Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Morčata jsou hodně společenské, takže by kamarádku určitě uvítala
My jsme měli dvakrát dvě holky a nepraly se ![]()
Petiiku a myslíš, že když jí koupím ted kamarádku, když tam je zabydlená neponese to blbě? ![]()
@Caty My jsme taky „přikupovali“ postupně a zvykly si na sebe úplně v pohodě. Bude ráda za společnost ![]()
Moje morče není žádné takové aby k sobě někoho nesneslo. všechna bydlí po 2 a nebo v chovném páru a mám jednu mrchu která teda snese jen chlapa
,ale jinak jsou to kámošky či kámoši.
Někdo zvládne bydlet i ve třech ![]()
Kamarádku určitě pořid. Když to bude mládě holčička tak problém nebude:-) a kdybys chtěla u nás se zrovna za 10 dní bude rodit:-D
Kamčo a kdy se berou mládátka od mámy? A odkud jsi? Já bydlím u Bratislavy.
Já měla vždycky páreček (ale stejného pohlaví) a přijde mi to pro morče lepší. Když se třeba něčeho leknou, tak se k sobě hned tulí. Jinak často čtu, že 2 samci se perou a u mě to bylo vždycky tak, že se víc hašteřily holky. Ale ne do krve.
Teď máme morčata 4. Měla jsem 2 samce, jeden umřel, tak jsme dokoupili druhýho samce… a ten měl za 2 měsíce mladý
Naštěstí se narodil zase kluk a holka. Takže teď chovám mámu s dcerou a zvlášť syna s tátou a vypadají spokojený všichni
Jen je to mazec mít 4 morčata, ale v plánu to nebylo a do zveráku jsme to taky dát nechtěli. Naopak jsme si je původně brali ze zveráku kvůli tomu, aby měli lepší život. Takže nepřipadalo do úvahy se těch mláďat vzdát…
Jo a doporučuju koupit to druhý morče fakt mládě. Ono si pak z toho staršího udělá něco jako rodiče a tím pádem odbydou hádky o tom, kdo bude ten dominantní. Automaticky je to to starší morče…
No tak králíka ani činčilu manžel už neskousne, takže chci právě naší holčičce pořídit kámoše, tak snad se opravdu nesežerou a budou spokojené obě. Jak maximálně staré by to morčátko mělo být?
Mládata se berou od maminky když maj 250 gramu v cca 5 týdnech podle kondice.-)
Je potřeba aby byli 4 týdny kojené a pak se nechává týden na zvyknutí:-D a pak odcestovávaj.
Doprava morčat je možná po celé čr a i po celé evropě vcelku bez problému, ale nevim jestli zrovna moje děti se ti líbí. Chovám trochu nenormální morčata:-D
hodim foto
Kamčo prosím určitě hod fotečku. Hele a ty máš i králíky, ne? Nebo jsi měla? Dívala jsem se, že je míváš právě i puštěný. To Vám nic nehlodali? Já králíčka už měla, ale všechno sežral a ohlodal a manžel už dalšího nechce, ikdyž já chci moooooooc.
Jo a mi je celkem jedno jakého vzhledu bude, spíš bych ho nejrači co nejdřív, aby to moje nebylo už moc staré, ale prosím určitě fotečku hod.
http://files.chs-kamtes.webnode.cz/…public/d.jpg Králíky už nemám. Tom měl na ně alergii:-(
Takže ted chovám bezsrstá morčata:-).Mám i svou chovatelskou stanici a ujíždím si ted na morčátkách ![]()
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/…821123_n.jpg http://files.chs-kamtes.webnode.cz/…/tristan.jpg
Ted čekám vrh trikoloru:-)To jsou tříbarevná morčátka s Pp a doufám že to budou šampioni:-D
a vrh černých hrochu ![]()
Ahoj holky, předem se omlouvám za tak praštěné téma. ALe máme doma asi 8mi měsíční morče, spíš mladší, holčičku a uvažuji, jestli jí pořádit kamarádku, aby nebyla sama? Ven jí bereme dosr, chováme a tak, ale přeci jen. Nebyla by pro ní lepší společnost? A když, tak jaká? Neperou se morčata? Děkuji za zkušenosti