Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak snad jsi pod dohledem lékařů a tvůj přítel minimálně jednou šel s tebou na kontrolu a mohl se doptat na vše, co ho zajímá.
Stejně tak se můžeš ptát i ty.
Chápu, že si chceš užívat, ale vyměnit léto za potrat je obrovský úlet ![]()
Važ slova a chovej se jak doporučují na kontrolách, to máš dělat.
Nechápu, proč bys:
b) jak by ses na ni ve 13. týdnu dostala? Už je trochu pozdě, těžko bys to nejspíš stihla, během zítřka či středy ![]()
Těhotenství není lážo plážo pro žádnou ženu ![]()
Já s dvojčaty měla to samé. A krvácení vlastně přestalo až kolem 20 týdne. Možná trochu později. Už si přesně nepamatuji.
Chápu že jsi z toho unavená. A to i kvůli 3 lete dceři.
Ale jaksi nechápu reakci tvého přítele. Jakože má to být oporou. Ne že posílat na potrat.
Dítě jste chtěli, máte ho a holt každé těhotenství není procházka růžovým sadem.
To by tě poslal na potrat a za nějakou dobu chtěl další dítě. S tím, že kdyby se to opakovalo, tak tě pošle na potrat znovu… ![]()
No na potrat už nepůjdeš. Zkus se dát do klidu. Vím že to je těžké. Ale fakt to bude lepší. A proste musíte to nějak dat.
Nedá se nic dělat.
Přítel je teda dobrej materiál
![]()
Snaž se co nejvíc odpočívat a věřit, že to bude dobré.
Hematom se někdy v děloze vytvoří a musí se to hlídat. Někdo ho má celou dobu, aniž by způsoboval krvácení. Ženy, co ho mají, dává doktor na rizikové. Chce to klidový režim. Zkuste důvěřovat lékařům i sobě, zvládnete to. Udělejte vše, aby to dobře dopadlo a nepropadejte panice. Tady je ultrazvuk hodně užitečný, lokalizuje ho a vidí velikost. Při krvácení je asi nejvíc důležité, aby se do dělohy nedostala infekce.
@Anonymní píše: Více
co chceš dělat? Já měla hematom hodně obrovský a v blbém tvaru. hrozila i deformace gestačního váčku. Jo bylo to psycho, musela jsme jen ležet, každá návštěva wc byl stres co bude. Kontrola každý týden. Po 12tt už to nikdo moc neřešil. hematom se začal sám rozpadat až kolem 20tt
.jen ležet a nic moc nedělat, manžel byl jak bachař, jak jsme vylezla z postele tak hned kam jdu a co potřebuji
Já už pak nekrvácela, jen 1× ale to bylo šílené, krev všude a jela jsme do nemocnice že jsem potratila. Doporučovali potrat že je to nejjednodušší řešení. Ale když na utz bylo vidět ten boj o život tak jsem řekla že to nemůžu udělat a jestli celé těhotenství mám proležet tak proležím. teď už jen to jen vzdálená vzpomínka a jo na psychiku nic moc, ale jinak manžel poznal co je to péče o děti a domácnost ![]()
Chápu vás všechny že je to asi sobecké jít na potrat.. jsem mladá maminka je mi teprve 22 let a včera jsme se o tom bavili i s kamarádem a ten nám řekl že jeho kamarádka měla to stejné a byla na tom stejně špatně jako já a při porodu bohužel…
druhé vzali celou dělohu a děti už mít nemůže prostě má to všelijaké rizika a když to přítel slyšel tak jeho reakce byla prostě taková a nebylo se čemu divit..
mám bolesti každý den psychicky ani fyzicky to nezvládám a trpí i hlavně moje dcera
chceme miminko ale s tím že bude všechno v pořádku a možná jen na to teď není správný čas i doktoři mi řekli že mám vysoké riziko potratu.. radši to udělat dřív než pak rodit… mrtvé miminko…
cítím se jako sobec a neopustím si to… ![]()
Ale na potrat na vlastní žádost už je pozdě. Doktoři ti nabídli, že je možné těhotenství ukončit?
Jako slyšet že jedna to měla tak a druhá to měla tak je kravina.
Nezlob se. Ale každé těhotenství a každé lidské tělo reaguje jinak.
A slyšet takové jedná paní a jeden pán povídal a podle toho se rozhodnout. To fakt ne.
Jako kde máš jistotu, že další těhotenství bude v pohodě? Nemáš. A kdyby další těhotenství nebylo v pohodě, tak dáte plod též pryč. Jakože třeba budeš celé těhotenství zvracet a budeš muset na kapacky, tak dáš plod také pryč? ![]()
Popravdě vaše chování je sobecké. A nezažila jsem žádného lékaře, který by doporučil potrat kvůli hematomu.
A to jsem zažila dost. Měla jsem hematom velký, byl nad plody a krev se ze mě valila. A nikdy jsem neslyšela větu typu doporučujeme potrat.
A to jsem ležela i přes Vánoce v nemocnici.
