Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zakládám zvědavou diskusi (a taky svou první anketu zde
).
Máme v paneláku společnou sušárnu. Používala jsem u dcery látkové plínky, které jsem tam chodívala věšet, a tedy získala jsem cca 1,5 roční velmi dobrý přehled o tom, jak je ona společná sušárna vytížená - a to skoro vůbec. Kdykoliv jsem tam byla prádlo věšet, byla sušárna téměř prázdná, občas něčích pár kousků prádla, cca jednou za 14 dní nějaké cíchy nebo ručníky. Chodím tam věšet i naše normální prádlo a nejde mi to do hlavy, že tam skoro nikdo jiný nechodí. ![]()
Prádelna je pěkná, velká, prostorná, nově zrekonstruovaná (cca 4 roky zpět), větraná, je v ní čisto, pravidelně se tam uklízí. Je zamykatelná, každý, kdo chce, může dostat od SVJ své klíče a mít je doma. Je v přízemí domu, je tu 50 bytů, které ani nemají balkony. Všichni o její existenci vědí, konají se tam schůze SVJ.
Jasně, lidi mívají doma sušičky, ale zas bych neřekla, že je to takový standard, aby ji mělo 49 bytů z 50 - ani nejsme žádná prudce moderní novostavba, starý panelák, řekla bych, že spíše se starším obyvatelstvem.
Tak se chci zeptat (protože tady se najde odpověď na všechno) - kdybyste měli možnost takové sušárny v domě, využívali byste ji? Pokud ne, tak proč ne?
(anketa mi, zdá se, dovoluje jen 4 možnosti, tak kdyžtak doplňte do diskuse… ještě mě napadá třeba obava z krádeže nebo nechuť vyřizovat si klíče z SVJ.)
Já bych určitě používala, měli jsme v předchozím bydlení společnou zahradu a prádlo jsem tam dávala normálně a moc ráda.
Máme sušičku, kdybychom neměli, tak bych ji používala na vše vyjma spodního prádla.
Mame spolecnou susarnu a i kdyz bydlime v prizemi tak to byla otrava… V lete jsem susila na terase a v zime v susarne… A taky jsem byla jedina ![]()
Poridila jsem si teda susicku a nedam na ni dopustit ![]()
Dokud jsem si nedopřála luxus sušičky, tak jsem sušárnu používala. Problém nebyl sejít a vyjít to jedno patro, problém byl si vzpomenout to jít sebrat
.
Nedávala jsem tam jen spodní prádlo, ponožky a punčocháče.
V domě je. Měl by tam být i mandl. Nikdo ji nepoužíva je hned vedle sklepních kojí. Neuklízí se tam. Schůze se dělají ve vedlejším domě kde to vypadá, že jsou obě sušárny funkční.
Pokud by to byl prostor funkční, udržovaný a nový, třeba i s tím mandlem
. Uvažovala bych nad tím.
Už je skoro standart sušička.
Teta bydlela v domě kde byli sušárny na každém patře a ty se využívali opravdu hojně. Možná taky proto, že přímo sousedili s byty a vše bylo v uzavřené chodbičce.
u nás by se muselo do sklepa a to si myslím, že lidi odrazuje. ![]()
Příspěvek upraven 09.11.23 v 21:25
Kdybych musela žít v bytě. Tak bych si pořídila sušičku. Společnou sušárnu bych nepoužívala. Nejde o fakt, že bych měla strach o naše věci nebo by mi vadilo, že je jiní vidí. To ne. Ale ten opruz, že někde se musí tahat koš mokrého a zas zpět suchého. Chodíš kontrolovat, jestli je to suché. Takové opičky bych nedělala. Buď vlastní balkón a raději ho zasklít, ať se dá využít na sušení nebo sušička. Což je nejlepší řešení. Opere se, usuší se a hned uklidí. Žádné zdlouhavé štráchy.
Používala jsem hodně, a střídalo se nas o klíče více, bylo to super, měly jsme i tabulku, kde jsme si kazda mohly zamluvit svůj den. Intenzivne se tam topilo, takže to za ten den v pohodě uschnulo.
Máme sušičku a v dnešní době už ji myslím má většina mladých rodin.
Kdybych měla pidi byteček bez sušičky, tak bych za sušárnu byla ráda.
Ne. Kromě důvodů, které zmiňuješ - přijde mi to pocitově prostě fuj si sušit prádlo s cizíma lidma.
Máme v paneláku sušárnu a používám ji. Teda jenom přes zimu, v létě ne, mám balkón.
Spodní prádlo tam ale nedávám, to dám doma na sušák.
Jsem ráda, že jí máme, mám malý byt… sušák nám překáží, neumím si představit v bytě sušit třeba povlečení. Na sušičku nemám v koupelně místo, jinak bych si jí určitě koupila.
@berua13 píše:
Máme v paneláku sušárnu a používám ji. Teda jenom přes zimu, v létě ne, mám balkón.
Spodní prádlo tam ale nedávám, to dám doma na sušák.
Jsem ráda, že jí máme, mám malý byt… sušák nám překáží, neumím si představit v bytě sušit třeba povlečení. Na sušičku nemám v koupelně místo, jinak bych si jí určitě koupila.
Take my mame susicku na pracce ![]()
@Jemako píše:
Take my mame susicku na pracce
Já mám ale úplně tu úzkou pračku… snad jen 40 cm hloubka. Větší se nevejde
Kdybych bydlela v bytě ve městě (kde by nebyla možnost sušit venku), tak bych si pořídila sušičku. Kdyby ta nebyla, sušila bych na balkóně, kdyby ten nebyl tak na rozkládacím sušáku a jen velké věci (povlečení, ručníky) nejspíš v té sušárně. Ale tahat se tam se vším prádlem by se mi nechtělo, na to se znám ![]()
Když jsem bydlela v paneláku, tak jsem sušárnu v zimě používala. U mamky domě ji několik bytů také používá. Spodní prádlo jsem tam nevěšela. Dnes už mám sušičku, ale používám ji vesměs jen v zimě, jinak suším venku na zahradě.