Porušení GDPR - soukromé sms
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Porušení GDPR - soukromé sms
Dobrý den,
pracuji jako učitelka na nejmenované škole, kde byl kolektiv až doteď úžasný. Ostatní kolegyně beru v celku za kamarádky, což se mi konečně vymstilo.
Kolegyni se snažím vyjít vstříc vždy když potřebuje, požádala mě o doučování jejího dítěte za které si účtuji jen 100kč/h. Zrovna jako včera, beru úkoly které ostatní nechtějí. Jednalo se o soutěž. Měla jsem ve skupině dva žáky ze třídy kterou učí ona a dva z jiných tříd. Jeden z žáků ze třídy zmíněné kolegyně velmi vyrušoval tak jsem jí poslala zprávu „____ hrozně zlobí, platí na něj něco?“ A také „No už chápu proč jste jít nechtěly, budu stát šest hodin v kuse, paráda.“ Jednalo se o osobní zprávy, pracovní telefony nemáme a kolegyní si této aplikaci běžné píšeme.
Kolegyně neodepsala, místo toho šla přímo za naší nadřízenou, tedy ředitelkou školy, a spolu četly veškerou soukromou konverzaci. Poté jí četly i přede mnou, když jsem se vrátila s dětmi. Výsledkem bylo, že se neumím postarat o čtyři děti, tudíž nedělám svou práci jak bych měla a jsem neprofesionální (kvůli té druhé zprávě). Celá tato situace je nemorální a nepřijdu si na vině. Jediné čeho kolegyně dosáhla bylo, že si ostatní kolegyně znepřátelila ale dostala pochvalu od paní ředitelky. Chtěla bych znát i Váš názor.
Je toto porušení GDPR? Popřípadě, co byste udělali Vy na mém místě?
Moc děkuji a přeji krásný den
Příspěvek upraven 13.01.24 v 11:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kolegyně je samice tura domácího. Ty máš poučení pro příště. Je to nepříjemná situace pro všechny. No, už se stalo. S GDPR to nemá co dělat, zase to nebyly zprávy vyloženě soukromého charakteru a nelustroval se tvůj mobil. Raději to už nerozmazávej. Na tvém místě bych řekla - ano, zlobil, vyrušoval, neznám ho, tak jsem se zeptala, zbytek byla moje soukromá zpráva, nebudu to komentovat. Pokud jsem se někoho dotkla, omlouvám se. Konec. Tečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NessaGoirt píše:
Dobrý den,
pracuji jako učitelka na nejmenované škole, kde byl kolektiv až doteď úžasný. Ostatní kolegyně beru v celku za kamarádky, což se mi konečně vymstilo.
Kolegyni se snažím vyjít vstříc vždy když potřebuje, požádala mě o doučování jejího dítěte za které si účtuji jen 100kč/h. Zrovna jako včera, beru úkoly které ostatní nechtějí. Jednalo se o soutěž. Měla jsem ve skupině dva žáky ze třídy kterou učí ona a dva z jiných tříd. Jeden z žáků ze třídy zmíněné kolegyně velmi vyrušoval tak jsem jí poslala zprávu „____ hrozně zlobí, platí na něj něco?“ A také „No už chápu proč jste jít nechtěly, budu stát šest hodin v kuse, paráda.“ Jednalo se o osobní zprávy, pracovní telefony nemáme a kolegyní si této aplikaci běžné píšeme.
Kolegyně neodepsala, místo toho šla přímo za naší nadřízenou, tedy ředitelkou školy, a spolu četly veškerou soukromou konverzaci. Poté jí četly i přede mnou, když jsem se vrátila s dětmi. Výsledkem bylo, že se neumím postarat o čtyři děti, tudíž nedělám svou práci jak bych měla a jsem neprofesionální (kvůli té druhé zprávě). Celá tato situace je nemorální a nepřijdu si na vině. Jediné čeho kolegyně dosáhla bylo, že si ostatní kolegyně znepřátelila ale dostala pochvalu od paní ředitelky. Chtěla bych znát i Váš názor.
Je toto porušení GDPR? Popřípadě, co byste udělali Vy na mém místě?
