Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
manzel zdedil chalupu s velkou zahradou, spis takovou chaloupku, ale je roztomila, na vikendy je fajn..takova roubenka, kde je udelana i koupelna, bohuzel ve spatnem stavu, ona neni spatna, ale velmi spinava..cely jsme to vyklidili, uklidili a vypada to hezky, ale koupelna a kuchyn, jsou tam kamna, ale i sporak udelny a ten je teda velmi…no je videt, ze se casto necistil..chce to. porafne vydrhnout, funguje i vypada dobre…ale cim, běžnými prostredky ta spina nejde..je neco fakt silneho na odolnou spinu z mastnoty a tak? A koupelna je take, je jiz cista, ale na nekolika mistech zustavaji takove oranzove skvrny, ktere nepousti..na youtube jsme videla rizne prostredky, nejake peny, ale pak clovek cte recenze a nic.mate s necim zkusenost? Rada bych to nezbse rozhdnem to vyhodit zo preci jen zkusila nejak vycistit..
Příspěvek upraven 04.11.23 v 10:10
@PAN66 píše:
Ahoj,manzel sdedil chalupu s velkou zahradou, spis takovou chaloupku, ale je roztomila, na vikendy je fajn..takova roubenka, kde je udelana i koupelna, bohuzel ve spatnem stavu, ona neni spatna, ale velmi spinava..cely jsme to vyklidili, uklidili a vypada to hezky, ale koupelna a kuchyn, jsou tam kamna, ale i sporak udelny a ten je teda velmi…no je videt, ze se casto necistil..chce to. porafne vydrhnout, funguje i vypada dobre…ale cim, běžnými prostredky ta spina nejde..je neco fakt silneho na odolnou spinu z mastnoty a tak? A koupelna je take, je jiz cista, ale na nekolika mistech zustavaji takove oranzove skvrny, ktere nepousti..na youtube jsme videla rizne prostredky, nejake peny, ale pak clovek cte recenze a nic.mate s necim zkusenost? Rada bych to nezbse rozhdnem to vyhodit zo preci jen zkusila nejak vycistit..
Co přírodní čištění - citron, kyselina citronová,…?
@Dahlia0409 píše:
Co přírodní čištění - citron, kyselina citronová,…?
Zkousela jsem, i sodu apod..pusti to trochu, ona je to takova ta zazrana spina, no muz to chce vyhodit a koupit nove..ale ja rekla, ze to jeste zkusim..videla jsem nejaky porad kdysi o uklidu a tam 2 babky cistily domacnosti a teda 100 x horsi spinu a vycistily, ale nevim cim ani jak se to jmenovalo uz.. ![]()
Mám dobré zkušenosti s jedlou sodou, na hadřík a drhnout. Případně posypat a postříkat octem. Na sporák to bude fungovat určitě.
@PAN66 Na troubu hodně připálenou jsem použila Sandex Na trouby (teď, když jsem dohledávala, tak se asi vyrábí pod názvem Ideál na trouby) za pár korun a efekt byl, ale je třeba vyzkoušet na kousku - je to hydroxid, takže fakt mít ochranné pomůcky. Jednou jsem to použila i na připálený hrnec, co už jsem myslela, že vyhodím, nechala jsem působit asi den (přiznám se, zapomněla jsem na něj) a pak stačilo jen setřít a omýt. Jinak na kuchyň jsem spokojená s Laryn nano na kuchyně. S koupelnou neporadím, používám různé běžné čističe a jednou za čas vezmu těsnění kolem vany a případně i spáry Savem…
Tak mě napadá Fixinela, Sidolux nebo něco od HG.
Já teda většinou používám na všechno ocet.
Ok, dik zkusim jeste ty viz vyse zminene cistice a v nejhorší to vyhodime a koupíme nove, mne se to nechce kupovat, pre tam budeme jezdit malo, mame jeste jednu chalupu jinde, ale ja jsem proste typ co nerad vyhazuje neco co je funkcni, tak kdyby se to nejak dalo, manzel je v tomhle zas, vyhod to, ake jak rikam, casto tam jezdit nebudeme, tak proc tam kupovat nove…jeste jsem cetla sumagril, ze se pouziva v profi kuchynich..nemate zkusenost?
@PAN66 píše: ?
To je ten pořad o uklízení, s těmi 2 ženskými.
@elpiska píše:
To je ten pořad o uklízení, s těmi 2 ženskými.
Aha, tak diky na to mrknu, ja jsem celkove uklizeci, takze.. ![]()
Za mě z těch chemických prostředků vede Fixinela, v minutě rozpustí snad všechnu možnou špínu. Za mě jednička. Soda a ocet apod. je super, používám při každodenním úklidu, na zažranou špínu je potřeba jednorázově něco silnějšího. Taky bych doporučila nějakou opravdu dobrou houbičku, suprově poslouží i starý kartáček. A ještě k té fixinele - nenechat ji dlouho stát, dost rozežírá, hlavně nerez.
Na vodní kámen se mi osvědčil i černo-zelený domestos na záchody. To je taky hnedka pryč. Umývám s nim spáry ve sprcháči, kterej máme taky kvůli tvrdé vodě, neustále oranžový.
![]()
Čistič na trouby a grily od Solo. Je to hnus a nesmis na to sahat rukama, jen v rukavicich, ale sežere to vše a hned ![]()
Ještě bych zkusila parní čistič a nanohoubičku, ta umí zázraky.