Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
U nás to vždy bylo tak, že se 25. a 26. jezdilo k babickam na sváteční oběd a Ježíšek nám nechával dárky i tam
když jsem byla malá, tak mi to nijak divné nepřišlo, těšila jsem se na to. Teď to děláme s dětmi v rodině stejně. Tzn třeba synovec a neteř si k nám taky jezdí pro dárky až po štědrém dni. Řekla bych, podle okolí, že je to takto dost běžné ![]()
Máme to na několikrát, dárky nechá Ježíšek u babiček, kde si je pak děti otevřou. Chápu, že pokud jste to do teď dělali takto, bude to pro dceru matoucí, ale zase chápej babičku, že chce vidět děti při rozbalování. Alespoň toho děti nemají najednou hromadu, nám to vyhovuje takto na etapy.
Tak my to tak máme. Štědrý večer trávíme doma já, manžel a dcerka. 25 jedeme k mojí mamce na oběd a tam vezeme dárky pro ně a oni daji nám. Dcerka to chápe tak, že je tam Ježíšek donesl večer a čekaji tam na nás.
@xstrasilka taky myslím, že dceři by se to dalo pěkně vysvětlit. A mě by mrzelo, kdybych neviděla, jakou z těch dárků mají děti radost.
My jsme jako děti měli dárky na Štědrý den doma a 25. a 26. u babiček a vždycky jsme se těšili, co nám tam Ježíšek nechal. A stejně to teď praktikujeme i s naší dcerou. Aspoň není zahlcená dárky naráz, ale má to po dávkách a líp to zpracovává.
@Anonymní píše:
Hezké ráno,zajímalo by mne, jak se řeší předání vánočních dárků u vás v rodině, např. s vašimi rodiči nebo rodiči manžela/partnera, pokud netrávíte štědrý večer společně.
Vždy jsem byla zvyklá, že jsme se na štědrý den ráno nebo den předtím navštívili, dárky si předali a pak si je zkrátka každý rozbalil večer pod svým stromkem. Z manželovi strany to funguje stále, co jsou děti, tak si dárky akorát předáváme tajně, jenže moje matka se zkrátka poslední rok nějak nesmyslně sekla, že se jí to prý vůbec nelíbí. Její představa je taková, že se sejdeme třeba 25. nebo 26. a dárky si rozbalíme společně. Navrhla jsem jí, jelikož chápu, že chce být u toho, když dárky rozbalují děti, že jim může třeba 2 dárky nechat u sebe, jako že si to Ježíšek popletl a dárek přinesl k nim, ale ani to se jí nelíbí, dokonce to vyhrocuje tak, že mi prostě žádné dárky takto předávat nebude.Mě je to líto, jelikož si myslím, že dárky by se prostě měli rozbalovat na štědrý večer, po večeři a ne na několikrát a ještě další dny.
Hlavně si i myslím, že děti z toho budou mít popletenou hlavu, starší už je 5 a už o všem přemýšlí. Argumentem mojí matky je i to, že to takhle dělají všichni, že ještě neslyšela, že by si dárky předávali v igelitkách, tak se tedy ptám, jak je to u vás??
Díky.
Mi zatím byli po dva roky u tchýně na vánoce takže tam je to jasný, co se týká mého brachy a tatky předaly jsme si dárky tak jak nám to vyšlo po vánocích. oba jsou pracovně vytížení kort přes svátky. je to o zvyku ale nevidím nic na tom špatného naše malá má 17 měsíců je ještě malá. ale mi jako děti jsme to tak měli celý dětství. rozhodně hlavu jsme z toho propletenou neměli. doma jsme si vždy rozbalily dárky od rodičů a zbytek po vánocích u ostatních, vždy se říkalo že Ježíšek vám i tady něco nechal nebo tak. Nikdy se dárky odevsech nepřenášely k nám na vánoce. z mého pohledu z dětství to bylo fajn rozbalovala jsem si dárky po více dní ????Ani o nikom neznám kdo by přenášel dárky na Vánoce. ale je to o zvyku každému vyhovuje něco jiného
Taky to mame na etapy. Dokonce jezisek popleta nechava darky pro babicky u nas a my je tam musime druhy den zavest… A deti se tesi na darky u babicek.
@Anonymní píše:
Hezké ráno,zajímalo by mne, jak se řeší předání vánočních dárků u vás v rodině, např. s vašimi rodiči nebo rodiči manžela/partnera, pokud netrávíte štědrý večer společně.
Vždy jsem byla zvyklá, že jsme se na štědrý den ráno nebo den předtím navštívili, dárky si předali a pak si je zkrátka každý rozbalil večer pod svým stromkem. Z manželovi strany to funguje stále, co jsou děti, tak si dárky akorát předáváme tajně, jenže moje matka se zkrátka poslední rok nějak nesmyslně sekla, že se jí to prý vůbec nelíbí. Její představa je taková, že se sejdeme třeba 25. nebo 26. a dárky si rozbalíme společně. Navrhla jsem jí, jelikož chápu, že chce být u toho, když dárky rozbalují děti, že jim může třeba 2 dárky nechat u sebe, jako že si to Ježíšek popletl a dárek přinesl k nim, ale ani to se jí nelíbí, dokonce to vyhrocuje tak, že mi prostě žádné dárky takto předávat nebude.Mě je to líto, jelikož si myslím, že dárky by se prostě měli rozbalovat na štědrý večer, po večeři a ne na několikrát a ještě další dny.
