Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
ZDRAVIM, PROSIM JE TU NEKDO KDO POUZIVAL U DETI POUZITE BOTY A MA ORTOPEDICKY PROBLEM?
Segra dceri kupovala levnejsi boty Deichman, cinan - je samozivitelka, penez malo - a jeji dcerka ma ortopedicky problem - staci pravo nohu doleva - a musi nosit ortopedicky vlozky.
Ja detem kupovala tyto botky pouze v kojeneckem veku kdy botky meli a okrasu v kocarku.
Ahoj, mně byly dávány celé dětství poděděné boty a stáčím pravou špičku trochu dovnitř, ortopedické vložky jsem nosila skoro do dvaceti let. Také jsem celé dětství chodila na ortopedii na cvičení, atd. Takže synovi kupujeme jen nové boty, zatím Superfit.
Já jsem nosila v dětství téměř výhradně poděděné boty a žádný problém nemám. Dceři kupuju boty nové a kvalitní, ale teď zimní boty má taky zděděné. Dobrý pocit z toho moc nemám
, ale nějak udeřila finanční krize…
Ano, všechny mé děti tak nějak nosily na střídačku nové, či starší botky( málo chozené),dvě problém neměly a nemají, nejmladší má. Stáčí obě nohy dovnitř. Ale ne z tohoto důvodu, nýbrž, že ortoped podcenil stav a zavčas ji neposlal na rehabilitaci. Tím zavčas myslím po narození.
My kupujeme pro prcka nové, ale já měla boty tak po různu po někom a mám celkově špatné postavení těla od čehož mě bolí záda, špičky stáčím dovnitř když si nedávám pozor a tak různě. Když jsem chodila na rehabilitace, dr. říkal, že to je vliv jednoho k druhému - nekvalitní boty, nekvalitní matrace, málo nebo špatný pohyb, brzké posazování a podobně.. pak se to projeví časem a je pozdě. Pokud na nové botky není, řešila bych to novou ortop. vložkou, která stojí pár cca od 120,– možná i méně. ![]()
Starší dvě nosili boty tak půl na půl, poděděné/nové nohy mají v pořádku, posledníček nosí nové a nohy má špatné, chodí po špičkách a šmajdá
myslím že jsem to po.rala tím že jako malý neměl botičky(trend dnešní doby) a starší měli botičky od prvního postavení.
@K.Black to bych netekla zes to tim pokazila - me deti obe dve chodi naboso a maji nozky v poradku. Kamaradky syn nosil boticky/backurky od prvniho postaveni a stejne chodil po spickach a i na nejaky procvicovani
Já nosila boty nové nev jsem nejstarší dítko v rodině a mám příčně ploché nohy…
Ja nosila jako decko podedeny…nemam jedinej problem (jo dokonce sem travila detstvi ve smrtonosnym choditku
)…moje dite ma tak pul na pul zatim bez problemu ![]()
Kamaradka oboum detem a nerikala nic no problemech…
ja mela urcite dedene, mam spatnou nozni klenbu.
@K.Black kolik mu je? dcera taky chvilku chodila a dle naseho ortopeda je to bylo ok…naopak rikal boty jen na ven, doma ponozky. A byl to snad stolety pan a spicka ve svem oboru v berline ![]()
@suik budou mu tři, jenže teď má nějaké nudistické období, pořád se svléká a zouvá, tak už mu ty botičky ani neobouvám, moje nervy
![]()
Náš synek měl vždy nové boty ze zdravotní obuvi a nohy má ploché jako prkno
:…