Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, píšu si o radu, jestli má někdo zkušenost.. abych to zkrátila, máme doma štěnice. Bydlím s babičkou v 3kk bytě, spím odděleně ve svém pokojíčku. Vrátila jsem se cca měsíc zpátky z Afriky a dovezla si štěnice.. zjistila jsem to cca dva týdny zpátky, byla jsem pokousaná a jednu jsem dokonce živou našla na zdi. Jsem po prvním postřiku, druhý plánovaný za týden. Vše co bylo okolo postele z oblečení v pytlích, postupně peru a dávám do jiných pytlů, abych měla odděleno. Co nešlo vyprat, dávám v pytli na den do mrazáku -18. Deratizér vzal postele, křesla a gauč a záclony z celého bytu. Babička je teď ještě na chalupě, vrátí se po druhém postřiku..
Chci se ale zeptat-jsem i po tom prvním postřiku pořád pokousaná, je to normální? První dva kousavce se mi udělaly 4 dny po postřiku, další dva dnes, cca 6 dní po postřiku. Postel kontroluji za tmy, vše čisté. Od postřiku jsem našla maličké štěnice 2, obě mrtvé. Mám v plánu nechat si udělat i 3 postřik, ale jen u sebe v pokoji, babička až se vrátí tak nemůže na 8 hodin po postřiku odejít z bytu, nemá kam jinam tady v Praze jít, já půjdu po postřiku na celý den do práce, tak snad mi udělají jen ten můj pokoj.
Celý byt jsem brala preventivně, myslíte, že je možné že jsou i jinde než u mě v pokoji? Jinde v bytě nikdo nikde nespí, jen já v tom pokojíčku.
Budu ráda za jakoukoliv zkušenost. Moc díky!
Kousance se muzou objevit se zpozdenim - mne se objevily tyden po navratu z hotelu. Udelali jsme 2 postriky, ale zpetne si myslim, ze jsem stenice nedovezla, jen mi pupinky vyskakaly po 7 dnech. Takze to muzete mit jeste po tech prvnich.
Kousance můžete mít mezi postřikem, ony se dolíhnou. Postřik totiž funguje jen na živé, proto je tak těžké se jich zbavit. Jestli jich bylo jen pár, tak by 2 postřiky mohly stačit, ale je potřeba všechno vyprat a co nepotřebuješ, vyhodit. Někdy se musí vyhodit i nábytek, koberec. Alespoň postel rozmontovat by bylo dobré, a nechat vystříkat.