Problémy s dcerou - fobie

Anonymní
22.9.20 08:56

Problémy s dcerou - fobie

Má dcera od osmé třídy trpí na abnormální strach z bolesti břicha a zvracení. V osmé třídě měla nějaké dlouhodobé zažívací potíže, které se nakonec ukázali, jako nefunkční žlučník. Prošla si peklem, než to zjistili - často ji bylo zle a zvracela. Nyní je ji 20 let a nedávno ji začali problémy se žaludkem znovu - tentokrát to bylo vyřešeno během měsíce. Už je jí dobře, ale neustále má takové stavy, jako například, že když ji trochu bolí břicho, tak má strach jít do školy, nebo někam jet - protože, co kdyby zvracela, nebo co kdyby se to zhoršilo (skoro nikdy se to nezhoršilo a většinou to po chvíli odeznělo). Je to už 6 let od těch problémů se žlučníkem. Chvílema ji ty stavy strachu odezněly, pak byli zase intenzivnější a nyní po tom problému se žaludkem se opět vrátily. Nechce ani přespávat mimo dům, protože se bojí, že se ráno probudí a bude ji špatně (jako tehdy).
Je mi jasné, že většina mi doporučí psychologa a že už jsme tam měli dávno být. Ale ona nechtěla a až teď se rozhodla, že navštíví kinezioložku (věří v alternativní medicínu, protože zná lidi, kterým to pomohlo). No jenže ta nás vezme až za delší čas, takže co dělat do té doby?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
22.9.20 13:08

Kinezioložka pomohla jeden čas mému synovi. A to jsem na takové věci nevěřila a během sezení jsem si v duchu klepala na čelo, zda ta paní je duševně v pořádku. Tvá dcera potřebuje hlavně psychoterapeuta - KBT nebo skupinovou terapii. Pokud se bojí, že hned dostane nějaké pilulky, tak věř mi, že psycholog, ani psychoterapeut ji žádné nepředepíše. To může jen psychiatr.

A sama jsem důkazem, že fobii lze psychoterapií vyřešit - fobii ze psů, kterou jsem měla od dětství a dnes jsem už skoro dva roky ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí