Pouze 2 prodavačky na prodejně

Anonymní
15.1.24 09:47

Pouze 2 prodavačky na prodejně

Dobrý den, prosím o radu, kdo se v tom vyzná.
Nastoupila jsem do obchodu v OC, jsou zde 12ti hodinové směny. Vedoucí řekla při nástupu, že bude nabírat 3 prodavačky, nabrala ale jen mě a ještě kolegyni. Cca po měsíci kolegyně onemocněla a v podvečer mi vedoucí volala, zda můžu dojít jestě následující den, že kolegyně je nemocná. Že nikoho jiného nemá( na ten den), kdo by zastoupil( ona sama je na jiné své prodejně). Odmítla jsem. Nesehnala bych tak na rychlo hlídání pro dceru, navíc jsme měli domluvený program- po 3 dnech, kdy mě viděla jen půl hodiny denně. Prodejna tedy 1 den musela zůstat zavřená. Kolegyně po pár dnech přišla.
Nyní mi přišel mail, že nepadá v úvahu aby prodejna byla zavřená, že ještě jednou a budu mít vytýkací dopis. Má na to právo? Brala a beru to tak, že jsem neměla v rozpisu směnu. Třetí prodavačku prý nabírat nechce, že si prodejna tolik nevydělá. Vážně mi může nařídit směnu navíc pár hodin dopředu? Počítám s volnem, mám už logicky nějaký plán.
Děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35861
15.1.24 09:54
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu, kdo se v tom vyzná.
Nastoupila jsem do obchodu v OC, jsou zde 12ti hodinové směny. Vedoucí řekla při nástupu, že bude nabírat 3 prodavačky, nabrala ale jen mě a ještě kolegyni. Cca po měsíci kolegyně onemocněla a v podvečer mi vedoucí volala, zda můžu dojít jestě následující den, že kolegyně je nemocná. Že nikoho jiného nemá( na ten den), kdo by zastoupil( ona sama je na jiné své prodejně). Odmítla jsem. Nesehnala bych tak na rychlo hlídání pro dceru, navíc jsme měli domluvený program- po 3 dnech, kdy mě viděla jen půl hodiny denně. Prodejna tedy 1 den musela zůstat zavřená. Kolegyně po pár dnech přišla.
Nyní mi přišel mail, že nepadá v úvahu aby prodejna byla zavřená, že ještě jednou a budu mít vytýkací dopis. Má na to právo? Brala a beru to tak, že jsem neměla v rozpisu směnu. Třetí prodavačku prý nabírat nechce, že si prodejna tolik nevydělá. Vážně mi může nařídit směnu navíc pár hodin dopředu? Počítám s volnem, mám už logicky nějaký plán.
Děkuji za reakce

Ano, může ti nařídit přesčas pár hodin dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
15.1.24 09:55
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 09:56
@JancaS84 píše:
Ano, může ti nařídit přesčas pár hodin dopředu.

A může to být celá smena 12 hodin? Vždyť to není přesčas ale regulérní směna. A kolik takových mi může za měsíc nařídit?

• Citovat
  • Upravit
6867
15.1.24 10:20

Jestli jsi ve zkušebce tak hledej něco jiného a odejdi. Tady to nebude lehký s níčím. Až budeš potřebovat očr, ty onemocníš nebo třeba dovolená. Jak jedna vypadne tak tam druhá musí být takže pojedeš týden dvanáctek za sebou protože nikoho jinýho nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33676
15.1.24 10:23
@Anonymní píše:
A může to být celá smena 12 hodin? Vždyť to není přesčas ale regulérní směna. A kolik takových mi může za měsíc nařídit?

Jednou po tobě chtěla, abys jí vytrhla trn z paty, a ty jsi okamžitě odmítla. Počítej s tím, že když budeš v budoucnu něco potřebovat, tak budeš mít smůlu. Vždytˇzadarmo bys tam snad nebyla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
15.1.24 10:24
@Anonymní píše:

Nemůže, limit pro narizenou praci prescas je 8 hodin týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.24 10:26

No být tebou, tak se rychle rozhlížím po jiné práci. Tohle je buzerace jak blázen :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 10:28
@Náměsíčná píše:
Jestli jsi ve zkušebce tak hledej něco jiného a odejdi. Tady to nebude lehký s níčím. Až budeš potřebovat očr, ty onemocníš nebo třeba dovolená. Jak jedna vypadne tak tam druhá musí být takže pojedeš týden dvanáctek za sebou protože nikoho jinýho nemá.

Děkuji, hledám. Říkám si, že je to nedomyšlené a špatně zorganizované. Teď jsem četla, že můžu mít za týden jen 8 hodin přesčas, takže když se zbytkem nebudu souhlasit nemůže nic? Bavme se obecně, pokud bych nebyla ve zkušebce, jsem stále v tlaku, kdy padne nějaká varianta jak jsi psala a bude zle.

• Citovat
  • Upravit
370
15.1.24 10:29

Mimo téma, ale mít 2 dvanáctkářky na 1 prodejnu, která je předpokládám otevřená celý týden je blbost. Jak si budete vybírat dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
15.1.24 10:32
@Anonymní píše:
Děkuji, hledám. Říkám si, že je to nedomyšlené a špatně zorganizované. Teď jsem četla, že můžu mít za týden jen 8 hodin přesčas, takže když se zbytkem nebudu souhlasit nemůže nic? Bavme se obecně, pokud bych nebyla ve zkušebce, jsem stále v tlaku, kdy padne nějaká varianta jak jsi psala a bude zle.

Tohle je práce pro někoho kdo nemá malé dítě bez hlídání. Mladý holky bez závazků prostě můžou. Ony by si směny proházeli. Vlastně by přesčas nevznikl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 10:35
@arinecka píše:
Jednou po tobě chtěla, abys jí vytrhla trn z paty, a ty jsi okamžitě odmítla. Počítej s tím, že když budeš v budoucnu něco potřebovat, tak budeš mít smůlu. Vždytˇzadarmo bys tam snad nebyla ne?

Byla. Mzda je sjednaná už s případným přesčasem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 10:36
@Mina Titivu píše:
Mimo téma, ale mít 2 dvanáctkářky na 1 prodejnu, která je předpokládám otevřená celý týden je blbost. Jak si budete vybírat dovolenou?

Na léto slibuje brigádnici.

• Citovat
  • Upravit
6867
15.1.24 10:50

A kolik té dovolené v létě máte povoleno vybrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 10:57
@Náměsíčná píše:
A kolik té dovolené v létě máte povoleno vybrat?
Říkala jsem ji, že plánuji jet na dovolenou- zahraničí a oznámila ji termin( 14 dní) prý to eviduje a bude s tím počítat.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat