Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V 15ti jsem musela být do osmi doma, a to když jsem byla u babičky a šla od ní pěšky. Jinak do šesti, max do sedmi.
Na diskotéky ani nikam jsem nechodila, nepustili by mě v tom věku.
Ono záleží hodně taky na výchově a na povaze dítěte. ![]()
Když srovnám mě a kamarádku:
Chodily jsme ven vždycky spolu, ona přišla o panenství ve 14ti, kouřila taky od 14ti, věčně chodila za školu a do hospody na pivo.
A i přesto, že jsme byly nej kámošky tak já byla úplně jiná a to co o ní tady, nemůžu tvrdit o sobě
Já byla mnohem hodnější ![]()
Nicméně se kámošíme do teď, na dětství strašně rády vzpomínáme a obě jsme úplně normální, pracující ženy. Já teda v současné době na mateřské ![]()
@KlaraBoch píše:
@terinka4444 Jee klepac… Diky za pripomenuti jedne z nejmilejsich veci v detstvi![]()
Nakonec nam ho pred barakem zlikvidovali
chtěla jsem napsat to samé…jé klepáč:D ježiš to byly časy:D
@terinka4444 píše:
@Jitka1976 fuj, co to máš dneska za make up?, ta rtěnka ti nesedne
Já jsem kolem těch 15, byla venku většinou tak do 18:00h, pak večeře a po večeři na procházku se psem, takže celkem tak 19:00h až 19:30h, o letních prázdninách tak max do 21:00h, ale jen občas. Co jsem byla na střední, tak kolem té 20:00h včetně psa a když jsem si v necelých 18letech našla přítele, tak do 18:30 doma na večeři, přes to vlak nejel, koukli jsme doma na ulici a v 19:30 na mě čekal přítel a venčili jsme hafa třeba do 23:00h, jakmile jsem venčila tak to omezení nemělo(ale rozumně). A na dikotéku max do dvou do rána, ale to bylo až před 18tinama.
Pamatuji si, že na základce jsem musela být doma než se setmělo, a diskošku poprvé ve 14 a to rovnou do 3 do rána. Ale byla povolená jen vyjímečně a hlavně jsem nedostávala skoro žádný peníze, takže než se něco nastřádalo… Na střední už to bylo lepší, přes týden jsem chodila domů brzo dobrovolně, ráno jsme musela brzy vstávat a o víkendu to bylo neomezený, ale musela jsem hlásit kde jsem a kdy přijdu a nesměla jsem se spozdit.
synovi je 4 a půl a venku je teď cca do 20 hod pokud tam ještě lítaj ostatní děti, prostě dokud je světlo
Všem vám moc děkuji! ![]()
Mne mamka nepustila ani za světla v 18hod :'D
Nevím tedy v čem je problém a promluvit se s ní moc nedá. Sleduje v televizi různé kriminální případy, kdy dítě unesl/zabil chlap
. Když jí řeknu, že vím, s kým chodím ven, odvětí mi pouze „To říkaly i ty ostatní“.. ![]()
Každopádně jsem ráda za všechny vaše reakce.
Přeji krásný zbytek dne
@Cmochy Právě já nekouřím, nepiju a sexuálně nežiju. ![]()
Oproti svým spolužačkám jsem na tom dobře. 70% z nich už o „to“ přišlo, chodí do klubů, opíjí se o víkendech a nejn to… ![]()
@Naithe píše:
@Cmochy Právě já nekouřím, nepiju a sexuálně nežiju.
Oproti svým spolužačkám jsem na tom dobře. 70% z nich už o „to“ přišlo, chodí do klubů, opíjí se o víkendech a nejn to…
no, to ti děkuju za popis dnešní patnáctileté mládeže, pak se nediv, že se mámy snaží ty svoje holky chránit, jak to jen jde.
@Naithe No holt máš bohužel smůlu a budeš si muset počkat, až s ní bude řeč. Ale teda soucítím s tebou
Zas tedy její přehnaná úzkost a strach o tebe tě může dohnat ke lži. A ani bych se ti nedivila, jestli tě nepustí ani o víkendu, o prázdninách a zahání tě domů aniž by odbila šestá večerní
Měla by s tebou jednat přiměřeně k tvému věku, určitě bych trvala na kompromisu. A stala by se ze mě dost otravná puboška, aby mě ven ještě ráda vyháněla
protože jestli jsi opravdu bezproblémová, nevidím důvod, proč by si teď nemohla být venku do tmy, to může i můj téměř pětiletý syn ![]()
@terinka4444 píše:
no, to ti děkuju za popis dnešní patnáctileté mládeže, pak se nediv, že se mámy snaží ty svoje holky chránit, jak to jen jde.
My jsme se sestrou musely být doma, když zvonili v kostele, to bylo v sedm. Nejlepší bylo, že začalo zvonit a my jsme obě věděli, že máme jít domu a naše mamka stejně vykoukla z okna a začala na celou vesnici volat Hano, Dano domů. To se všichni mohli utlouct smíchy a takhle to bylo celá léta
![]()
@AstraG To máš těžký, tvému pětiletému synovi asi nebudou cpát kamarádi alkohol, trávu, cíga, sex…aby byl fakt cool. I ta pravděpodobnost, že ho cestou domů někdo násilím naloží do auta a odveze do neznáma, je menší.
Ahoj, já měla volnější režim. Po základce jsem si našla zálibu. Do 21h jsem 2× týdně měla tréninky šermu. Domů jsem se dostávala až o 23:30 nebo tak nějak. Pak jsem začala jezdit po akcích. Šerm. plesy, bitvy, dřevárny. Někdy třeba 4 denní akce. Prošla jsem si bouřlivým obdobím a teď mám klid. Za sebe můžu říct, že synovi nechám taky volný prostor. Nebudu ho držet doma v kleci atd. Ať se pak rozhodne sám, co je pro něj lepší ![]()
Mně naštěstí rodiče pouští jak chci, jen jim pošlu SMS nebo tak aby věděli, že je všechno v pohodě.. ![]()