Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak roundup je samozřejmě velmi zdravotně závadný prostředek. U nás jeden ze sousedů to splicha kolem baráku každých 3 týdny, a 10 metrů dále má studnu s pitnou vodou…vlastně tím tráví celou vesnici, dostává se to do půdy.
Osobně jsem velký odpůrce roundup, kdejaká blbost se zakazuje a silné rakovinotvorná látka se dal používá a v jiných zemích je zakázána.
Co ti jako na to mám napsat?
No tak hlavne bys mel dodrzovat bezpecnost prace, coz je v tomto pripade ochranny odev ![]()
@Vesnickaholka jo, to je tak když zjístím že je to rakovinotvorné už dneska, takže přiště samozřejme už budu zakrytý, ale už se to na mě dostalo, tak jsem dosti vystresovaný
@Radkosss píše:
@Vesnickaholka jo, to je tak když zjístím že je to rakovinotvorné už dneska, takže přiště samozřejme už budu zakrytý, ale už se to na mě dostalo, tak jsem dosti vystresovaný
Zamestnavatel Te o tom nepoucil?
On je i povinny zajistit ochranne pomucky!
@Radkosss píše:
Kratkodoba expozice dle meho nazoru nic neudela a lekar nic nezmuze, neni co vysetrovat. Zamer se na lepsi ochranu pro priste.
@Radkosss píše:
@biedronka105 chápu, mě jde jen o to jestli bych měl jít k lékaři
Netreba nikam chodit
@Radkosss píše:
@Stará známá Co je pro tebe krátkodobá. Určitě zaměřim
Jsi na brigade. Predpokladam dny az tydny?
@Stará známá 3-4 týdny max a to ne každý den a max 2-3 hodiny, většinou spíš 1,45 hodiny, a hlavně vżdycky se umyju po šichtě
Tyhle skodliviny se kumuluji a co zpusobi se muze projevit az za dlouho.
Lekar nic nevysetri.
Zdravím
Mám dotaz
Předem prosím o zachování anonymu. Připletla jsem se ke stříkání roundupu v práci a omylem mě postříkali. Bojím se, mám od toho oblečení, batoh a ten vyprat nemohu.
Může se mi něco stát? Léčím se s OCD poruchou a teď se bojím jít i domu abych se někde doma s tím oblečením neotřela atd.
prosím nesmějte se. Je mi z toho do pláče ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak pokud nepřijímás potravu fotosyntézou, tak bych byl v klidu.
Ahoj,
Na brigádě použivám roundup ředěný vodou na plevel. Při zafoukání větru se mi někdy dostane na kuži. Měl bych vyhledat lekařskou pomoc a nechat se vyšetřit kvuli rakoviny? Jsem mladý, tak nechci mít potíže