Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nebo nemám čas..Ahoj všem, předem děkuju za rady a inspiraci
Nejlépe aby to bylo levnější a dobré…
Tak dám příklad já třeba (amoleta, smaženky obložené, toasty, šneci s listového těsta, pizza z listového těsta, párky atd… ![]()
@Malinká12 píše:
Tak dám příklad já třeba (amoleta, smaženky obložené, toasty, šneci s listového těsta, pizza z listového těsta, párky atd…
Tyjo, tak zrovna šneci z listového těsta jsou za mě jedna z těch pracnějších věcí ![]()
Za mě těstoviny na milion způsobů (mám v lednici vždycky nějaké rajčatové omáčky apod.), když není chuť, ale je čas být doma, tak různé jednohrncové guláše, chilli con carne, maso na paprice, taky cokoli co hodím do trouby a peče se to samo (kuře a vedle brambory na čtvrtinky třebas). A když se mi fakt nechce nic, tak prostě pečivo, máslo, šunka a hotovo ![]()
Podle popisu předpokládám, že hledáš inspiraci, co vařit jako teplé večeře.
Možnosti je milion.
Otázka je, jestli hledáš neco s rychlou pripravou včetně rychle tepelné úpravy nebo stačí jen rychlá příprava a potom už se jidlo může samo dusit/péct.
Taky je otázka, pro jakou věkovou skupinu hodlas vařit-napriklad grilovaná panenka potěší dospělé, ale batole ne..
Tortila- mít vždy koupené tortily a plechovku z lidlu (jsou to fazole plus kukuřice ve sladké omacce) a k tomu nějaké maso co zbude z minulých dní nebo mít v mrazáku třeba vařené maso z vyvaru…
Spagety, slanina, česnek, vajíčko, mraz. Hrášek…
Topinka -šunka, sýr, volske oko
Burtgulas
@Malinká12 píše:
Tak dám příklad já třeba (amoleta, smaženky obložené, toasty, šneci s listového těsta, pizza z listového těsta, párky atd…
Vepřové na pórku? S topinkou
Těstoviny nedávno jsme doma měli kečup se sýrem
Brambory s vepřovkou zapéct
Tousty se zeleninou
Kuřecí s brokolicí a sezamem, rýže taky rychlivka ![]()
@Malinká12 píše:
To není vaření.
Já vařím do sklenic… takže vždy jak něco vařím, peču (guláš, bolonská, svíčková, pečené maso na kousky, polévky všechny, smetanové omáčky… cokoliv) vařím vždy toho více a vaříci do sklenice, ono se to zasterilizuje, ještě otočím vzhůru nohama a po vychlazení mám v lednici, není to zavařené, takže v teple to být nemůže. Noo ale vydrží mi to takto v klidu měsíc…dýl jsme neměla, jak se mi to nahromadí tak nevařím a jíme ze sklenic. Ale mám takto pořád něco v lednici a jak není čas pořád je co brát.
Nebo sekanou upeču vždy z 1,5-2kg masa a tu mám na mrazáku.
K večeři dělávám hodně pomazánky nebo těstovinové saláty, někdy obložený chleba. Jako teplé večeře třeba zapečené těstoviny, francouzské brambory, zapečenou rybu s bramborem, bramborové placky, pečené brambory s mlíkem, zeleninové rizoto, hustou bramboračku s chlebem, langoše, špagety se sýrem a dušenou zeleninou, dušenou mrkev. V podstatě jídla, co mi vezmou max. hodinu času. Zelenina je očištěná i nastrouhaná během pár minut. Často nějak zpracuji zbytky z víkendu, to dělávám třeba pizzu nebo slaný štrúdl, ze starého chleba smaženky nebo topinky, máme rádi slovenskou tatarskou směs, prodává se v Kauflandu. Zmražená zelenina typu mrkev, hrášek, kukuřice se dá koupit všude, brambory, mrkev, celer, cuketu, rajče, okurek, zelí apod. mám doma skoro pořád.
Nečetla jsem příspěvky, ale musíš vařit na víc dní, případně jídla ze kterých se dá po mírné úpravě vytvořit jiné jídlo ![]()
Příklad, který jsem už tady psala.
Nedělám třeba moc vařené brambory, je s tím noc práce. Raději nakrájím ve slupce a dám upéct zároveň s masem.
Dají ohřát v troubě i druhý den.
Když už dělám maso, koupím větší kus a udělám z něj aspoň 3 různé jídla.
Třeba z kusu roládu, potom pár plátků a pár špízů.
Roládu sníme s pečeným bramborem třeba. Plátky s nějakou rychlou omáčkou a klidně bramborem upečenými předešlý den. Špízy sníme se zeleninovým salátem s nějakou zálivkou a pečivem.
Nebo třeba udělám kuskus se zeleninou, první den to je na způsob rizota. Druhý den ho zapeču se sýrem a k tomu je buď řepa nebo zelný salát. Třetí den zbytek přimíchám k zeleninovému salátu, přidám vařené vajíčko, tzatziky a Pitta chleba.
Zkrátka nějak takhle. Nemusis pak tak často do obchodu a vaření se dá zvládnout za půl hodiny i s mytím.
Je du diskuze o vaření…je aktivní, jede už pár let…
Proč zakladas novou ![]()
https://www.emimino.cz/…rite-122114/
Dušené maso z jednoho kotle na milion způsobů… Rozlítaní ptáčci, a la znojemská, a la Čína, Indie, na paprice, na žampionech, na zelenině, na hořčicí…
A hustý Polívky, gulasova, kapustova, fazolová, dyňová…
Kuskus, rizoto, bulgur, pohanka, tisíce variací za 20 minut.
Filé, uho a noky, toasty, kureci paličky do trouby…listový těsto nesnáším, nikdy nechytnu spravnou dobu a ten bordel z toho!
Za 15 minut co placas nejaky sneky se da nahazet maso do trouby a mit normalni jidlo.
Jinak za me je nejlepsi si veci pripravovat predem a nebo udelat nekolik jidel najednou. Z kurete vezmes prsa na rizky, nozky do hrnce na paprice, zbytek se zeleninou na polivku.
A dost casto delam ze koupim hromadu zeleniny a napytlikuju si do mrazaku. Je to levnejsi a chutna o dost lip nez ty mrazeny smesky.
I knedliky se daj udelat hromada dopredu a napytlikovat do mrazaku.