Hospoda jako business
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
V dnešní době určitě ne. Drahé energie, vyšší DPH na pivo atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,chtěla jsem se zeptat zda si myslíte že mají hospody v dnešní době potenciál a zda je rozumné si hospodu otevírat. Máte někdo zkušenost?
no vzhledem k tomu, ze se musis na toto ptat na tomhle serveru, kam chodi vesmes zenske, ktere do hospody nepachnou, co je rok dlouhy (nedavno jsem tu dostala cerez, co jsem to za zenskou, kdyz chodim do hospody na pivo), tak se do zadne hospody nepoustim… nebo si fakt myslis, ze na takto tebou polozenou otazku, zde muzes dostat adekvatni odpoved?
… na podnikani musis mit kapku fistrona v hlave a to ty ocividne nemas… nebo si myslis, ze my tu mame kristalovou kouli a vime, kde si ji chces otevrit, jaka je tam konkurence, jake mas vstupni podminky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bája6 píše:
Ale jdi. Ty dvě koruny na točeným ruinuji jednu hospodu za druhou co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bája6 píše:
kdy jsi byla naposled v hospode? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi zalezi, co myslis tou „hospodou“. Klasicka hospoda, restaurace atd neni nyni zrovna snadna vec k provozovani (zejmena energie, zmena DPH, inflace!!!, personal, celkova nalada ve spolecnosti). Snadnejsi to bude s kavarnou/bistrem. Strasne zalezi na lokalite, ale po pravde, snadny to neni nikde.
Taky je asi potreba si uvedomit, ze hospoda neni, ze si ji otevres a bezi samospadem, ale je to v zasade dalsi dite (jako spoustu podnikani), ktery vyzaduje peci a pritomnost temer 24/7. A pokud to nekomu sveris, tak asi v 98% pripadu to dopadne blbe, pokud nejsi nejaka vetsi gastro skupina
je to proste trochu otrocina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Ale jdi. Ty dvě koruny na točeným ruinuji jednu hospodu za druhou co?
Tak evidentne nevis, o cem mluvis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 V prosinci.
U nás v obci byl problém sehnat nájemce do hospody a to právě kvůli vysokým cenám energií. A to DPH je další věc. Spousta chlapů si dá v dnešní době raději doma lahváče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych do toho nešla. Sehnat trošku slušný personál se rovná zázraku. A ty se nedějí. Takže tě budou odrbavat ze všech stran. A to i když tam budeš pořád. Což je druhý duvod toho ne. No a třetí je ten, že pokud jsem si všimla, lidé hodně šetří a náklady na provoz rostou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není na to doba. Lidí mají hluboko do kapsy, podnikatelům se spíš než pomáhá, házejí klacky pod nohy. Spousta předpisů, nařízení, k tomu abys mohla fungovat, musíš se vyznat v ekonomice, účetnictví. Sehnat slušný a schopný personál, který vydrží a nebude tě okrádat. K tomu drahé energie a všechno. Ne, teď bych do toho nešla. Podívej, pak stačí jedna korona a jde to do kopru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bája6 píše:
@markytka3 V prosinci.
U nás v obci byl problém sehnat nájemce do hospody a to právě kvůli vysokým cenám energií. A to DPH je další věc. Spousta chlapů si dá v dnešní době raději doma lahváče.
no a co, u nas v ostrave si v nekterych hospodach bez rezervacky nesednes a i v obci, kde mame chalupu je hospoda vetsinou narvana, obzvlast o vikendu. je to v najmu od obce… vypovida to snad o necem? autorka nedala zadne info, takze vsichni jen vari z vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat zda si myslíte že mají hospody v dnešní době potenciál a zda je rozumné si hospodu otevírat. Máte někdo zkušenost?