Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Keyllah píše:
ale i pro děti jsou prarodiče důležití a to s tím dobrým i špatným. Mohou je hodně obohatit. Ale je to hodně o té pospolitosti rodiny a vztahy mezi nimi, máme v rodině prababičku, které je přes 90let a pravnoučata se s ní rádi vídají. Pomáhají ji, poslechnout si ji, popovídají si, o tom je život. Úplně nechci, aby moje děti viděli, že v momentě kdy je jakýkoli problém, tak se hned starý člověk někam odloží. Jistě, pokud už to jinak nejde a bylo by to pro něj nejlepší, tak ano, ale ne hned při prvním problému…
Jak kteří jsou obohacením. Taková dementní inkontinenci babička být obohacením vůbec nemusí. Navíc můžou být i nebezpečni. Jedná taková babička mi vytrvale prikryvala mimino igelitkou, že je mu zima. Nebo ho jednou chtěla krmit svíčkovou, a to nožem.
@Lily-of-the-valley píše:Život není písnička. Ale někdy je život jednodušší, když se člověk prostě ba některé věci vyprdne
Co by tomu rekli lidi je strašný způsob uvažování. A mimochodem život proste není jen pohoda písnička, hlavně se nestarat.
@Keyllah píše:
ale kompromis je přece o tom, že obě strany trochu ustoupí, ale obě i něco získají. Co tady získá ten dotyčný?to není kompromis…
Kompromiß je ten pecovatelak, tím dotyčný získá. Dotyčný kompromis nechce, kompromis nebude, dotyčný nezíská.
@Rebelja Rebelkovatá píše:
Tak že když nesobestacny člověk nepodepíše, vynutí si že chce k detem, tak jim klidně rozbori život na 10+ let. Navíc tu spinu budou mít části doma pak děti, protože ten člověk je třeba inkontinenci a i s pomůckami se prostě stane že protece a nepřemýšlí kam si sedndne. No když to nasakne do gauče, tak fakt mnamka. Na dovolenou můžou rovnou zapomenout. A když ten člověk umře, tak už dotyční kolikrát sami řeší zdravotní problémy. No… Oni ti potomci mají taky jen jeden život, takže nikdo nemá právo nikoho soudit. Navíc pokud ti potomci bydlí třeba ve dvoupokojivem bytě, tak kam chceš jako toho člověka dát?
Pokud člověk nepodepíše a nepostará se o sebe, tak se dá taky zbavit svepravnosti…
Svéprávnost lze jenom omezit, jenom soudně, jenom na tři roky a jenom lidi, kterým už to prokazatelně nemyslí. Tak snad neskončis jednou u soudu kvůli omezení svéprávnosti, protože jsi někomu zneuctila kanape!
@welovefashion píše:
Neboj máma má peněz dost a taky dost známých, aby se tam dostala, pokud změní názor, tak se samozřejmě s bráchou postaráme
Odvážné psát toto veřejně, peníze a známosti ti moc nepomůžou, rozhoduje komise, přesto ti přeji úspěšné tažení ![]()
@Anonymní píše:
Protože spousta lidi to dělá kvůli tomu, co by tomu rekli lidi.. A netahej do toho děti? To si děláš srandu? Děti jsou vždy na 1. Místě!
Ty si přesně ten případ, přesně ty odsuzujíci kecy o vymlouvani se atd. Když víš úplný prd.
Je spravne ukazat detem, jak se jednou ony maji postarat o sve starnouci rodice.
Preji ti klidne stari. ![]()
@Eva2610 píše:
Svéprávnost lze jenom omezit, jenom soudně, jenom na tři roky a jenom lidi, kterým už to prokazatelně nemyslí. Tak snad neskončis jednou u soudu kvůli omezení svéprávnosti, protože jsi někomu zneuctila kanape!
Pokud skončím tak je otázkou, zda budu vědět kde jsem. A ať klidně skončím, než abych visela dětem na krku.
@cecetka píše:
Je spravne ukazat detem, jak se jednou ony maji postarat o sve starnouci rodice.Preji ti klidne stari.
No, tak já bych teda nechtěla, abych visela dětem na krku.
@Rebelja Rebelkovatá píše:
No, tak já bych teda nechtěla, abych visela dětem na krku.
