Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na silnicích jsem pořád, jezdím na navigačku v mobilu, případně offline mapy v případě výpadku signálu. Baterka nedojde, autonabíječka je dneska samozřejmost.
Pokud se chci podívat, kam konkrétně to jedu, jistí to mapy.cz
Autoatlas v autě (asi) pořád ještě vozím, nekoukla jsem do něj tak 5 let. ![]()
Dát mi někdo autoatlas, považuju to za vyhozené peníze. ![]()
@Stevia píše:
Bez něj ani ránu na delší cestu než co jezdíme běžně, navigaci máme…
Většinou v létě se zblázní a vede nás cestou necestou…
V té chvíli jsem na řadě já s autoatlasem, popiram vžitý názor, že ženy neumí číst v mapách ????já ano můj muž by podle mapy netrefil ani do nejbližšího města![]()
jo než dát (mojí)ženě mapu do ruky a jet podle jejího navádění tak to raději pojedu poslepu slalom alejí stromů. Dnes už raději i navigaci nastavím sám. ![]()
Jinak k otázce ano mapu mám, ale použil jsem ji naposledy před čtyřma rokama. Ale kdyby to byla nějaká i s doporučenýma cílema pro navštívení, tak jistě radost udělá velkou a zároveň splní nezbytnou službu záložního droje.
Já ho používám, ale jsem za exota. Ovšem jen do té doby než ostatní zjistí, že jsem jela nejrychlejší a přímou cestou, zatímco ostatní se na rady navigace drbali po všech čertech
. Nejsem si ovšem jistá, že je to dobrý dárek, každý to rozhodně neocení. To už bych raději věnovala atlas světa nebo Evropy.
@Janli píše:
Já ho používám, ale jsem za exota. Ovšem jen do té doby než ostatní zjistí, že jsem jela nejrychlejší a přímou cestou, zatímco ostatní se na rady navigace drbali po všech čertech. Nejsem si ovšem jistá, že je to dobrý dárek, každý to rozhodně neocení. To už bych raději věnovala atlas světa nebo Evropy.
Jela jsem v létě podle navigace, jedu, jedu a najednou silnice uzavřená z důvodu nějaký opravy a byla jsem v (_!_).
Vrátila jsem se do nejbližší vesnice a zkusila jet jinudy, ale navigace mě furt naváděla na tu zavřenou silnici. Měla jsem pěkný nervy, potřebovala jsem být někde včas a v šest ráno nebyl nikde nikdo, aby mi poradil. Kdybych měla autoatlas, krásně bych viděla, kterou jinou trasou můžu jet a do navigace bych si to nastavila.
Takže já atlas už mám, právě jako takovou pojistku.
Jo a od tý doby, než někam jedu, najdu si na netu informace, jestli na dané trase nejsou nějaký uzavírky a případně navigaci přenastavuju. Třeba v létě to bylo s těma uzavírkama fakt výživný. ![]()
Nepoužíváme, máme spolehlivou navigaci, teď už zabudovanou přímo v přístrojovce, takže neřešíme vybití a podobné věci. Atlas ani nevozíme.
Kdyby náhodou, máme oba navigaci i v mobilech, takže jedna vždycky fungovat bude
POmáhá nám hlavně ve velkých městech, tam je nám atlas k ničemu
@PetraJ Waze by Ti měla házet i ty uzavírky, třeba na práce na silnici mě automaticky upozorňuje i google navigace. ![]()
Fakt mi přijde skoro i lepší normální aplikace on-line v mobilu, než navigace jako taková se zastaralými aktualizacemi. ![]()
Mám a používám, když je zácpa a chci najít ideální objíždku (nebo si zkontrolovat, že to co nám radí elektronika má smysl), když hledám něco zajímavého v okolí, když nechci skončit jako japonec ptající se ve vnitrozemí, jestli to jezero je moře a tak. Za mě bych rozhodně chtěla co nejpodrobnější, max. 1:200000 (ale radši třeba 150000).