Štěnice - po prvním postřiku

1
2.11.23 20:00

Štěnice-po prvním postřiku

Ahoj, píšu si o radu, jestli má někdo zkušenost.. abych to zkrátila, máme doma štěnice. Bydlím s babičkou v 3kk bytě, spím odděleně ve svém pokojíčku. Vrátila jsem se cca měsíc zpátky z Afriky a dovezla si štěnice.. zjistila jsem to cca dva týdny zpátky, byla jsem pokousaná a jednu jsem dokonce živou našla na zdi. Jsem po prvním postřiku, druhý plánovaný za týden. Vše co bylo okolo postele z oblečení v pytlích, postupně peru a dávám do jiných pytlů, abych měla odděleno. Co nešlo vyprat, dávám v pytli na den do mrazáku -18. Deratizér vzal postele, křesla a gauč a záclony z celého bytu. Babička je teď ještě na chalupě, vrátí se po druhém postřiku..
Chci se ale zeptat-jsem i po tom prvním postřiku pořád pokousaná, je to normální? První dva kousavce se mi udělaly 4 dny po postřiku, další dva dnes, cca 6 dní po postřiku. Postel kontroluji za tmy, vše čisté. Od postřiku jsem našla maličké štěnice 2, obě mrtvé. Mám v plánu nechat si udělat i 3 postřik, ale jen u sebe v pokoji, babička až se vrátí tak nemůže na 8 hodin po postřiku odejít z bytu, nemá kam jinam tady v Praze jít, já půjdu po postřiku na celý den do práce, tak snad mi udělají jen ten můj pokoj.
Celý byt jsem brala preventivně, myslíte, že je možné že jsou i jinde než u mě v pokoji? Jinde v bytě nikdo nikde nespí, jen já v tom pokojíčku.
Budu ráda za jakoukoliv zkušenost. Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.11.23 01:58

Kousance se muzou objevit se zpozdenim - mne se objevily tyden po navratu z hotelu. Udelali jsme 2 postriky, ale zpetne si myslim, ze jsem stenice nedovezla, jen mi pupinky vyskakaly po 7 dnech. Takze to muzete mit jeste po tech prvnich.

• Citovat
  • Upravit
6451
13.11.23 23:36

Kousance můžete mít mezi postřikem, ony se dolíhnou. Postřik totiž funguje jen na živé, proto je tak těžké se jich zbavit. Jestli jich bylo jen pár, tak by 2 postřiky mohly stačit, ale je potřeba všechno vyprat a co nepotřebuješ, vyhodit. Někdy se musí vyhodit i nábytek, koberec. Alespoň postel rozmontovat by bylo dobré, a nechat vystříkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný