Trombofilie a antikoncepce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
478
17.1.13 14:44

trombofilie a antikoncepce

Děvčata chci se zeptat, vy které máte trombofilii a braly jste po šestinedelí antikoncepci při kojení a testy vám vycházely vyšší, ale ještě těsně v normě kvuli te antikoncepci a pak jste přecházeli na normální antikoncepci když už jste nekojily, tak byly jste znovu na odběrech krve, zda je vše ok?
A ještě jedna otázka, museli jste po antikoncepci při kojení po vysazení nějakou dobu počkat, než jste mohly nasadit tu normální(tedy zda jste museli jít před tím na odběry a pak až v průběhu braní antikoncepce)?
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
17.1.13 14:56

Myslím, že zásadní je, jakou máš trombofilii.
Největší riziko trombozy př antikoncepci vzniká po jejím nasazení, případně po změně antikoncepce. Takže bych vůbec zvážila, zda z té „kojící“ přecházet. POkud přecházet, tak bez pauzy.
Odběry, ve smyslu toho, že budeš vědět, jak vypadá srážlivost bez vlivu hormonální antikoncepce by chtělo pauzu tak minimálně 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.1.13 15:28

No právěže ta kojici zpusobuje pak po přestání kojení špinění, že prostě pořád můžu špinit a mít nepravidelný menzes, co o o nestojím, proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.1.13 15:29

A co máš za trombofilii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.1.13 15:31

Leidna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.1.13 15:32

Oba moji kluci ji mají taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.1.13 15:40

Hematolog ti antikoncepci doporučil? Obvykle se u Leidena nedoporučuje. Pár pacentek jsem na jejich přání na antikoncepci měla. U někoho to projde, u jiné ne. Statisticky máš cca 10× vyšší ryziko, že tu trombozu dostaneš než běžný člověk bez Leidena a antikoncepce. Jestl padne černý petr na tebe nebo ne ti tady nikdo nepoví. Většinou pokud už ženské na antikoncepci nějaký ten čas byly, tak to bylo v pohodě. Trochu problém byl když se přidalo něco dalšího (úraz, nádor, latadlo…). A při té změně a novém nasazení byly trombotcké komplikace častější, to člověk předem neodhadne.
Laboratorní vyšetření po nasazení je takové východisko z nouze, jako udělat alespoň něco, když už. Ale koagulace se mění z hodiny na hodinu, to žee máš hraniční výsledky dneska neznamená, že budou zítra. Měřit aktuální koagulace ve smyslu predikce budoucí trombozy je bezpředmětné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.1.13 15:52

No mě dr. říkala, že bych neměla, ale že se může stát, že mě to sedne a problém v tom nebude. já dřív brala několik let a vše vpohodě i první těhu v pohodě ale u druhého se mě nečekaně ve 37tt odloučila placenta a byl to boj… no to by bylo na dýl a při tom mě zjistili tu trombozu takže cele šestinedelá jsem si píchala injekce a mladší syn měl trombozku v hlavičce. po testech se zjistilo že to má i starší syn. a ty jsi lékař… neb píšeš že jsi pacientky měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.1.13 15:54

A jak to může být s těhu, když bych byla těhotna a při špatných testech bych si začala píchat je tam nějaká velká šance, že bych mohla mít zase abrupci placenty? nebo už se to dá vpohodě ohlídat, když se o tom všechno ví. u prvního a druhého těhu jsem o tom nevedela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.1.13 16:10

A abrupcí placenty nemám tucha, to spíš nějaký gynekolog. zkus třeba napsat Mudr Kouckému z apolináře, ten trombofilie hodně řeší.
Po tromboze s Leidenem bych si antikoncepci fakt dost rozmýšlela.
Anopyrin je spíš na trombozu tepen, na žilní to moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
17.1.13 16:11

Určite bych to první řešila s mojim hematologem co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.1.13 11:35
@JayLee píše:
ja nemela nikdy diky bohu trombozu 8o jen jsem psala, ze mam Leydena kteryho mi nasli pred tehu na genetice :nevim: jsem tu medikaci mela ciste preventivne :kytka:

to byla nebyla reakce na tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.3.16 10:20

Tromboza a antikoncepce

Ahoj holky, omlouvám se ale jako nováčkovi mi to nedovolí založit nové téma tak píšu sem.
Moje maminka měla trombozu. Já jsem 2 roky po porodu a zvažuji nasazení antikoncepce. Brala jsem ji před těhotenství a teď jsme s manželem používali kondomy, ale co si budeme povídat je to takové rušivé :mrgreen:. Na gynokologii mi dělali genetické testy, které vyšly negativní. Gynokoložka tedy říkala, že by s HA problém být neměl, že v těhotenství je riziko trombozy podstastně vyšší než při braní HA. Těhotenství bylo vpořádku bez komplikací…ale přeci jen to ve mně hodně hlodá, když už máme trombozu v rodině.
Holky berete HA někdo kdo ji máte v rodině? Jste bez problémů nebo jste nějak více hlídané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
30.3.16 10:32

@kalamaj Me gynekolog poslal na hematologii, tam mi udelali testy z krve (nemam zadnou mutaci ani jiny problem), ale stejne jsem trombozu mela a antikoncepci bych uz nikdy nebrala, za to riziko mi to nestoji. Mela jsem uraz a hned jak jsem ji zacala znovu brat, tak se mi v noze udelala srazenina. Je to sice trochu jina situace, ale za me ne. Kondomy nepouzivam, mame s pritelem prerusovany sex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
30.3.16 10:35

@kalamaj No to je tedy odůvodnění, že je riziko při těhotenství vyšší a proto můžeš brát HA? Jde přeci o to, že v těhotenství je zas to rizikové období mnohem kratší než při braní antikoncepce. Já bych do toho s takovou rodinnou anamnézou nešla. Na lékařku bych v tomto případě nedala, ona ti jí doporučit a povolit může - ale „tabulkově“ tak, aby kdyby se něco stalo, tak aby byla z obliga - testy jsem udělala a co se stane po tom, za to já nemůžu. Zkus se jí při další návštěvě schválně zeptat trochu jinak - ne jestli můžeš/nemůžeš, ale jestli by to na tvém místě ona sama brala nebo ne :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí