Použití opačného rodu při mluvení – dítě

6
31.8.25 21:24

Použití rodu při mluvení

Stalo se někomu, že vaše dítě používá jiný rod např. chlapeček já jsem šla, jako, že používá spíš ženský…? :? Jsou mu čtyři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1539
31.8.25 21:52

Ano, nevlastni syn to jeste kolem tech ctyr let take delal. Pomerne brzy to odeznelo. Moc jsme to neresili, sem tam opravili. Pry to deti delaji bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
31.8.25 23:02

Ano, všechny moje děti to dělaly. Kluci protože opakovali po mě a dcera protože opakuje po klukach :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
1.9.25 06:11

Ano, mladší bratr tohle dělal jako mrně. Ani nevim, kdy přestal :lol: ale netrvalo to moc dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
1.9.25 06:26

@Vera302 řekla bych, že naprosto normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11759
1.9.25 16:27
@Kriss Tina píše: Více

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7690
1.9.25 21:06

Ano, můj syn 3 a 3/4 roku taky občas o sobě nebo o tátovi mluví v ženském rodě. Když tak ho opravím, ale jinak vůbec neřeším, jsem ráda, že se vůbec rozmluvil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
1.9.25 21:15

Ano, muj bracha, byl hodne s mamou, babickou a se mnou, uplne normalni, prejde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3114
1.9.25 21:18

Úplně normální, syn takhle mluvil o sobě v ženském rodě dlouho, fakt ještě ve 3,5 letech ve školce. Protože dvě starší sestry :lol: Přešlo ho to bez následků. Myslím, že mu pomohlo fixovat si gender tím, že trávil co nejvíc času s tatínkem a povídali si spolu kluci. A my kladli důraz na koncové..el,..al (hapal, papal, čural…) úplně sampovolně a nenásilně si to uvědomil. Klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.9.25 23:34

Jo jo, můj starší syn mluvil o sobě v ženským rodě taky skoro do 4 let, sem tam jsem ho opravila, ale moc jsem to neřešila - byl hlavně se mnou a babičkou, k tomu starší sestra, prostě většina dne s holkama, tak to prostě opakoval. Přešlo ho to pak tak nějak samo, asi vlivem školky, kde byl zas s klukama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
3.9.25 08:14

Ano a dle naší logopedky, pokud dítě chodí normálně do kolektivu (třeba školka, atd…), tak by to okolo toho 4. roku mělo samo přejít.
Dle naší učitelky ve školce ale to je naprosto normální u dětí školkového věku (t. j. do 6 let). Tak si vyber :-)))))

Jinak náš syn to tak používá, ač doma má 2 bratry a do školky chodí 3. rokem :-) Ale on má VD a právě to tam bude mít zřejmě souvislost (neřeší rody nikde).
Proto jsem to řešila s logopedkou do kdy ano a do kdy ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA