Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A u doktora si s ním byla? Jestli ne vezmi ho tam hned dneska. Na otravu bych to asi neviděla. To by podle mě zvracel. Ale bála bych se třeba žloutenky. I když ta bude asi mít delší inkubační dobu.
Já osobně bych tohle hned po zjištění řešila na pohotovosti.
A zvracel?
Pokud nevíte co to bylo, šla bych určitě hned k doktorovi.
Určitě bych to řešila s doktorem. To dítě kamarádky se taky napilo a je v pohodě?
Dobrý den, jeď k doktorovi. Na nic nečekejte nemá to cenu, alespoň budeš vědět na čem jsi. A budete v klidu. Dej vědět jak jste dopadli
.
Snad bude v pořádku
Ježiši ty děcka
Nám se stalo něco podobného ve vlaku. Nastoupili jsme do kupéčka a než jsme si vyskládali kufry a svlékli bundy, tak dcera našla nedopitou flašku s pitím předchozího pasažéra a napila se
Tenkrát ji byly tři roky, takže zlobit jsme se na ni nemohli a v lahvi byla naštěstí jen kofola. Tenkrát to proběhlo bez následků. U tebe to vypadá spíše na nějakou virozu ![]()
Nezlob se, ale sedmileté děcko se napije z flašky, co najde v parku? Dávej si bacha, aby nakonec nesnědl i otrávenou návnadu. Možná by bylo dobré mu vysvětlit, že je to nehygienicke a nebezpečné.
@inkakřivák Dokonce devět let. Mě taky zarazil ten věk, to už by mohl mít rozum. Ale děti jsou studnice nápadů…
@Anonymní píše: Více
On nedokáže říct co to bylo? Jak ho vůbec napadlo se napít? Děti mívají hloupé nápady, ale tohle? Ta teplota a nevolnost s tím nemusí mít nic společného, ale kdo ví. Pro jistotu bych zašla k lékaři. Syn kamarádky taky neví co to bylo? Řekla bych, že se napil taky, jen to neřekl ![]()
Jako teoreticky tomu i věřím, i když by mělo jít o zdravé, devítileté dítě. Hovězí nápady může mít kdekdo, a to bez ohledu na věk.
Já bych byla nucená volat RZS, protože bych svoji agresivní autistku dobrovolně na pohotovost nedostala, ale řešila bych okamžitě s lékařem, ideálně v nemocnici. V nemocnici si přece jen mohou udělat krevní testy s rychlejšími výsledky a jsou schopni poskytnout rozsáhlejší péči, než obyčejný praktický lékař. Spíš bych měla obavy z toho, aby tě někdo nepopotahoval za neschopnost ve smyslu rodičovské zodpovědnosti, kompetence, pokud by šlo o vážnější následky u dítěte.
Tedy, u těch dětí člověk nikdy neví, co? Člověk by si myslel, že už budou mít rozum, ale ne. Myslím, že to nejspíš bude nějaká ta letní chřipka, jestli litali v parku, také to. počasí je jak na houpačce. Asi tam někdo nechal nedopitou láhev s limonádou. Těžko to bylo něco, co by bylo narafičené, aby to někdo vypil a udělalo se mu špatně. Toho bych se nebála, to by musela být jó velká náhoda. Ale k doktorovi jděte a jen mu to řekni, ať synátorovi pořádně domluví, že to co udělal byla velká neopatrnost. No, blbý, takhle před začátkem školního roku ☹️
@baracudas dokonce devět, jo? No tak to už vubec. Že by mu byly tři, tak bych to brala. Ale v devíti? To je nějak rozumově nedostatečný?
No kdyby to bylo nějaké svinstvo, tak by se snad poblil, prohnalo by ho to. Takže to vypadá spíš na virózu.
Zdravím, syn devět let. Od neděle ho pobolívá hlava má zvýšenou teplotu, je mu zima dlouho spí je takový neakční což u něj není zvykem. Jak je furt zachumlený má i dvě deky tak má vysokou teplotu třeba i mu naměřím 39 ale nevím jestli to není tím že má teplý pyžamo a opravdu na sobě ty dvě deky. Včera jsem mluvila s kamarádkou se kterou jsem byla v neděli v parku. Děti si hrály všechno v pohodě no a říkám teda kamarádce že synovi není dobře že má teplotu a ona mi za chvilku volala že její syn řekl že se
V parku našel nějakou flašku s nějakým pitím a že se napil. Potom co dostal ceres tak není schopný mi říct jestli to byla voda šťáva co to bylo za flašku či tak a prý se jenom cucnul. No a mě teďka napadá jestli to nemůže mít z toho jestli nemůže mít nějakou otravu nebo jestli ta flaška nemohla být nějaká nevím prostě mám výčitky svědomí strach a nevím co mám dělat. Ale přece jen bylo to v neděli a dneska už je středa. Poraďte.