Moc děkuji a přeji krásný den
Na doučování bych se jí vykašlala. A jinak asi nic, kromě toho že bych s ní řešila od teď jen nejnutnější pracovní záležitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S doučováním bych se na ní vykašlala, protože je schopná vyrobit následně problém i z toho. A kromě stroze pracovních věcí bych s ní nekomunikovala, buď si jistá, že bude ředitelce donášet dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
S doučováním bych se na ní vykašlala, protože je schopná vyrobit následně problém i z toho. A kromě stroze pracovních věcí bych s ní nekomunikovala, buď si jistá, že bude ředitelce donášet dál.
Určitě už donášela předtím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle není porušení GDPR. GDPR se vztahuje na věci jako je datum narození, pohlaví, rodné číslo, kde jsi satudovala atd. Není to ani porušení listovního tajemství. Jiná věc by byla kdyby ji vystavila na internetu kde by bylo tvé jméno tvoje telefonní číslo, tvoje fotografie.
Dávej si pozot cvo komu píšeš. V ždycky se to co je napsanáno dá použít jako důkaz proti tob a stává se to často např v práci - když uděláš nějakou chybu.
Ty jsi v podstatě pomlouvala žáky v komunikaci… vem si že bys v té komunikaci vyhrožovala… myslíš že ji kolegyně nemůže nikohomu ukázat protože GDPR?
- Citovat
- Upravit
@topazio Jo, taky si to myslím. A nechápu, proč vyrobí problém z toho, že se zakladatelka ptá jak na dítě, které nezná…prostě je to krawka a je třeba si na ní dát pozor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@topazio Jo, taky si to myslím. A nechápu, proč vyrobí problém z toho, že se zakladatelka ptá jak na dítě, které nezná…prostě je to krawka a je třeba si na ní dát pozor.
Je korunovaná kráva. Bohužel se vždy nějaké takové najdou. Asi tato kolegyně potřebuje vyšší odměny, tak donáší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio Jo, přesně tak to funguje. A bohužel jsou takové ředitelky, které to vyžadují a následně odmění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@topazio Jo, přesně tak to funguje. A bohužel jsou takové ředitelky, které to vyžadují a následně odmění…
Takovou osobu zná moje kamarádka v práci. Naštěstí už tam tato osoba nepracuje. Její příbuzná vedoucí musela jít pryč, tak šla i ona. Všichni si oddechli. Vyčistil se vzduch.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio Taky takovou osobu znám, jak ředitelku, tak tu donášející…moc hezké vztahy jsou díky tomu na pracovišti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za rychlé odpovědi! To mě mrzí, že s tím nemohu nic dělat. Kolegyni jsem samozřejmě řekla, že pokud jsme čistě jen kolegyně a naše konverzace čistě pracovní tak její dítě nebudu, ten turnaj jsem vzala také za ní, kvůli parkování nebo tak něco. Prostě se jí nechtělo. Bylo vidět, že v tu chvíli kdy si to uvědomila z ničeho nic přepnula a dělala, že se zase tolik nestalo. Bohužel si tímto znepřátelila celý kolektiv, tak snad jí to za tu pochvalu od paní vedoucí stálo.
Příspěvek upraven 13.01.24 v 09:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to krysa, co na to říct
. Dej si na ni bacha před ni cokoli říkat. Takové jsou i tady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio Bohužel ano, proto se mě to vlastně tolik nedotklo, většina kolegyní s ní už má zkušenost, naštěstí ale ne až takovou jako teď já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je docela drsný zhodnocení od té ředitelky. Že nezvládáš svou práci na základě dvou zpráv. Taky myslím, že nic moc dělat nemůžeš, ale je naprosto super, že se ostatní kolegyně postavily za tebe. Je mi moc líto, že máš v práci sketu, ale aspoň ten zbytek zdá se být fajn. ![]()
Když jsem nastupovala do své první práce, jedna z prvních rad mého šéfa byla: „Dej si pozor, co a jak do e-mailu píšeš, nikdy nevíš, kde skončí.“ Nedocenitelná rada!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit