Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@K.Black kolik mu je? dcera taky chvilku chodila a dle naseho ortopeda je to bylo ok…naopak rikal boty jen na ven, doma ponozky. A byl to snad stolety pan a spicka ve svem oboru v berline ![]()
@suik budou mu tři, jenže teď má nějaké nudistické období, pořád se svléká a zouvá, tak už mu ty botičky ani neobouvám, moje nervy
![]()
Náš synek měl vždy nové boty ze zdravotní obuvi a nohy má ploché jako prkno
:…
Řeknu ti to naopak, já i mé sestry jsme nosily vždy jen nové, kvalitní, kožené, kotníkové boty, starší nevím jistě, ale já i mladší sestra máme ploché nohy, ta mladší navíc šmajdá…
takže třeba můj táta říká, že po zkušenosti už by to tak neřešil, je to prostě vrozená dispozice…
jinak stáčení špiček dovnitř je prý spíš otázka malých, než nošených/nenošených bot.
@CokeLady Daruju, pripadne vyhazuju.My mame boty vetsinou hodne znicene, koloodrazedla apod. Ale ted zrovna nedavno jsem asi patery darovala, tady jedne misti mamince, peti deti.Byla moc ráda. ![]()
Moje deti nosi od mimin nove certifikovane boty a oba maji problemy a ortopedicke vlozky, takze asi fakt genetika, mel to manzel.
Boty mame celkem neznicene, ty znicene vyhazuju, ostatni se mi povedlo slusne prodat, Fare sly hned a byly v horsim stavu, Pegres si ted taky vzali, za min, takze priste beru Fare, lepe se prodavaji
Zatím jsem všechny boty prodala. Kupuji Superfit, jsou pokaždé prodané velmi rychle… Teď jsem třeba prodávala jedny zimní, původně stály 1400 a prodala jsem je za 400, ale byly vážně skoro nové, dceři rychle roste noha… Teď budu dávat na bazar další zimní Superfity, tak jsem zvědavá. Jinak boty po sobě dávám do kontejneru na šaty, případně daruji v rodině, protože botník i šatník měním dost často.
Prostě jsem nabídla kamarádce a vzala si je. Pravda, jedna se zatím spíše o první botičky, které se tolik neprošlapou, když byl kluk více v kočárku jak venku. Teď tedy už kluk chodí a tak to prostě odtahnu do nejbližší charity. Něco jako český sekáč, ale peníze z prodeje jdou na charitu. Takže za to nic nedostanu. Ale pořád je mi to milejší, než je prostě vyhodit. ![]()
Jinak klukovi také zásadně kupuju nové botičky a to přímo na míru jak na délku, tak přes nárt. Než jsem pro něj šla koupit první botky, ani jsem nevěděla, že se dělají i různé velikosti přes nárt.
ale boty a matračka do postele, to jsou jediné 2 věci, které mé dítě nikdy nedostane použité po někom.
My je vždycky postavíme ke kontejnerům a nejspíš si je vždy chudší lidi ze sídliště nebo bezdomovci rozeberou ![]()
Každopádně, jak už tu bylo řečeno, nikdy bych svýmu dítěti nedala boty po někom ![]()
@plavani píše:
ZDRAVIM, PROSIM JE TU NEKDO KDO POUZIVAL U DETI POUZITE BOTY A MA ORTOPEDICKY PROBLEM?
My koupíme možná děcku z oblečení něco ze sekáče, ale obuv NIKDY - nejen abychom mu nezadělali na ortopedický problém, ale ani abychom mu nezadělali na plísně (nebo jiné infekce) na nohou.
Nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit dávat děcku obuv z druhé ruky.
No ja se taky ted pokusila prodat gore tex superfity a pořád nic, je mi lito to vyhazovat, ale na druhy schovavat nechci…
Tak já použité taky nekupuju, ale třeba po sourozenci ty málo nošené použiju, tam mi to nevadí. A matraci taky
pokud je jinak OK.
Vše, včetně našich věci, nosím do azylového domu. Boty 100%, oblečeni spíš starší, zbytek rozdám po kamarádkách.
Já prodávám dál. A sama taky použité botky kupuju. Myslím, že je asi lepší koupit použité dobré botky, než koupit malému boty od Vietnamců.