Vzali byste si k sobě babičku/dědečka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.11.23 14:11

Vzali byste si k sobě babičku/dědečka?

Ahoj,

takové téma na odlehčení, na pokec.. :)

Donutila někoho z vás současná situace (drahé bydlení, energie) vzít si k sobě na pořád babičku nebo dědečka? Jak probíhá soužití? My jsme momentálně v této situaci, nabídli jsme to babičce, která už žije sama (děda zemřel) a platí momentálně nehorázně vysoký nájem a energie, z důchodu jí zbyde pár tisíc na ostatní věci, chudák… Je zatím soběstačná a věříme, že bude ještě dlouho. Doufáme, že soužití bude probíhat v pohodě. Bude to asi pro nás všechny méně komfortní, ale babička je ráda a to je pro mě asi hlavní..

Díky za sdílení Vašich příběhů :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10675
2.11.23 14:17

Ne. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.11.23 14:19

Klidně jo, my s tím počítáme :lol: samozřejmě by ale musela dotyčná osoba sama chtít, že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
2.11.23 14:24

Ano, vzali. Tak nějak se s tím i počítá. My jsme chtěli mít doma jeden pokoj pro hosty. Kdyby mamka nebo otec ovdověl. Ať nezůstane sám/sama. Tak je prostor, kde si je vzít. Sestra si postavili teď dům, že mají taky pokoj k dobru. Oficiálně je to pracovna, pro hosty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759
2.11.23 14:26

Svoji milovanou babičku ANO, ale muselo by to být do samostatného pokoje s kuch. linkou a příslušenstvím, prostě si zachovat každý své soukromí, a zřejmě jen dočasně…
jinak pro tyhle experimenty obecně nehlasuji a už vůbec ne s další ženou - byť sebemilovanější, sdílet kuchyni, wc a koupelnu… na to jsem už moc stará a svébytná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148291
2.11.23 14:26

Měla jsem u sebe tatínka, byl nemocný, rakovina. Nakonec u nás byl jenom rok, než zemřel ale počítali jsme i s delším pobytem. Bydlela u nás přes rok moje švagrová, manželova sestra. Přišla o byt a seděla se psem v parku a chtěla jít skočit pod vlak. Tak jsem nasměrovala manžela aby vzal auto a jel pro ni. Nedokázala bych žít s pocitem, že bych ji tam nechala sedět a být v klidu doma i když i o ten byt přišla vlastní blbostí.
Teta, maminky sestra měla u sebe babičku poslední léta jejího života, když nemohla už žít sama v baráku. Ta samá teta má doma napůl ochrnutého muže a stará se o něj.
Takže ano, my v rodině bychom si babičku vzali. Jsme zvyklí si pomáhat.

Příspěvek upraven 02.11.23 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.11.23 14:27

Ne. Domů bych nevzala. Zajistila bych péči/bydlení jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
2.11.23 14:28

Nevzala, nemám na to prostor, bych ji radši na ten nájem přispěla. Byl by to horor pro všechny, malé děti a babička by neměla chvíli klidu. Leda mít nějaký velký barák, kde by měla svoje zazemi a zároveň byla takové povahy, ze by mi doma do všeho nekecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.23 14:29

Ani nevíte, jak ráda to od vás všech čtu :kytka: Mám ve svém okolí spíše lidi, kteří říkají, že by rádi, ale nemají místo, i když mají domy atd… Prostě by se neuskromnili.

• Citovat
  • Upravit
26747
2.11.23 14:29
@Lucy75 píše:
Svoji milovanou babičku ANO, ale muselo by to být do samostatného pokoje s kuch. linkou a příslušenstvím, prostě si zachovat každý své soukromí, a zřejmě jen dočasně…
jinak pro tyhle experimenty obecně nehlasuji a už vůbec ne s další ženou - byť sebemilovanější, sdílet kuchyni, wc a koupelnu… na to jsem už moc stará a svébytná…

To nejsi vycvicena od manžela a deti? :lol: zlatá druhá ženská v domácnosti, hned bych jibzaukolovala vařením- ráj na zemi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.23 14:30

@Kriss Tina Přispět na nájem - to je samozřejmě taky skvělé řešení, když je možnost :) tu bychom my neměli v současné situaci :(

• Citovat
  • Upravit
26854
2.11.23 14:32
@Anonymní píše:
Ahoj,

takové téma na odlehčení, na pokec.. :)

Donutila někoho z vás současná situace (drahé bydlení, energie) vzít si k sobě na pořád babičku nebo dědečka? Jak probíhá soužití? My jsme momentálně v této situaci, nabídli jsme to babičce, která už žije sama (děda zemřel) a platí momentálně nehorázně vysoký nájem a energie, z důchodu jí zbyde pár tisíc na ostatní věci, chudák… Je zatím soběstačná a věříme, že bude ještě dlouho. Doufáme, že soužití bude probíhat v pohodě. Bude to asi pro nás všechny méně komfortní, ale babička je ráda a to je pro mě asi hlavní..

Díky za sdílení Vašich příběhů :)

Zalezi na tom, jak. Pokud bude mit svuj pokoj, svoji koupelnu a kuchynku, pak ano. Jinak bych (dokud je sobestacna) radeji platila ten najem.
Jina situace je, kdyz je senior nesobestacny a potrebuje pomoc rodiny. Ale je to narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.23 14:34

@cecetka u nás bude mít svůj pokoj a vlastní koupelnu. Kuchyň ne, nemáme dvougenerační dům bohužel, to by bylo ideální :)

• Citovat
  • Upravit
34473

Ne, nevzala. Nemáme dvougenerační dům a nebylo by to dobré pro nikoho. Ale naštěstí to řešit nemusím. Naše babičky měly celý život na to, aby si zařídily bydlení, které bez problémů zaplatí a postaraly se o to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24759

@Bubla Bůčková :mrgreen: babička Anička by byla asi jediná žena (i teda částečně švagrovka) se kterými jsme schopny sdílet po jistou dobu domácnost :mrgreen:
jinak Ne, nikdy, za žádnou cenu a fakt jen dočasně…
jak říkal starý Kroner : Bohušu, největší, co vymyslíš, je SVOBODA! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný