Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No tak ja mam telisko od listopadu a teprve tyden nekrvacim, na,,usednuti" ma az tri mesice, ale pokud jej pritel citi, mela bys jit k dr a on ti zkrati vlakna, jinak ke bude citit dal, to s usednutim nesouvisi.. ![]()
Najdi si diskuse o Mireně je jich tady dost, do jedne jsem psala minulý rok. Pokud by jsi měla problémy dlouhodobě, tak jedině do roka od zavedení ti vrátí peníze pak už ne.Ale to je ten start tam se krvácí či špiní 14dni a dýl, ale to je u každého jinak.Budu držet palce ať ti sedne ![]()
Po zavedení jsem krvácela asi tři týdny v kuse, ne nijak zvlášť silně, ale přece. Teď krvácím pravidelně každý měsíc, to bych ještě přežila, ale štve mně, že po každé „menstruaci“, která u mě trvá 8 dní ještě týden špiním…
A před ní mě zase bolí břicho už tejden dopředu…
Na to, že mám tělísko už rok bych čekala, že bude menzes žádná, nebo velmi slabá a krátká a né takovýhle srandičky… ![]()
Ale přítel ho naštěstí už od začátku necítí, pokud Tvůj ano, chce to zkrátit vlákna, jinak to cítit bude pořád.
Mi Mirena sedla půl roku pak mi to vlákno zalezlo dovnitř a problém na světě. Každý den jsem špinila hlavně dopoledne a to dost bez intimky jsem nemohla nikde jít ani být doma. Bolesti v podbříšku a někdy při sedu jako by mě pichla jehla.Po roce šla ven
měsíc beru antikon. a menstruace žádna jen tři dny malinké špinění, ale konečně chodím čistá jako člověk
no holt mi nesedla. ![]()
Já právě uvažuju, že se na ni taky vyprdnu, už mě štve dost dlouho…na druhou stranu ale nemůžu pilule, do kondomů se mi dvakrát nechce a zároveň bych ráda spolehlivou antikoncepci…:/ A to pak „babo raď“.
Tak já mám Mirenu dva roky, měla jsem obavy, jestli mi to sedne. Zavedení mě bylo dost nepříjemné, pěkně jsem se orosila, ale dalo se to, pak týden bolesti, pak jsem krvácela a špinila cca tři měsíce, prej do šesti měsíců se to má usadit, tenkrát mi to přišlo šílený, ale teď jsem spokojená, po třech měsících klid, žádná menstruace, žádné bolesti nic. Menstruaci jsem měla silnou a bolestivou. Teď neřeším, kdy můžem s dětma do bazénu atp. A taky jsem trpěla docela často výtoky, teď vše ok. Manžel si nikdy na nic nestěžoval. O krvácení jsem se radila s gynekologem, dal mi nějaký prášky, ale ty mi nezabraly, až ten čas.
Prosím o vaše zkušenosti po zavedení tělíska Mirena.
Má ho týden a začala jsem krvácet, ale bez menstruačních bolestí.
Měla jste to některá taky?
A kdy si tělísko,,sedlo"? Přítel ho stále cítí…
Děkuji vám