Hlavně si i myslím, že děti z toho budou mít popletenou hlavu, starší už je 5 a už o všem přemýšlí. Argumentem mojí matky je i to, že to takhle dělají všichni, že ještě neslyšela, že by si dárky předávali v igelitkách, tak se tedy ptám, jak je to u vás??
Díky.
U nas uz kdyz jsme byly deti tak to bylo tak ze jsme 25 a 26 jezdily k babickam a tam rozbalovaly. Prave je to hezky, ze to maj deti na vickrat.Ja zas musim rict ze uplne chapu tvoji mamku, ze je ji lito ze u ni deti nic nemaj a nevidi je rozbalovat.
@xstrasilka píše:
Máme to na několikrát, dárky nechá Ježíšek u babiček, kde si je pak děti otevřou. Chápu, že pokud jste to do teď dělali takto, bude to pro dceru matoucí, ale zase chápej babičku, že chce vidět děti při rozbalování. Alespoň toho děti nemají najednou hromadu, nám to vyhovuje takto na etapy.
Ano, já ji právě chápu, proto jsem navrhla, ať tam nechá třeba dva dárky pro děti, ale rozbalovat tam prostě všechno, i pro ně, pro nás…
Vždyť i oni sami (moji rodiče) budou mít takhle pod tím svým stromkem na štědrý večer prd, jelikož rodiče už nemají, ani sourozence… Navzájem si nic moc nedávají, pár drobností. Právě je to o tom, že jsem já i manžel takhle celý život zvyklá, nevím proč to měnit. Pro mě to prostě už pak nemá kouzlo.
Zakladatelka
My to děláme tak jak říká tvoje mamka. U nás je Ježíšek na Štědrý den, kdy se večer po večeři rozbalují dárky, pak jedeme k prarodičům, dříve i k praprarodičům. 25. se stavíme u mé mamky, kde si děti rozbalí dalšího Ježíška, pak jedem ke tchánovcům, ke si děti rozbalují Ježíška 26. a nakonec někdy kolem 30. jedem k tátovi a tam si děti také rozbalí Ježíška. Nikdy mě nenapadlo „ochudit“ prarodiče o tu dětskou radost při rozbalení dárků, na dětech také nevidím žádnou újmu, když mají Ježíška na několikrát. Je to hodně o zvyku a vysvětlení.
@Martis83 píše:
My jsme jako děti měli dárky na Štědrý den doma a 25. a 26. u babiček a vždycky jsme se těšili, co nám tam Ježíšek nechal. A stejně to teď praktikujeme i s naší dcerou. Aspoň není zahlcená dárky naráz, ale má to po dávkách a líp to zpracovává.
Máme to stejně. Kluci se těší na to co Ježíškovi popadalo pod stromek k babičce a dědovi…a dárky pro ně zase nechá Ježíšek pod stromkem u nás a my jim to vezeme.
U nás to je tak, že 24. trávíme s mojí nebo chlapovou rodinou… pod stromečkem jsou i dárek pro druhou rodinu, které se dají na stranu. Druhý den se jede k druhé rodině, kde čekají dárky pro nás pod stromečkem, my k tomu dodáme ty od nás a všichni si je společně rozbalíme.
Popravdě tvojí mámu chápu, to si opravdu dárky dávat nemusíte. Mně se líbí sledovat reakce obdarovaných.
Vždy jsme měli dárky pod stromečkem i u babiček. Je jasné, že chtějí vidět tu radost při rozbalování.
Způsob, který vyžaduješ, by se mi taky nelíbil.
Hezké ráno,
zajímalo by mne, jak se řeší předání vánočních dárků u vás v rodině, např. s vašimi rodiči nebo rodiči manžela/partnera, pokud netrávíte štědrý večer společně.
Mě je to líto, jelikož si myslím, že dárky by se prostě měli rozbalovat na štědrý večer, po večeři a ne na několikrát a ještě další dny.
Vždy jsem byla zvyklá, že jsme se na štědrý den ráno nebo den předtím navštívili, dárky si předali a pak si je zkrátka každý rozbalil večer pod svým stromkem. Z manželovi strany to funguje stále, co jsou děti, tak si dárky akorát předáváme tajně, jenže moje matka se zkrátka poslední rok nějak nesmyslně sekla, že se jí to prý vůbec nelíbí. Její představa je taková, že se sejdeme třeba 25. nebo 26. a dárky si rozbalíme společně. Navrhla jsem jí, jelikož chápu, že chce být u toho, když dárky rozbalují děti, že jim může třeba 2 dárky nechat u sebe, jako že si to Ježíšek popletl a dárek přinesl k nim, ale ani to se jí nelíbí, dokonce to vyhrocuje tak, že mi prostě žádné dárky takto předávat nebude.
Díky.