Potvrzení o studiu - proč?

Anonymní
1.2.22 18:00

Potvrzení o studiu - proč?

Dobrý den, chci se zeptat, zda je to běžný postup. Po partnerovi chtějí každý rok v práci potvrzení o studiu syna. (Předtím potvrzení o tom, že navštěvuje školku a kolik za tu školku platíme školkovné.) Ředitelka v Mš na mě koukala dost zvláště, co to po ní chci, a pan ředitel v ZŠ se nad tím též pozastavuje, že to po něm nikdo jiný nechce, jen my. Přítel mi tvrdí, že to je běžné a že to musí donést každý, komu účetní dělají „daně“. Rozumíte tomu někdo více, proč to zaměstnavatel chce a jak je možné, že ostatní rodiče to nepotřebují?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35755
1.2.22 18:03

Potvrzení o studiu se dodava až po ukončení povinné školní docházky. Potvrzeni o zaplacenem skolkovnem chce kvůli slevě na dani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
1.2.22 18:11

Školkovné mi nosí chlapi v práci běžně a potvrzení o studiu se dává až když je dítku 18 let a studuje SŠ a pak třeba VŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
1.2.22 18:12
@ančapepča píše: Školkovné mi nosí chlapi v práci běžně a potvrzení o studiu se dává až když je dítku 18 let a studuje SŠ a pak třeba VŠ

u nás se dávalo od 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.2.22 18:15

V MŠ mám to normálně vystavovala -odpočítává se školné z daní, ne?
Ale za ZŠ? To je divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
1.2.22 18:16
@vokishka píše:
u nás se dávalo od 15.

Od 15 ano. Po skončení povinné školní docházky, prostě po odchozených 9 letech. Což u někoho může být ještě na ZŠ. Ale každý rok i u menšího dítěte je to zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
1.2.22 18:31
@vokishka píše:
u nás se dávalo od 15.

Uz ne. Mzdovka mi rikala, ze ted az od 18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
1.2.22 18:33
@cecetka píše:

Ještě v září jsem to potvrzení do práce nesla, když mi holka nastoupila do prváku na střední. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
1.2.22 18:36
@cecetka píše:

Divný. Vždyť může skončit zakladku a jít pracovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.22 18:48

Na zs nechápu, ta je povinna.. od 15 se na spoustě míst dokládá potvrzení, páč SŠ uz
Je dobrovolná škola. Ale na daně jsem to fakt nepotřebovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
1.2.22 18:51
@JancaS84 píše:
Divný. Vždyť může skončit zakladku a jít pracovat. :think:

Přesně tak. Proto se nedokládá jen povinná školní docházka. U nás ve speciálce jsou běžně děti nad 15, déle než těch povinných 9 let, a rodiče to potvrzení chtějí. A 18 těm žákům zas ještě není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
1.2.22 19:02

@lucad77 To potvrzení se dává až nad 18 let…do té doby se bere, že je dítě nezletilé, takže není potřeba…to, že ho chce většina účetních je věc jiná…nemají na to žádný nárok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.2.22 19:02
@ančapepča píše: Školkovné mi nosí chlapi v práci běžně a potvrzení o studiu se dává až když je dítku 18 let a studuje SŠ a pak třeba VŠ

Potvrzení o studiu se nosí z dítěte cca 15+ (po ukončení povinné školní docházky).

Účetní u zakladatelky může je koza nebo pan manžel nějak špatně pobral a překroutil instrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32119
1.2.22 19:08

@Svistice pro uplatnění slevy je důležitý věk, nikoliv jestli studuje…
tohle je odpověď odborníka na daně : U nezletilého dítěte není v zákoně o daních z příjmů podmínka studia. Ta je jen u zletilých dětí. (Tím se to liší např. od nároku na přídavky a podobně.) Proto se u nezletilých dětí nedokládá studium, pouze jejich věk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
1.2.22 19:15
@Monchichik píše:
@lucad77 To potvrzení se dává až nad 18 let…do té doby se bere, že je dítě nezletilé, takže není potřeba…to, že ho chce většina účetních je věc jiná…nemají na to žádný nárok…

Jo, tak to je možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin