Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o typ na výlety na Šumavě, diskuze tu zde sice jsou, ale ne moc aktuální, přeci jen se vše mění.
Plánujeme tam na 4 dny, s dětmi 4 a 1, tudíž výlety s dostupností, dojezd autem do 30 km v pohodě. Určitě chceme na Lipno Korunami stromů, pak jsem našla sice trošku dál, ale nevadí Pohádková Šumava, na Horskou Kvildu na Rankl a jen tápu zda je tam někde možnost (myslím celkově na Šumavě) vyjet lanovkou někde na vrchol…Případně uvítám další typy na výlety, ale opravdu co je sjízdné autem, nejmenší ťape po svých, v kočáře být nechce, tudíž jsme dost limitovaní, ale chceme ty 4 dny přizpusobit jen dětem. A klidně i typy na ubytko, zatím mám předběžně vybrán Skipenzion Kvilda nebo u ŠulkŮ, musí tam být venkovní dětské hřiště a uvítali bychom i zvířátka. Děkuji.
Lanovkou se dá vyjet na Pancíř. A kousek odtud je na německé straně Velký Javor. Krásné jezro a také možnost vyjet lanovkou.
Tak když pojedete na Kvildu, vyražte tam do infocentra, tam vám poradí kam vyrazit a dají letáčky. Poblíž Kvildy jsou dvě slatě, jezdí tu zelený autobus i do míst nedostupných autem. Za Kvlidou je Návštěvnické centrum s procházkou mezi jeleny, vedle v Srní pak to samé z vlky. V Borové ladě jsou soví voliéry. Pak se dá dojet třeba do Stožce, to je tak 9 km výlet ke stožeckým skalám a kaply. Na stránkách NP Šumava je soupis všech naučných stezek i typi na výlety. Lipno už je teda kus cesty dál.
Byli jsme loni (děti: 3 a necelý rok): kostkománie (výstava lega), pak pěšky kolem jezera a pak nahoru na Kramolín (Stezka korunami stromů), krokodýli zoo Protivín, pohádková kovárna Selibov, zámek Hluboká, zoo Ohrada, turistika (s kočárkem a odrážedlem) - na Turnerovu chatu (je tam Vydrýsek), k pramenům Vltavy, Schwarzenberský kanál. Český Krumlov (medvědi, zahrady), plavba po Lipně, sjezd na bobové dráze. V případě horšího počasí aquapark, Hopsárium.
@sarty Super přesně takové typy jsem si představovala. Děkuji děkuji.
Jeste jsem zapomela napsatze, ze samotne Kvildy a okoli vede spoustu turistickych tras, ikdyz jsou ale casto delsi, nevim nakolik mate zdatne deti ![]()
Není zač. Jinak s dětmi všude autem, nebo se dá na kole (spíš až pro větší). Většinou to vycházelo dopo výlet, pak se malí prospali v autě a odpo jinde, nebo větší nespal a malá se prospala v kočárku. Je tam nádherně. Užijte si výlety ![]()
@Lucianamil Já doporučuji to informační středisko na Kvildě s těmi jeleny. Je to pěkné, parkoviště je kousek. Já to šla s dcerou 2 a třičtvrtě a ušla to v pohodě (ale je teda dobrý chodec), mladší roční se nesla v Manduce, nebo chvilkami šla. Na Srní je vlčí stezka, ale tu neznám. Výlet na Turnerovu chatu je také pěkný, ale na chatě je teda hrozná obsluha. Když jsme tam nedávno byli tak tam Vydrýsek stejně nebyl. Pak slatě na Borové Ladě a na Kvildě. A nebo sovín na Borové Ladě.
@lasička1 na Pancíř je jednosedadlová lanovka? Tak to je trochu nereálné, jak píši děti jsou 4 a 1.
A nebyli by prosím i nějaké typy na levné ubytko, ani nepotřebujeme s jídlem, jen preferujeme venkovní hřiště. Děkuji.