Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pěkný den všem ![]()
Chtěla jsem se zeptat, zda si mám zakoupit POSTINOR když jsem měla pohlavní styk během užívání antibiotik BISEPTOL 480. Antikoncepci normálně beru, ale obávám se že antibiotika antikoncepci ovlivňila. Bylo to zrovna v dnech ovulace a antibiotika jsem si brala vždy zároveň s antikoncepcí.
Je vhodné si tedy jít zakoupit postinor, od pohlavní styku uběhlo 48 hodin, takže mám poslední možnost.
Postinor je zbytecny… Je dobre si vzit ctyri tabletky antikoncepce hned a ctyri za dvanact hodin. (Ale nesmi to byt fazova antikoncepce, ale klasicka. Treba minisiston).
A hlavne - neverim tomu, ze ten vliv antibiotik je az takovy, abys to vubec potrebovala…
Postinor si nezakoupíš, není volně prodejný. Musela bys na gyndu, aby ti doktor napsal recept. Navíc si nemyslím, že by ti krátkodobé užívání Biseptolu tak narušilo účinnost antikoncepce. A pokud se toho obáváš, proč jste nepoužili kondom? Ono narvat do sebe hormonální nálož ve formě Postinoru není nic moc pro tělo..
Jojo moje sousedka během užívání antibiotik počala s přítelem dvojčata
![]()
@lekarnicka28 píše:
Postinor si nezakoupíš, není volně prodejný. Musela bys na gyndu, aby ti doktor napsal recept. Navíc si nemyslím, že by ti krátkodobé užívání Biseptolu tak narušilo účinnost antikoncepce. A pokud se toho obáváš, proč jste nepoužili kondom? Ono narvat do sebe hormonální nálož ve formě Postinoru není nic moc pro tělo..
Postinor je už běžně k zakoupení bez receptu
Lindynette není fázová antikoncepce.. Ale na to, co ti radí chatwenna je stejně už pozdě.
Aha… omlouvám se za omyl s tím receptem.. jsem už chvíli na mateřské a toto jsem nepostřehla
Pardooon ![]()
Akorát teda si už nepmatuju kolik stával na recept tusím že kolem 250 kč?) ale ted bez receptu stojí skoro 600
což mi teda přijde dost…
Jj stojí asi 600,– ale když to zaženu do extrému, furt lepší než potrat
jak finančně, tak i tělesně a duševně
@luu242 Postinor je volne prodejny na OP pokud chces mit 100% jistotu kup si ho a na nic nespolehej! na zadne rady tady.