Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky prosím vás, nevíte, jak je to teď s cestováním do Anglie, jestli stále stačí občanský průkaz nebo už musí být pas? Děkuji ![]()
@katulka.k píše:
Holky prosím vás, nevíte, jak je to teď s cestováním do Anglie, jestli stále stačí občanský průkaz nebo už musí být pas? Děkuji
Do VB byl vždy potřeba pas, ne?
@katulka.k musíš mít pas, na hranicích s Francií se kontroluje ![]()
Do Anglie jsem vzdy cestovala pouze na OP. Nevsimla jsem si, ze by Anglie vystoupila ze Schengenu ci EU, takze to bude porad stejne, ne?
@Tableta píše:
@katulka.k musíš mít pas, na hranicích s Francií se kontroluje
Blbost!!! Stačí občanka, jako průkaz totožnosti pro držitele /tedy néé pro dítě v něm zapsané/ viz informace na stránkách mzv.cz
Epipino je fakt server, kde každej radí v záležitostech o kterých ví kulový…
@Tableta píše:
@katulka.k musíš mít pas, na hranicích s Francií se kontroluje
Nope, stačí občanka.
V Schengenu GB neni, ale stacil jen OP. Pas je dobry, kdyz nechces stat fronty a chces prochazet pres to automaticky snimani biometrickych prvku. Referendum zatim zmeny v tehle oblasti fakt neprineslo.
@ontar @anonymouss já jsem tam jela, chtěli po mně pas na hranicích Francie a GB. Zpět jsem letěla, tam mi kontrolovali pas na letišti.
@Tableta píše:
@ontar @anonymouss já jsem tam jela, chtěli po mně pas na hranicích Francie a GB. Zpět jsem letěla, tam mi kontrolovali pas na letišti.
Chceš říct, že jsi jim ukázala OP a oni Ti řekli, že jim to nestačí, ať jim ukážeš pas?
@Tableta píše:
Tak samozřejmě, že si pas vezmou ke kontrole, ale stejné by to bylo i s OP, nebo ho odmítli?
@Tableta píše:
Pas = OP
Stačí jakýkoliv doklad totožnosti.
UK sice není v Schengenu, ale toto akceptují, pořád.
Tak kontroly být ve Francii můžou, to není nic proti ničemu
Stačí samozřejmě OP, VB není v schengenském prostoru, ale stále ještě je v EU, takže změna žádná