Požití neznámé tekutiny - syn 9 let se napil v parku z cizí láhve

Anonymní
27.8.25 09:04

Požití neznámé tekutiny

Zdravím, syn devět let. Od neděle ho pobolívá hlava má zvýšenou teplotu, je mu zima dlouho spí je takový neakční což u něj není zvykem. Jak je furt zachumlený má i dvě deky tak má vysokou teplotu třeba i mu naměřím 39 ale nevím jestli to není tím že má teplý pyžamo a opravdu na sobě ty dvě deky. Včera jsem mluvila s kamarádkou se kterou jsem byla v neděli v parku. Děti si hrály všechno v pohodě no a říkám teda kamarádce že synovi není dobře že má teplotu a ona mi za chvilku volala že její syn řekl že se
V parku našel nějakou flašku s nějakým pitím a že se napil. Potom co dostal ceres tak není schopný mi říct jestli to byla voda šťáva co to bylo za flašku či tak a prý se jenom cucnul. No a mě teďka napadá jestli to nemůže mít z toho jestli nemůže mít nějakou otravu nebo jestli ta flaška nemohla být nějaká nevím prostě mám výčitky svědomí strach a nevím co mám dělat. Ale přece jen bylo to v neděli a dneska už je středa. Poraďte.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2662
27.8.25 09:20

A u doktora si s ním byla? Jestli ne vezmi ho tam hned dneska. Na otravu bych to asi neviděla. To by podle mě zvracel. Ale bála bych se třeba žloutenky. I když ta bude asi mít delší inkubační dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
27.8.25 09:21

Já osobně bych tohle hned po zjištění řešila na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
27.8.25 09:25

Co třeba jít k doktorovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8570
27.8.25 09:27

A zvracel?
Pokud nevíte co to bylo, šla bych určitě hned k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12610
27.8.25 09:29

Určitě bych to řešila s doktorem. To dítě kamarádky se taky napilo a je v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
27.8.25 09:45

Volej pediatra, poraď se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
27.8.25 10:13

Dobrý den, jeď k doktorovi. Na nic nečekejte nemá to cenu, alespoň budeš vědět na čem jsi. A budete v klidu. Dej vědět jak jste dopadli :srdce:.
Snad bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
27.8.25 10:19

Ježiši ty děcka :roll: Nám se stalo něco podobného ve vlaku. Nastoupili jsme do kupéčka a než jsme si vyskládali kufry a svlékli bundy, tak dcera našla nedopitou flašku s pitím předchozího pasažéra a napila se :zed: Tenkrát ji byly tři roky, takže zlobit jsme se na ni nemohli a v lahvi byla naštěstí jen kofola. Tenkrát to proběhlo bez následků. U tebe to vypadá spíše na nějakou virozu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
27.8.25 10:19

Nezlob se, ale sedmileté děcko se napije z flašky, co najde v parku? Dávej si bacha, aby nakonec nesnědl i otrávenou návnadu. Možná by bylo dobré mu vysvětlit, že je to nehygienicke a nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
27.8.25 10:27

@inkakřivák Dokonce devět let. Mě taky zarazil ten věk, to už by mohl mít rozum. Ale děti jsou studnice nápadů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
27.8.25 10:33
@Anonymní píše: Více

On nedokáže říct co to bylo? Jak ho vůbec napadlo se napít? Děti mívají hloupé nápady, ale tohle? Ta teplota a nevolnost s tím nemusí mít nic společného, ale kdo ví. Pro jistotu bych zašla k lékaři. Syn kamarádky taky neví co to bylo? Řekla bych, že se napil taky, jen to neřekl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
27.8.25 10:39

Jako teoreticky tomu i věřím, i když by mělo jít o zdravé, devítileté dítě. Hovězí nápady může mít kdekdo, a to bez ohledu na věk.
Já bych byla nucená volat RZS, protože bych svoji agresivní autistku dobrovolně na pohotovost nedostala, ale řešila bych okamžitě s lékařem, ideálně v nemocnici. V nemocnici si přece jen mohou udělat krevní testy s rychlejšími výsledky a jsou schopni poskytnout rozsáhlejší péči, než obyčejný praktický lékař. Spíš bych měla obavy z toho, aby tě někdo nepopotahoval za neschopnost ve smyslu rodičovské zodpovědnosti, kompetence, pokud by šlo o vážnější následky u dítěte.

• Citovat
  • Upravit
2902
27.8.25 10:40

Tedy, u těch dětí člověk nikdy neví, co? Člověk by si myslel, že už budou mít rozum, ale ne. Myslím, že to nejspíš bude nějaká ta letní chřipka, jestli litali v parku, také to. počasí je jak na houpačce. Asi tam někdo nechal nedopitou láhev s limonádou. Těžko to bylo něco, co by bylo narafičené, aby to někdo vypil a udělalo se mu špatně. Toho bych se nebála, to by musela být jó velká náhoda. Ale k doktorovi jděte a jen mu to řekni, ať synátorovi pořádně domluví, že to co udělal byla velká neopatrnost. No, blbý, takhle před začátkem školního roku ☹️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
27.8.25 10:47

@baracudas dokonce devět, jo? No tak to už vubec. Že by mu byly tři, tak bych to brala. Ale v devíti? To je nějak rozumově nedostatečný?
No kdyby to bylo nějaké svinstvo, tak by se snad poblil, prohnalo by ho to. Takže to vypadá spíš na virózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí