Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mám doma 3týdenního kluka a trpí na prdy, kroutí se a tlačí až je rudej jako rak, prdí krásně, až se kolikrát divím, kde se to v něm bere, kadí normálně, několikrát denně.je kojený.problém je v tom že si neříhá,můžu dělat co chci a nikdy mu to nejde.
cvičíme, nahříváme, masírujeme, piji fenyklový čaj,používám kmín, nejím nic co nadýmá(snad), kapeme kapky na prdy, probiotický jsem nekupovala jsou hrozně drahý ![]()
tak mě napadl teploměr do zadečku, jak se to praktikuje?myslíte že to potřebuje? jak je možný že prdí, kadí a stejně křičí ![]()
teplomer muzes pouzit, ale lepsi by byla rektalni rourka.
Je to vekem, casem to urcite prejde, nam take nepomahalo nic.
Nadyma i cerstva zelenina
od porodu jsem neměla zeleninu v pusy, protože už jsme na to trpěli v porodce, vím že to je taky špatně nejíst zeleninu, ale nic jinýho mě nezbývá
Prostě ho bolí bříško.
A s tim krkáním, můj malej se to naučil až ve dvou měsících.
![]()
Nadýmá jak čerstvá zelenina tak u nás i staré rohlíky,třešně atd.jak píše lucie rourka je lepší a je to věkem,ale zkus nepít ten fenyklový čaj ono to může způsobit pravý opak
a co jíte když ani starý rohlíky
z těch by to mohlo být,ty jím
ja jsem nezjistila co nas nadyma
Janik si odrihne krasne pokazdy a skoro hned, prdi i kaka sam, nekolikrat denne, ale taky se u toho krouti. zacne to v 5-6 rano a trva tak do 10 nez se vykaka. pak uz kaka i pres den, ale uz se u toho nekrouti. mela jsem baby calm, ale prislo mi to jeste horsi. priitam to te nezralosti zazivaciho traktu a asi s tim nic moc udelat nemuzem nez to preckat a nezhorsovat stravou ![]()
No byla jsem odkázáná na chleba zeleninu jsem prostě vynechala.Pak jsem začla v troubě pect kváskový chleba a můžu i čerstvej teplej a nic.Můj dr říkal že ten fenykl je někdy na škodu.Probio kapky jsme dávaly a nic a někde jsem vyčetla že pokud kojíš probiotika dostává od tebe.když má bolení zkus si odečíst 6-8 hod.a pokud si jedla tak to mu nemusí dělat dobře my měli takové problémy až mu vylezl i pupík jak u kýli
Zkus rektální rourku, kapičky na prdíky babycalm nebo sabsimplex, nahřívání bříška, masáže…
ten fenyklovej caj se dela i pro deti, myslim, ze je od 1 tydne
, maly ho celkem pil, ale jak rikam, preslo to az kolem tretiho mesice. taky jsem uz skoro nic nejedla a zadna zmena ![]()
probiotika jsou levná - Biopron, je to to samý jako BioGaia, akorát jsem levnější.. www.biopron.cz
Jinak zkus krém pupík na bříško ![]()
Lepší než teploměr je rektální rourka. Koupíš ji v lékárně, my už jí taky museli použít, ale musím zaklepat, náš nějak extra na bolení bříška netrpí, ale kterýsi den taky křičel tři hodiny v kuse, přitom prděl, nic nepomáhalo, až rourka, po ní se krásně vykakal a byl klid. Já teda dávám prckovi do každé láhve Sab Simplex (maloš je na UM, kojíme jen v noci) a ten nám pomáhá, jak ho nedám, tak je u nás zle, piju fenyklovej čaj, dávám ho i malýmu, když bolí bříško, tak chováme na tygříka nebo masáže s Pupíkem.
Příspěvek upraven 25.04.16 v 19:37
no, ale jestli prdí krásně, tak bych mu do zadku nic nestrkala. Když to jde přirozeně, tak ho neuč k dopomoci. Zkus polohu na tygříka, aby si odkrknul po jídle.
to jsme zkoušeli, vlastně si myslím, že už jsme zkusili vše, prdí pořád jako starej chlap, ale přesto řve,celej den se kroutí a tlačí a je jedno co jím nebo nejím ![]()
ja myslim, ze s tim nic neudelas, nekoho to proste trapi, nekoho ne. zazivaci system si musi zvyknout…
muj maly taky porad tlacil, porad byl rudej