Nechce se mi vařit, není čas

44
9.11.23 10:45

Nechce se mi vařit není čas

Nebo nemám čas..Ahoj všem, předem děkuju za rady a inspiraci
Nejlépe aby to bylo levnější a dobré…
Tak dám příklad já třeba (amoleta, smaženky obložené, toasty, šneci s listového těsta, pizza z listového těsta, párky atd… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
9.11.23 10:51
@Malinká12 píše:
Tak dám příklad já třeba (amoleta, smaženky obložené, toasty, šneci s listového těsta, pizza z listového těsta, párky atd… :*

Tyjo, tak zrovna šneci z listového těsta jsou za mě jedna z těch pracnějších věcí :lol:
Za mě těstoviny na milion způsobů (mám v lednici vždycky nějaké rajčatové omáčky apod.), když není chuť, ale je čas být doma, tak různé jednohrncové guláše, chilli con carne, maso na paprice, taky cokoli co hodím do trouby a peče se to samo (kuře a vedle brambory na čtvrtinky třebas). A když se mi fakt nechce nic, tak prostě pečivo, máslo, šunka a hotovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
9.11.23 10:57

Chleba s máslem a šunkou a nebo dovážka jídla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.11.23 11:00

Podle popisu předpokládám, že hledáš inspiraci, co vařit jako teplé večeře.
Možnosti je milion.
Otázka je, jestli hledáš neco s rychlou pripravou včetně rychle tepelné úpravy nebo stačí jen rychlá příprava a potom už se jidlo může samo dusit/péct.
Taky je otázka, pro jakou věkovou skupinu hodlas vařit-napriklad grilovaná panenka potěší dospělé, ale batole ne..

• Citovat
  • Upravit
1403
9.11.23 11:07

Tortila- mít vždy koupené tortily a plechovku z lidlu (jsou to fazole plus kukuřice ve sladké omacce) a k tomu nějaké maso co zbude z minulých dní nebo mít v mrazáku třeba vařené maso z vyvaru…
Spagety, slanina, česnek, vajíčko, mraz. Hrášek…
Topinka -šunka, sýr, volske oko
Burtgulas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
9.11.23 11:10
@Malinká12 píše:
Tak dám příklad já třeba (amoleta, smaženky obložené, toasty, šneci s listového těsta, pizza z listového těsta, párky atd… :*

Vepřové na pórku? S topinkou
Těstoviny nedávno jsme doma měli kečup se sýrem
Brambory s vepřovkou zapéct
Tousty se zeleninou
Kuřecí s brokolicí a sezamem, rýže taky rychlivka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7654
9.11.23 11:17
@Malinká12 píše:

To není vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7457
9.11.23 11:22

Já vařím do sklenic… takže vždy jak něco vařím, peču (guláš, bolonská, svíčková, pečené maso na kousky, polévky všechny, smetanové omáčky… cokoliv) vařím vždy toho více a vaříci do sklenice, ono se to zasterilizuje, ještě otočím vzhůru nohama a po vychlazení mám v lednici, není to zavařené, takže v teple to být nemůže. Noo ale vydrží mi to takto v klidu měsíc…dýl jsme neměla, jak se mi to nahromadí tak nevařím a jíme ze sklenic. Ale mám takto pořád něco v lednici a jak není čas pořád je co brát.
Nebo sekanou upeču vždy z 1,5-2kg masa a tu mám na mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
9.11.23 11:32

K večeři dělávám hodně pomazánky nebo těstovinové saláty, někdy obložený chleba. Jako teplé večeře třeba zapečené těstoviny, francouzské brambory, zapečenou rybu s bramborem, bramborové placky, pečené brambory s mlíkem, zeleninové rizoto, hustou bramboračku s chlebem, langoše, špagety se sýrem a dušenou zeleninou, dušenou mrkev. V podstatě jídla, co mi vezmou max. hodinu času. Zelenina je očištěná i nastrouhaná během pár minut. Často nějak zpracuji zbytky z víkendu, to dělávám třeba pizzu nebo slaný štrúdl, ze starého chleba smaženky nebo topinky, máme rádi slovenskou tatarskou směs, prodává se v Kauflandu. Zmražená zelenina typu mrkev, hrášek, kukuřice se dá koupit všude, brambory, mrkev, celer, cuketu, rajče, okurek, zelí apod. mám doma skoro pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56150
9.11.23 11:34

Vege smažená rýže. Je to hned a je to dobré. Těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.11.23 11:42

Nečetla jsem příspěvky, ale musíš vařit na víc dní, případně jídla ze kterých se dá po mírné úpravě vytvořit jiné jídlo :lol:

Příklad, který jsem už tady psala.
Nedělám třeba moc vařené brambory, je s tím noc práce. Raději nakrájím ve slupce a dám upéct zároveň s masem.
Dají ohřát v troubě i druhý den.
Když už dělám maso, koupím větší kus a udělám z něj aspoň 3 různé jídla.
Třeba z kusu roládu, potom pár plátků a pár špízů.
Roládu sníme s pečeným bramborem třeba. Plátky s nějakou rychlou omáčkou a klidně bramborem upečenými předešlý den. Špízy sníme se zeleninovým salátem s nějakou zálivkou a pečivem.

Nebo třeba udělám kuskus se zeleninou, první den to je na způsob rizota. Druhý den ho zapeču se sýrem a k tomu je buď řepa nebo zelný salát. Třetí den zbytek přimíchám k zeleninovému salátu, přidám vařené vajíčko, tzatziky a Pitta chleba.

Zkrátka nějak takhle. Nemusis pak tak často do obchodu a vaření se dá zvládnout za půl hodiny i s mytím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
9.11.23 11:46

Je du diskuze o vaření…je aktivní, jede už pár let…
Proč zakladas novou :nevim:
 https://www.emimino.cz/…rite-122114/

• Citovat
  • Upravit
42552
9.11.23 11:49

Dušené maso z jednoho kotle na milion způsobů… Rozlítaní ptáčci, a la znojemská, a la Čína, Indie, na paprice, na žampionech, na zelenině, na hořčicí…
A hustý Polívky, gulasova, kapustova, fazolová, dyňová…
Kuskus, rizoto, bulgur, pohanka, tisíce variací za 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.11.23 12:10

Filé, uho a noky, toasty, kureci paličky do trouby…listový těsto nesnáším, nikdy nechytnu spravnou dobu a ten bordel z toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
11.11.23 06:07

Za 15 minut co placas nejaky sneky se da nahazet maso do trouby a mit normalni jidlo.

Jinak za me je nejlepsi si veci pripravovat predem a nebo udelat nekolik jidel najednou. Z kurete vezmes prsa na rizky, nozky do hrnce na paprice, zbytek se zeleninou na polivku.

A dost casto delam ze koupim hromadu zeleniny a napytlikuju si do mrazaku. Je to levnejsi a chutna o dost lip nez ty mrazeny smesky.

I knedliky se daj udelat hromada dopredu a napytlikovat do mrazaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný