Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Postinor stojí v Praze v lékárně 800, ale mají i levnější variantu, ovšem taky za 700..
Ahoj holky, mam teoretickou otázku na postinor, nesmim brát HA (mam zvýšený riziko vzniku trombu), co by mi udělal postinor, kdybych si ho náhodou potřebovala někdy vzít? Nemam to v plánu, ale co kdyby náhodou, člověk nikdy neví ![]()
Ahoj všem
.
Potřebovala bych radu… před necelými třemi týdny jsem vysadila Depo Proveru a následně jsme s přítelem začali používat kondomy. Při prvním styku vše proběhlo v pořádku, při druhém kondom praskl… I když se přítel předtím utřel kapesníčkem a na poškozený kondom jsme přišli před ejakuací, nevím, zda je nutné zajít pro postinor… Vzhledem k tomu, že Depo provera má prodloužený antikoncepční účinek deklarovaný výrobcem (otěhotnění cca od 4 - 14 měsíců). Nechci jej brát „zbytečně“, přece jen, nejsou to lentilky. Jaký na to máte názor? Děkuji ![]()
.
Zdravím, poradil by mi prosím někdo jestli si zajít pro postinor? včera mi skončila ms (trvá 3-4 dny, včera 3.den dnes už ji nemám), s přítelem jsme se večer milovali, ale praskl nám kondom a přišli jsme na to pozdě. Myslím si, že pravděpodobnost otěhotnění je úplně minimální, když je to na konci ms, ale nevím. Kamarádce bylo po pilulce strašně špatně a rozházelo jí to cyklus, takže pokud by to nebylo nutné, raději bych se bez pilulky obešla. Pokud někdo poradí, budu moc vděčná, díky hezký den všem
Ahoj holky, potřebuju radu a prosím o zachování anonymu…
Včera jsem si vzala poslední antinu a dnes jme měli sex. Včas ho nevytáhl. Jaká je pravděpodobnost těhotenství? Mám si ráno koupit postinor? Další dítko si dovolit nemůžeme… Díky za odpovědi
@Anonymní píše:četla jsi si příbalový leták ha? té 7 denní pauze jsi chráněná
Včera jsem si vzala poslední antinu a dnes jme měli sex. Včas ho nevytáhl. Jaká je pravděpodobnost těhotenství? Mám si ráno koupit postinor? Další dítko si dovolit nemůžeme… Díky za odpovědi
Uf holky leták jsem četla před rokem a od té doby ne. Díky a ulevilo se mi
A ano pilule beru pravidelně, jen jsem si nebyla jistá.
@Anonymní píše:
Já nechci být urejpaná…ale kolik ti proboha je? Že nevíš, že i v 7 denní pauze jsi chráněná.
![]()
Já se fakt někdy nestačím divit…příbalový leták jsi četla před rokem a tohle je základní informace, co si snad člověk zapamatuje… ![]()
@kve-tinka je mi 28 a jistá jsem si nebyla. Je to snad trestné, že jsem to neudržela. Já vlastně zapomněla, že tu jsou jen geniální ženy které vlastně nemají potřebu se na nic ptát… A vlastně urejpaná si ![]()
@Anonymní píše:
@kve-tinka je mi 28 a jistá jsem si nebyla. Je to snad trestné, že jsem to neudržela. Já vlastně zapomněla, že tu jsou jen geniální ženy které vlastně nemají potřebu se na nic ptát… A vlastně urejpaná si
Já bych si totiž vygooglila příbalový leták a nepokládala tady pro mě hloupé dotazy a ještě anonymně
.
Jinak v pořádku od toho tady ta stránka je. ![]()
Ahoj holky,
mám problém.
Před hodinou mě „napustil“ milenec ![]()
Mám zavedený FemCap (bez spermicidu) a MS bych měla dostat v neděli nebo v pondělí.
Myslíte, že je nutné použít postinor?
Nedokážu se rozhodnout, strach velí - kup si ho! Logické uvažování naopak napovídá, že je to dost možná zbytečné, FemCap + těsně před MS, cpát do sebe hormony, navíc to není nejlevnější…
Ale zase… milenec je mladej zajda, jistě bude mít „sportovce“… co myslíte vy?
Jitka
Musela jsem si nejdřív najít, co je to ten FemCap. Je to forma antikoncepce s účinností 96%? MS máš pravidelnou? V tomhle případě mi přijde postinor zbytečný.