Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
nebudu polemizovat o pravdivosti příspěvku
ALE víkend bez peněz doma, kde je (akutálně teplo až dost), pitná voda a základní hygienické pomůcky, si prostě uvaříš hrnec bramboračky případně čehokoliv, co najdeš ve špajze
a do pondělí s tím vydržíš
lidi dokáží přežít s málem..
A že bys za tři vrátil pět hovoří o tvé naprosté fin. negramotnosti ![]()
pokud chceš cestu do pekla a aktuální účet je aktivní, tak je na netu asi padesát klikacích společností, které ti prachy pošlou hned a připíšou se taky hned..
ALE ony ti s tvými záznamy v registrech stejně nepůjčí, co…
Takže chceš, aby někdo jel teď k tobě domů a dal ti na ruku 3 tisíce ![]()
Vikend je kratka doba. Kdyz uz nemas zadnou hotovost, coz moc nechapu, ale budiz, tak vyzijes ze zasob, ne?
Co bych dělala v tvém případě? Odložila bych „nákup a podobně“ na pondělí…
víkend není nic, co by se nedalo bez peněz přežít a obvykle člověk má alespoň minimální zásoby, takže ani smrt hlady nehrozí..
Víkend přežiješ i bez nákupu
podle toho jak píšeš žiješ sám?
Známí můžou dat okamžitou platbu a peníze mas za účtu za par sekund.
Nemáš zač.
Trojku na víkend? Kolik vás na to má být? Víkend bez peněz přežiješ
@Anonymní píše:
Zdravím, mám problém. Jedná se o to, že jsem o víkendu bez peněz. Dneska jsem platil nájem, poplatky a všechno co jsem měl zaplatit. Jelikož přecházíme do nové banky, stará banka účet ruší a automaticky peníze převede.
Problém je v tom, že garantovala, že peníze budou odeslány i doručeny do banky nové ještě ten den, ale to se nestalo.
Takže dneska jaké to bylo překvapení po zjištění, že původní banka účet podle podmínek zrušila, poslala peníze do banky nové a tam ještě nepřišly.
Volal jsem ještě přímo na podporu banky a tam sdělili, že neví kdy dorazí a nejspíš až další pracovní den, přitom bylo garantované ještě ten stejný den - na to si budu stěžovat.Pointa je v tom, že v tuhle chvíli nemám peníze na víkend. Potřebuju udělat nákup a podobně.
Příbuzné mám co by mu půjčili, ale bydlí celkem daleko, cca 250 km a klidně by mi poslali i na účet, ale problém je, že mají jinou banku a tudíž by peníze dorazily až v pondělí.
Jinak v okolí nemám žádné známé co by půjčili hotovost, většinou jsou z jiných měst a tohle je menší vesnice.Co doporučujete dělat? Nerad bych se ptal třeba sousedů až si pak nemyslí, že jsem chudák a ještě se to všude rozkřikne
![]()
Nevíte o něčem jak tohle řešit? Ideálně by stačily i ty 3 tisíce, ale prostě nevím kde je sehnat když známí jsou mimo a ti co by mi půjčili mají jinou banku a neumožňuje expres platby, takže by to bylo k ničemu.
Co byste dělali v mém případě? Na banku si budu každopádně stěžovat, ale prostě nevím co teď dělat.
Já jsem schopný třeba i vrátit těch 5 tisíc za půjčené 3, ale situace se má tak že i když mi je pošlou, dojdou až v pondělí a to nemá smysl
Drtivá většina už podporuje okamžité platby a peníze chodí ihned.
@heluska1992 píše:
Známí můžou dat okamžitou platbu a peníze mas za účtu za par sekund.
Nemáš zač.
to nejde u všech bank. Některé to pořád ještě bojkotují ![]()
Ale můžou jít k bankomatu jeho banky a tam vložit peníze na jeho účet. To by mělo jít ![]()
Ja bych zasla za sousedy a vratila jim to hned v pondeli s lahvi neceho dobreho. A v te nove bance nejde zridit treba kontokorent? ( nemam zkusenost). A rekla bych si o mensi castku, snad se muzes trochu uskrovnit, 3 tacy na vikend je v tve situaci ponekud troufaly nadstandard…
Hele, mne se zdá, že ty prachy potřebuješ na pátek nebo sobotu večer.
Určitě nepotřebuješ dělat nákup za 3 litry, pokud teda žiješ sám. Jestli máš rodinu, je to něco jiného, ale i tak se to dá zvládnout. Ve špajzce a v mrazáku snad má aspoň něco každý..
A to ti jako nezbyla ani koruna? Neříkej že máš prázdnou peněženku. Mně by stačilo na víkend 200 kč. Na co 3000 tisíce.
Zdravím, mám problém. Jedná se o to, že jsem o víkendu bez peněz. Dneska jsem platil nájem, poplatky a všechno co jsem měl zaplatit. Jelikož přecházíme do nové banky, stará banka účet ruší a automaticky peníze převede.
Problém je v tom, že garantovala, že peníze budou odeslány i doručeny do banky nové ještě ten den, ale to se nestalo.
Takže dneska jaké to bylo překvapení po zjištění, že původní banka účet podle podmínek zrušila, poslala peníze do banky nové a tam ještě nepřišly.
Volal jsem ještě přímo na podporu banky a tam sdělili, že neví kdy dorazí a nejspíš až další pracovní den, přitom bylo garantované ještě ten stejný den - na to si budu stěžovat.
Pointa je v tom, že v tuhle chvíli nemám peníze na víkend. Potřebuju udělat nákup a podobně.
Příbuzné mám co by mu půjčili, ale bydlí celkem daleko, cca 250 km a klidně by mi poslali i na účet, ale problém je, že mají jinou banku a tudíž by peníze dorazily až v pondělí.
Jinak v okolí nemám žádné známé co by půjčili hotovost, většinou jsou z jiných měst a tohle je menší vesnice.
Co doporučujete dělat? Nerad bych se ptal třeba sousedů až si pak nemyslí, že jsem chudák a ještě se to všude rozkřikne

Nevíte o něčem jak tohle řešit? Ideálně by stačily i ty 3 tisíce, ale prostě nevím kde je sehnat když známí jsou mimo a ti co by mi půjčili mají jinou banku a neumožňuje expres platby, takže by to bylo k ničemu.
Co byste dělali v mém případě? Na banku si budu každopádně stěžovat, ale prostě nevím co teď dělat.
Já jsem schopný třeba i vrátit těch 5 tisíc za půjčené 3, ale situace se má tak že i když mi je pošlou, dojdou až v pondělí a to nemá smysl