Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn má to samý, dneska je to pŕesně týden. Doktorka taky řekla, že si myslí, že to je i zadní rýma, ale 100% si nebyla ![]()
@Adina Mandalova a lecite sinupretem a mořskou vodou? A i něco na kašel? No jsem zvědavá, normálně bych to neřešila, ale do školky si ho poslat nedovolím ![]()
Pediatra bych v současnosti vůbec nezatěžovala. Pokud bych nepotřebovala ocr nebo dítě nemělo několik dní horecky. Stříkala bych do nosu mořskou vodu, zkusila dát něco aby začal odkašlávat nebo inhalovat vincentku. Nechala bych ho pár dní doma a viděla po víkendu.
A ano, syn měl několikrát kašel bez jiných příznaků. Nejvíc se mi osvědčila zrovna inhalace Vincentky s něčím na odkašlávání.
@Netopýr1 díky za zkušenost. Právě, že potrebuji OCR, bohužel musim i s občasným kašlem k doktorce hned ![]()
U nás též už minulý týden… Prý to postupně mají všichni ve třídě…lečíme též sinupret, mořská voda, mezitím to chytil druhý dáreček a tomu se naopak spustila po sinupretu rýma jako trám ale vodová… doktoři řeknou léčit standartní virózu a nejlépe nechat 10 dní doma kdyby náhodou… Na test posíláme jen výraznější příznaky…stejně na to není léčba…
Také si tím dcera prošla zrovna nedávno. Jak už bylo zmíněno, léčit sinupretem a mořskou vodou.Pro jistotu jsem volala doktorce a prý viróza. Musela být 10 dní doma, kdyby náhodou…
@Anonymní píše:
@Adina Mandalova a lecite sinupretem a mořskou vodou? A i něco na kašel? No jsem zvědavá, normálně bych to neřešila, ale do školky si ho poslat nedovolím
Doktorka nám řekla fenistil kapky a na noc na tlumení sinecod. Ten sinupred máme doma taky, ale dali jsme ho 2× a už nevíme jak ho do syna dostat, má teprve rok a samozřejmě mu nechutná. Do nosu stříkám mořskou vodu několikrát denně. Teplotu měl jen zvýšenou, takže na to nic. Přeju ať jste brzy zdraví ![]()
Holka, 4 roky, ma porad hrozny kasel.
Hlavne pres den, v noci nekasle. Nema/nemela k tomu ale teplotu, rymu, nic, citi se zdrava a plna energie. Proste se rano vzbudi a kasle a kasle. Uz to mela pred 14 dny stejne. Sli jsme s tim k doktorovi a na pruduskach to nemela a dal nam akorat nejaky bezny sirup na kasel. Tak ho par dni uzivala, par dni to bylo lepsi a uz kasle znovu, se stejnym prubehem
Co to muze byt? Astma? Zadne alergie (zatim) nema.
Ahoj jmenuji se Eliška je mi 14 a už několik měsíců trpím neviléčitelnou rýmou. Je to strašné mám u sebe furt kapesníky a jenom smrkám, noc mám tolik ucpaný že se skrz něj nenadechnu. Aa co je na tom nejhorší je že tak jednou za dva dny mám takzvaný záchvat (pojmenovala jsem si to sama) při kterém smrkám tak moc že se někdy nestihnu i nadechnout. V tomto „záchvatě“ dokážu přetrvávavat i nekolik hodin v kuse jako ze včerejška na dnešek kdy jsem začala asi v 7 večer a v 1 ráno usla vyčerpáním, v 5 ráno jsem už byla vzhůru a zase smrkala. Omlouvám se že jsem takto narušila tuto konverzaci, ale už jsem psychicky i fyzicky na dně a prostě jsem to ze sebe potřebovala dostat. Mamka sice o mé rýmě ví a snaží se to řešit ale nechci jí tolik přitěžovat ![]()
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat jak to u vás dopadlo?
Malý má suchý kašel už 14 dní. Kašle trochu ráno a více k večeru. Přes noc vůbec nic. Rýmu má jen malinko. Takové nachlazení jsem ještě nezažila. ![]()
Máte ještě někdo takovou zkušenost? ![]()
@LenkaBru píše:
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat jak to u vás dopadlo?
Malý má suchý kašel už 14 dní. Kašle trochu ráno a více k večeru. Přes noc vůbec nic. Rýmu má jen malinko. Takové nachlazení jsem ještě nezažila.
Máte ještě někdo takovou zkušenost?
Chraptí?
Chraptil jen dva dny, když to začalo. Teď vůbec. U doktorky jsme byli v pátek. Prý může kašlat i tři neděle. Ale přijde mi divný, že má jen kašel, který se stále nemění ve vlhký.
@LenkaBru dala bych tussin. Jen bacha aby to nemělo dítě pak na průduškách… To by jsi poznala, že v něm chrastí když dychá nebo, že má štěkavý kašel
@LenkaBru píše:
Chraptil jen dva dny, když to začalo. Teď vůbec. U doktorky jsme byli v pátek. Prý může kašlat i tři neděle. Ale přijde mi divný, že má jen kašel, který se stále nemění ve vlhký.
Inhalujete? Může to být nějaká lehčí laryngitida.
Ahoj, určitě poradíte
. Mám dvě děti, ale tohle neznám. Syn přišel ze školky a kašle. Třeba 5× do hodiny, rýmu nemá, nic jinýho mu není. Kašel má suchý a sem tam si odkasle. Je mozny, že má třeba zadní rýmu, aniž bych to poznala? Do školky ho zítra samozřejmě nedám a budu konzultovat s doktorkou, co mi taky jinýho zbývá. Jen by mě zajímalo, zda může být i kašel bez jiných příznaků
Dekuji