Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@inkakřivák píše: Více
Myslím, že na to koukáš optikou svého dospelackeho pohledu. Já v tomto věku ochutnala vodu z nazelenalyho potoka a vlastní ehm no ono - prostě mě zajímalo, jaký to je. (Mimochodem obojí dost hnusný, proto si to pamatuju) A kdybych se dneska měla utrit po někom ručníkem, tak vrhnu. Je to prostě dítě a ano, určitě vědělo, že to nemá dělat, přesto to udělalo, ony totiž děti neposlouchaji.
@Kunikula Strhana píše: Více
Přesně tak, souhlasím.
Já si teda nepamatuju, co jsem dělala v tomto věku, ale v 16 (
) jsem olízla silnici. Už ani nevím proč, bylo to večer s kámoši.
A teď bych se taky neutřela do ručníku po někom ani náhodou ![]()
U spousty lidí přijdou tyhle myšlenky o tom co je a co není hygienického až s věkem. ![]()
Hned co by tohle vyšlo najevo okamžitě bych vzala ranní moč a letěla na pohotovost nebo k pediatrovi co má vaše dítě. Načekejte klidně hned ten den. My nejsme doktoři ani odborníci..
. Hodně štěstí ![]()
Tak prece musi vedet, jestli ta lahev byla spinava, jestli to byla voda nebo alkohol. Misto ceresu a nadavani by to chtelo v klidu probrat, mozna by to pak priznal, co to bylo. Zloutenku jen tak z napiti se po nekom prece nedostane. Zas snad nekde z blata pod kerem to snad nevytahl, ne? Asi to lezelo na lavicce?
@JenedaLinda píše: Více
V rodině máme historku: strejda se vrací domů a v dálce v ulici vidí nějaké pitomé dítě, jak uprostřed silnice klečí na zemi a pije z louže. Přijde blíž a zjistí, že to pitomé dítě je jeho synek
. Bylo mu v té době minimálně 12 a postižený vážně není…
@hani28 údajně na lavičce, matonka. Spíš se děti hecovali. Zloutenku má naockovanou, pokude chcete kritizoval za výchovu. Nebudu přece tak velikýmu klukovi stát za zadkem. On je celkově hodně samostatný ale dřív koná než myslí. Tím ho nechci omlouvat.
@Anonymní píše: Více
Tak na všechny žloutenky očkování není pokud vím, ale možná se pletu:nevim:
@Jiřina a píše: Více
Na C není. Zrovna dnes to říkala doktorka, byla jsem s holkama na preventivní prohlídce.
@Anonymní píše: Více
Někdo tu skutečně kritizoval výchovu? Hloupost kluka ano, ale výchovu - to jsem si nevšimla.
Napadá mě mononukleóza t. j. virové onemocnění, které se přenáší slinami - tedy i pitím ze stejné láhve (je to jedno, co se pije). Dcera ji měla rok nepoznanou, spávala 12 hodin a přesto byla unavená, a navíc ji bolelo pořád v krku, měla tam opakovaně bílý povlak, takže lékař na ORL doporučil odstranění mandlí, efekt nula. Trápila se dál. Brala antibiotika, efekt nula. Až po roce trápení konečně napadlo dětskou lékařku udělat krevní test na mononukleózu. A rázem bylo jasné, že dcera musí přerušit na rok studium, aby se z toho dostala. Léčba spočívala v šetřícím režimu a v přísné dietě (byly Vánoce, ale my vařili rýži), přesto pro nás bylo velké vysvobození, když jsme se konečně dozvěděly, čím ty potíže jsou, a mohly jsme začít nápravu.
Horečky taky bývají, někdy zduření mízních uzlin. Určitě neuškodí, když to lékař ověří.
Přeju brzké odhalení příčiny.
Mononukleoza má inkubační dobu několik týdnů. A většina nakažlivych nemocí také alespoň 24 hodin. Tohohle bolela hlava hned večer, vůbec to s flaškou nesouvisí. Apropo, zakladatelko, jak je? Už je mu lépe?