Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Klidně jo, my s tím počítáme
samozřejmě by ale musela dotyčná osoba sama chtít, že ![]()
Ano, vzali. Tak nějak se s tím i počítá. My jsme chtěli mít doma jeden pokoj pro hosty. Kdyby mamka nebo otec ovdověl. Ať nezůstane sám/sama. Tak je prostor, kde si je vzít. Sestra si postavili teď dům, že mají taky pokoj k dobru. Oficiálně je to pracovna, pro hosty.
Svoji milovanou babičku ANO, ale muselo by to být do samostatného pokoje s kuch. linkou a příslušenstvím, prostě si zachovat každý své soukromí, a zřejmě jen dočasně…
jinak pro tyhle experimenty obecně nehlasuji a už vůbec ne s další ženou - byť sebemilovanější, sdílet kuchyni, wc a koupelnu… na to jsem už moc stará a svébytná…
Měla jsem u sebe tatínka, byl nemocný, rakovina. Nakonec u nás byl jenom rok, než zemřel ale počítali jsme i s delším pobytem. Bydlela u nás přes rok moje švagrová, manželova sestra. Přišla o byt a seděla se psem v parku a chtěla jít skočit pod vlak. Tak jsem nasměrovala manžela aby vzal auto a jel pro ni. Nedokázala bych žít s pocitem, že bych ji tam nechala sedět a být v klidu doma i když i o ten byt přišla vlastní blbostí.
Teta, maminky sestra měla u sebe babičku poslední léta jejího života, když nemohla už žít sama v baráku. Ta samá teta má doma napůl ochrnutého muže a stará se o něj.
Takže ano, my v rodině bychom si babičku vzali. Jsme zvyklí si pomáhat.
Příspěvek upraven 02.11.23 v 14:28
Nevzala, nemám na to prostor, bych ji radši na ten nájem přispěla. Byl by to horor pro všechny, malé děti a babička by neměla chvíli klidu. Leda mít nějaký velký barák, kde by měla svoje zazemi a zároveň byla takové povahy, ze by mi doma do všeho nekecala.
Ani nevíte, jak ráda to od vás všech čtu
Mám ve svém okolí spíše lidi, kteří říkají, že by rádi, ale nemají místo, i když mají domy atd… Prostě by se neuskromnili.
@Lucy75 píše:
Svoji milovanou babičku ANO, ale muselo by to být do samostatného pokoje s kuch. linkou a příslušenstvím, prostě si zachovat každý své soukromí, a zřejmě jen dočasně…
jinak pro tyhle experimenty obecně nehlasuji a už vůbec ne s další ženou - byť sebemilovanější, sdílet kuchyni, wc a koupelnu… na to jsem už moc stará a svébytná…
To nejsi vycvicena od manžela a deti?
zlatá druhá ženská v domácnosti, hned bych jibzaukolovala vařením- ráj na zemi ![]()
@Kriss Tina Přispět na nájem - to je samozřejmě taky skvělé řešení, když je možnost
tu bychom my neměli v současné situaci ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,takové téma na odlehčení, na pokec..
Donutila někoho z vás současná situace (drahé bydlení, energie) vzít si k sobě na pořád babičku nebo dědečka? Jak probíhá soužití? My jsme momentálně v této situaci, nabídli jsme to babičce, která už žije sama (děda zemřel) a platí momentálně nehorázně vysoký nájem a energie, z důchodu jí zbyde pár tisíc na ostatní věci, chudák… Je zatím soběstačná a věříme, že bude ještě dlouho. Doufáme, že soužití bude probíhat v pohodě. Bude to asi pro nás všechny méně komfortní, ale babička je ráda a to je pro mě asi hlavní..
Díky za sdílení Vašich příběhů
Zalezi na tom, jak. Pokud bude mit svuj pokoj, svoji koupelnu a kuchynku, pak ano. Jinak bych (dokud je sobestacna) radeji platila ten najem.
Jina situace je, kdyz je senior nesobestacny a potrebuje pomoc rodiny. Ale je to narocne.
@cecetka u nás bude mít svůj pokoj a vlastní koupelnu. Kuchyň ne, nemáme dvougenerační dům bohužel, to by bylo ideální ![]()
Ne, nevzala. Nemáme dvougenerační dům a nebylo by to dobré pro nikoho. Ale naštěstí to řešit nemusím. Naše babičky měly celý život na to, aby si zařídily bydlení, které bez problémů zaplatí a postaraly se o to dobře.
@Bubla Bůčková
babička Anička by byla asi jediná žena (i teda částečně švagrovka) se kterými jsme schopny sdílet po jistou dobu domácnost ![]()
jinak Ne, nikdy, za žádnou cenu a fakt jen dočasně…
jak říkal starý Kroner : Bohušu, největší, co vymyslíš, je SVOBODA! ![]()
Ahoj,
takové téma na odlehčení, na pokec..
Donutila někoho z vás současná situace (drahé bydlení, energie) vzít si k sobě na pořád babičku nebo dědečka? Jak probíhá soužití? My jsme momentálně v této situaci, nabídli jsme to babičce, která už žije sama (děda zemřel) a platí momentálně nehorázně vysoký nájem a energie, z důchodu jí zbyde pár tisíc na ostatní věci, chudák… Je zatím soběstačná a věříme, že bude ještě dlouho. Doufáme, že soužití bude probíhat v pohodě. Bude to asi pro nás všechny méně komfortní, ale babička je ráda a to je pro mě asi hlavní..
Díky za sdílení Vašich příběhů