Jako psychické rozpoložení chápu. Věř tento chápu. Ale reakci tvého přítele ne. Je svéprávný a má možnost se zeptat na vše tvého ošetřujícího lékaře.
Nevěřím prostě tomu, že by lékař řekl že hematom = doporučuji potrat.
A to jsem zažila horší věci v těhotenství jak ty. Jen to tu nebudu rozepisovat. Pac to co jsme řešili mi, není časté.
A pokud vím, tak teď už by kvůli potratu muselo zasednout lékařské konzilium a projednat to.
Pokud si pamatuji správně, tak nám byli řečeno, že je to do 12tt a poté by uz muselo rozhodovat lékařské konzilium. A to jsme náš případ řešili s lékařskýma kapacitama v Praze. A dvojčata si tu teď hrají. Rozhodovat se sobecky a podle toho, jak se mi to hodí, tak si tu teď nehrají…
Hele dokážu dost věcí pochopit. Fakt že jo. Ale můj gynekolog říkal, že to je jen 9 měsíců. Co je 9 měsíců oproti celému životu.
Prostě 9 měsíců se.da nějak vydržet. Sice je to náročné, ale dá se to.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, tak hledá důvody.
Ahoj holky, jsem cca 7tt, včera ráno kontrola u svého Dr, kde byla zjištěna srdeční akce a vše v pořádku. Na levé straně cysta, klasika u mě. Moč také v pořádku.
Dneska ráno jsem šla na záchod a na papíru růžová krev (špinění) a tak jsem jela na pohotovost radši. Vzali mě, udělali komplet vyšetření, a mimčo prý v pořádku, srdíčko bušilo, slyšela jsem ho.🙏🏾a tak mi napsala Ascorutin 1-1-1 a Utrogestan 0-0-2, teď když jdu prostě na záchod pokaždé, tak tam mám takovou jakoby starou hnědou barvu na papíru v tom hlenu. (Omlouvám se za podrobný popis), ale nevím jak jinak to napsat 🙂 ta cysta má cca 3,7mm.
Tak co si o tom myslíte, popřípadě jaké máte zkušenosti vy? Jsem z toho na budku co vám budu povídat. ![]()
Jinak v tomto termínu cca za 3-4 dny bych jako měla mít cyklus MS. Nevím zda to může mít nějakou souvislost takhle, ale proč tak najednou 🤷🏼♀️a žádný hematom nemám dle vyšetření. Děkuju za odpovědi 🍀 😊
@Míša-993 píše: Více
Mohla to být praskla cévka. To se stává.
Snad bude vše ok. ![]()
Nechce se mi věřit, že by lékař kvůli hematomu doporučil potrat. Mnoho žen řeší v průběhu těhotenství hematom - pokud někdo měl porod se špatným koncem, ještě to neznamená, že důvodem je hematom. Korelace není kauzalita. Statisticky je určitá pravděpodobnost, že to dopadne špatně vždy. I u zcela fyziologického těhotenství. To půjdeš na potrat každé těhotenství, když ti někdo známy řekne, že známa měla nevolnosti a těhotenství skončilo odebráním dělohy či smrtí? Nebo když ona známa tak skončila za situace, kdy např. neměla nevolnosti, tak si z toho vyvodíš, že za takové situace máš jít opět na potrat? Snad jsou v tomto relevantní vyjádření lékařů, nikoliv náhodných laiků.
Emoce (stres) chápu, uvažování o potratu jen kvůli hematomu fakt ne.
Chápu, že někdy těhotenství je velmi náročné, jsou komplikace, atd….Ale to je bohužel riziko těhotenství. Stejně jako se Ti nemusí narodit zdravé dítě. Tak to je.
Tebe teď potřebuje hlavně to miminko, protože jste spolu spojený.
Ano, asi tím trpí dcera, tak ať se o ni stará tatínek. Od toho jste rodiče 2.
Jako chtít pouze v pořádku těhotenství a argumentovat věkem, promiň, je velmi sobecké a dětinské.
Na kamaráda se vykašli. Bojuj za miminko které nosíš
Držím palec, ať vše dopadne dobře.
Zdravím.. jsem těhotná teď ve středu 13. Týden.. v 8 týdnů těhotenství mi zjistili hematom.. a krvácím už od doby kdy jsem zjistila že jsem těhotná.. minulý týden jsem byla hospitalizována vypadl ze mě velký kus něčeho a silně jsem krvácela nechali mě tam na 2 dny a šla jsem domu.. dnes jsem zase krvácela a zase něco vypadlo tak jsem šla na pohotovost a hematom se zase vytvořil o velikostí 10×30.. nevím co dělat.. ničí mě to a ne jen mě.. přítele i 3letou dceru.. nemůžu nic zvedat nemůžu pomalu dělat vůbec nic.. začíná léto a my co se tak těšili tak jen trpime.. přítel chce abych šla na potrat.. boji se o mě už to psychicky nezvládá..
jsem skoro 4 měsíce těhotná a 4 měsíce v kuse bez jediného dne pauzy nepřestávam krvácet
bojíme se že to bude mít vliv na miminko a něco mu bude
maminky co mám dělat