Potvrzení o studiu - proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32115
1.2.22 19:35

@Hanula1212 to nemůže vědět, když jí to neřeknu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.22 19:40

@Monchichik Hele, možná teď už je výklad jiný. Já nosila potvrzení už i na gymplu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.22 19:42

@Kelsey Tak ale to, že neuplatňuje a (nebo čestné prohlášení) je zcela legální pozadavek. Chlapovi to už vystavuje jeho účetní automaticky, když jde podepisovat růžový papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.2.22 19:43
@Hanula1212 píše:
Podle zákona je poplatník povinen předložit potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků o tom, že neuplatňuje druhý poplatník dítě. Takže nárok má.
Druhá věc je, že od loňska bylo na stránkách FS napsáno, že potvrzení je platné do změny. Takže v případě, že si neuplatňuješ dítě pořád, pak každý rok se dávat nemusí. Až v případě změny.

Nikdy jsem si děti neuplatňovala. Šest předchozích roků po sobě to chtěla. Zatím se letos nevyjádřila. Ale očekávám, že koncem února bude muže zase urgovat, že tohle má dodat. Ať si to v práci zajistím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
1.2.22 19:50

@Kelsey tak jsem ti to našla, snad ten odkaz bude fungovat. Vytisknout a dát mzdovce! Já znám taky spoustu účetních, které jsou papežštější než papež. Hodně štěstí!
 https://www.financnisprava.cz/…e-zvyhodneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65143
1.2.22 20:19
@Kelsey píše:
Nás zas se. e účetní muže. Každý rok otravuje, aby ji naše účetní ve škole vystavila, že já si vůbec neuplatňuji naše děti.
Minule byla naše účetní vytočená i mzdová prskala. Letos se chystám, že ji max. napíšu čestné prohlášení, že děcka si neuplatňuji. Jestli jí to nebude stačit. Tak na ni pošlu ty naše údernice. Ať si to spolu vyřeší.

já jsem s manželovou účetní neustále válčila kvůli prázdninám, chtěla vždy nějaké extra potrvzení, babizna jedna. Pak jsem jí poslala odněkud okopírované, že prázdniny jsou součástí školního roku, tak dala pokoj. Ale trvalo jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.22 20:35

@vokishka Borkyne byla ucetni mého otce. 6 let chtěla potvrzení první týden v září a za 6 let nepochopila, že zápis na VS je nejdřív poslednu týden v září a dřív mi ten papír proste nikdo nedá. Takže pravidelně celé září prudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65143
1.2.22 20:38
@Svistice píše:
@vokishka Borkyne byla ucetni mého otce. 6 let chtěla potvrzení první týden v září a za 6 let nepochopila, že zápis na VS je nejdřív poslednu týden v září a dřív mi ten papír proste nikdo nedá. Takže pravidelně celé září prudila.

on prudila aspon až v září, u nás prudila v červenci, baba jedna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin