Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nemáte někdo tip jak uskladnit čaj v krabičkách klasicky z obchodu? V kuch. lince, v šuplíkách.. už není místo, tak máme krabičky v rohu linky hned vedle rychlovarné konvice. Ale jak už to není jen černý a zelený čaj sypaný čaj v parádních krabičkách (ale i dětské, ovocné, na zažívání, pytlíkový pigi…) tak už se mi tam nahromadilo asi 8 krabiček a je z toho krabičková hromada. Zkoušela jsem pohledat nějaký tip na poličku, skříňku, aby to vypadalo, ale se to zároveň vešlo na linku… ale na uskladnění čaje to nabízí jen ty dřevěné boxy. A tam se ty pytlíky musí vyndat. I jsme takový měli, ale neosvědčil se. Nejdřív šlo víko, které se muselo furt otvírat. A pak celý boxík. Nikdo ze známých je takhle neskladuje, nemáte někdo tip tady? Díky:)
Ještě jsem zapomněla dodat, že ideálně nějaká Ikea. Máme kuchyň z ikea, hladké dvířka, žádný rustikální styl (i když barák zvenku je dost rustikální..). Děkuji za tipy.
To chce více ty čaje dopíjet, ať není rozdelanych tolik krabicek. Mám na caje box, takže to vydavam, a prihradek tam je šest. Stačí mi
ve sklepě mám velkou krabičku (100 pytliku) ovocneho čaje, tak z ni si vždy těch pytliku prinesu tak 12, az to dopiju, prinesu další ![]()
Mám kovovou lištu (závěs - tuším Grundtal z Ikey) a na tom mám zavěšený kovový košík (ten teda z Ikey není) a v tom jsou krabičky. Nebo bych koupila tu magnetickou lištu na nože, do krabiček dala kovové kolečko a pokaždý jí připnula na tu lištu.
Případně zkus vyhledat nějakou inspiraci na internetu…
Kupuju čaje pytlíkové, nejlépe když jsou pytlíky označené a mám v boxu.
Ještě kupuji krabičku, kde jsou třeba 4 přichutě a máme větší výběr. Čaje pak nemusím hromadit.
Jednu skříňku v lince mám vyhrazenou na kafe, čaj a sladkosti, dochucovatdla k tomu(koření do kávy, cukry, smetanu…). Ve skříňce je jeden bod z pepca, jeden košík na sladkosti a ve zbytku jsou krabičky a káva…
Na lince nic není. Dost přemýšlím i napsání Ježíškovi o další bičík na čaje. Teď na zimu si myslím že bude větší poptávka a něco z toho zmizí. Jinak ještě : pokud mi zbývá v krabičkách pár pytlíku, všechno nacpu do jedné krabičky.
číst umím a otevírat box není složitá práce
![]()
@Atisia Jojo mít v lince místo na čaje, tak je tam mám taky
. Jsem ráda, že se tam vešlo kafe. Kupujeme i pytlíkové, ale i ty typu Jemča, kde jsou dva spojené, na nich není označené o jaký čaj jde… To jsem kdysi v boxu řešila utržením víčka jako „záložku“ odkud začíná ten který čaj. Nepraktické, nedoporučuju, „záložku“ někdo časem omylem vyndá, vypadne, pak už nikdo neví, co je za čaj a nikdo to nechce pít. Ovládat box není problém, ani udržovat pořádek v krabičkách (i v tom boxu). Když se do toho nehrabe 5 lidí
.
@Markéta188 JJ něco takového jsme měli. Akurát těchto pytlíkových máme tak půlku. Možná i míň. Dál tipu Jemča -viz. jak píšu výš, nebo třeba bylinkové u těch není nápis, ale jen mají štítek s výrobcem… Navíc u těch bylinkových, které jsou velmi aromatické to není vhodné smíchat v jedné krabičce. Když dáš třeba černý s fenkylovým za sebe… Černý po čase už není úplně černý ![]()
Dopíjet bychom dopíjeli, akurát třeba teď tam máme tři ovocné krabičky, dvě až tři bylinkové (fenykl, heřmánek, něco na zažívání), pak teda větší krabici s černým, dva zelené… Já si třeba dám zelený jednou za dva dny, děti to nepijou, muž taky ne. Takže to chvíli trvá. To samé nějaké bylinkové.
Ale ten Grundtal se mi docela líbí, díky. Nebo i magnetická lišta! To je zajímavý nápad.
Na netu jsem právě hledala, všude samé boxíky…
Díky za tipy, jdu prostudovat lišty a kolečka ![]()
Díky za tipy a odpovědi všem.
@DanielaD píše:
V Ikei si kup tu skleněnou dózu s uzávěrem a dej to tam
Ty krabičky? Do dozy?
Nebo jsem pochopila nějak špatně.