žádné srdíčko se nečekalo, to bych nedala. Stačil flek v děloze.
Ano, je to normální. Potřebují vědět, že embryo je v děloze a ne ve vejcovodu a zároveň ti nebudou dělat zákrok zbytečně, když velká část těhotenství skončí do 6tt.
No nevím..já jsem na to asi neměla nervy a morálku. Žádné ze čtyř těhotenství neskončilo takhle brzy, nedokázala jsem čekat, že zrovna to páté ano. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak upřímně…. V případě potratu bych o morálce teda nemluvila.
Normální postup. Zatím nikdo nepozná jestli je plod v děloze.
@Janli píše: Více
Někdy jiná možnost není a ano, líp jsem tu představu ( a realizaci) snesla, když to bylo v úplném začátku, bez srdeční akce, než čekat a dostat se k tomu až třeba v 8 TT nebo později ( v 11+2 už jsem u posledního syna věděla pohlaví např.)