To já taky ne
. Jakože 18 let jsem se o tebe starala, živila tě,… takže až půjdu v 63 do důchodu, budeš mě na oplátku živit ty a starat se ty o mě
!
@Bytsamsebou píše:
To já taky ne. Jakože 18 let jsem se o tebe starala, živila tě,… takže až půjdu v 63 do důchodu, budeš mě na oplátku živit ty a starat se ty o mě
!
No, já myslím, že takhle hlavně uvazujou ti, co se moc nestaraji. Já spíš znám lidi, co když jdou v těch 63 do důchodu, tak začnou třeba cestovat. Spíš v pozdním věku, když už to nezvládají, tak touží po větší přítomnosti rodiny, což bych jim i vyhověla, ale ne tak, že si obrátím život o 180 stupňů.
@Rebelja Rebelkovatá píše: Život není písnička. Ale někdy je život jednodušší, když se člověk prostě ba některé věci vyprdne
Neříkám, ze to vždy jde. Ale argumentovat tím, ze si přeci nebudu způsobovat nepohodli a “co by tomu rekli lidi” je mimo.
Ale však v pohodě. Otázka zněla jestli byste si vzali k sobě prarodiče, co by neuplatili svoje bydlení (tedy ani duchodak). Tak nevzali no. Tak by šli do ubytovny, no. Však co, ne ze byste k nim měli nějaký vztah.
@Bytsamsebou píše:
To já taky ne. Jakože 18 let jsem se o tebe starala, živila tě,… takže až půjdu v 63 do důchodu, budeš mě na oplátku živit ty a starat se ty o mě
!
U nás to nastalo až po 80, oba prarodiče, o které jsme se starali, byli samostatní do poslední chvíle. Ale tedy neslo o finance, ale o zdravotní stav.
@Lily-of-the-valley píše:
Neříkám, ze to vždy jde. Ale argumentovat tím, ze si přeci nebudu způsobovat nepohodli a “co by tomu rekli lidi” je mimo.Ale však v pohodě. Otázka zněla jestli byste si vzali k sobě prarodiče, co by neuplatili svoje bydlení (tedy ani duchodak). Tak nevzali no. Tak by šli do ubytovny, no. Však co, ne ze byste k nim měli nějaký vztah.
Tak vztah nemusí být vřelý, tak to prostě je. Někdy je to vina prarodičů, někdy se prostě rodiny nestykaly, sice si nic neudělali, ale ten vztah se ne vytvořil.
Někdy třeba někdo vztah k prarodičům ma. Ale zároveň má člověk vztah ke svým dětem, partnerovi a taky sám k sobě.
@Anonymní píše:
Ahoj,takové téma na odlehčení, na pokec..
Donutila někoho z vás současná situace (drahé bydlení, energie) vzít si k sobě na pořád babičku nebo dědečka? Jak probíhá soužití? My jsme momentálně v této situaci, nabídli jsme to babičce, která už žije sama (děda zemřel) a platí momentálně nehorázně vysoký nájem a energie, z důchodu jí zbyde pár tisíc na ostatní věci, chudák… Je zatím soběstačná a věříme, že bude ještě dlouho. Doufáme, že soužití bude probíhat v pohodě. Bude to asi pro nás všechny méně komfortní, ale babička je ráda a to je pro mě asi hlavní..
Díky za sdílení Vašich příběhů
Ano, určitě, až bude nutné, máme naproti byt a počítané s tím, že tam buď jedni nebo druzí prarodiče budou bydlet ( jedni 75+, druzí 65+)…
Budou mít soukromí oni i my, ale budeme blízko
Tak že když nesobestacny člověk nepodepíše, vynutí si že chce k detem, tak jim klidně rozbori život na 10+ let. Navíc tu spinu budou mít části doma pak děti, protože ten člověk je třeba inkontinenci a i s pomůckami se prostě stane že protece a nepřemýšlí kam si sedndne. No když to nasakne do gauče, tak fakt mnamka. Na dovolenou můžou rovnou zapomenout. A když ten člověk umře, tak už dotyční kolikrát sami řeší zdravotní problémy. No… Oni ti potomci mají taky jen jeden život, takže nikdo nemá právo nikoho soudit. Navíc pokud ti potomci bydlí třeba ve dvoupokojivem bytě, tak kam chceš jako toho člověka dát?
Pokud člověk nepodepíše a nepostará se o sebe, tak se dá taky zbavit svepravnosti…