Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@nozu píše:
Taky to mame na etapy. Dokonce jezisek popleta nechava darky pro babicky u nas a my je tam musime druhy den zavest… A deti se tesi na darky u babicek.
Máme to stejně ![]()
@jdukolem píše:
A přišlo jí to hezké a chce to zkusit…pořád nevidím problém?
Ty možná ne, já ano… Ztráta jedinečnosti štědrého večera, vymýšlet odpovědi proč jsou všechny dárky pro babičku a dědu u nás, proč jsou jejich u nich… A hlavně možná i ta sobeckost, jak to není podle ní, tak je zle. Když bych jí navrhla, tak dobře, pojď k nám, rozbalíme si všichni u nás tak NE, vy přijdete k nám, kdy JÁ chci a budete rozbalovat tady, jinak vám nic nedám a nic nechci od vás. Že jsem to dřív chtěla dělat jinak je jedno, přizpůsob se.
Zakladatelka
Tak jestli meni zvyk, ktery ona sama zavedla, tak uz chapu vic, proc ti to vadi. A i bych ji to tedy takhle vysvetlila, ze nejde o to, ze bys ji chtela obrat o nadseni deti, ale jen pokracujes v tradici tak, jak ji znas z detstvi. Na druhou stranu, zamyslela bych se nad tim, jestli by fakt nebylo lepsi darky nadavkovat. Nebo chces „zblaznit“ deti 24. vecer treba dvaceti dary, kdyz to posbiras po cele rodine?
@Anonymní píše:
Ale ne, to nejsou výmluvy, jen bych to kouzlo chtěla zanechat i pro ně, to kouzlo a jedinečnost štědrého večera. Takto mi to přijde, že to prostě není ono, mám to tak opravdu od malička. Moji rodiče s námi štědrý večer trávit ani nechtějí, mají rádi svůj klid u sebe doma.
Zakladatelka
Prosím čím se naruší jedinečnost Štědrého večera když si děti rozbalí dárky od vás? Budete mít pro ně přece dárky ne? Nespoléháte jen na to od babi s dědou…jako rozumím vašim a chápu i tebe ale opravdu je to řešitelné..
@Anonymní píše:
Ale ne, to nejsou výmluvy, jen bych to kouzlo chtěla zanechat i pro ně, to kouzlo a jedinečnost štědrého večera. Takto mi to přijde, že to prostě není ono, mám to tak opravdu od malička. Moji rodiče s námi štědrý večer trávit ani nechtějí, mají rádi svůj klid u sebe doma.
Zakladatelka
ne opravdu to tu jedinečnost neztratí… nebo si myslíš, že kdyby to ztratilo kouzlo, že by to dělalo tolik rodin?
@Mar__tanka1983 píše:
U nas se to take dela tak, je to tradice, co se tahne uz nejakou tu generaci. Ja babicky chapu, dovedes so predstavit, ze nekomu poridis darek a ani neuvidis jeho reakci? babicky povetsinou ziji vnoucaty a jejich rozzarenima ockama, tak by mi prislo skoda, aby o to prisly…dalsi vec je ta, ze takhle nadavkovane darky maji dalsi vyhody. Za prve neni doma strom oblozeny jak v obchodaku, deti si uziji darky postupne, kazdy den par, vice si je uzijou, nez kdyz se z rozbalovani stane jen „jeste dalsi jeste dalsi“, stihnou se si hracku i prohlednout a pohrat si s ni. Dalsi vec je ta, ze se k babicce budou kazdorocne tesit, co bude pod stromkem u ni, takovy bonus proste…a jeste jedna vyhoda, deti si u babicky hraji s novou hrackou a nechaji dospelaky trochu pokecat a babicky se mohou kochat
Ano, na vánoce to u nás nikdy nebylo jinak, ani ze strany manžela. ![]()
To vám vážně nikomu nevadí, že štědrý večer už pak není jedinečný?
Já fakt zírám, jako dobře, proč ne, ať si to každý dělá, jak chce, ale pro mě je to šok.
![]()
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Ty možná ne, já ano… Ztráta jedinečnosti štědrého večera, vymýšlet odpovědi proč jsou všechny dárky pro babičku a dědu u nás, proč jsou jejich u nich… A hlavně možná i ta sobeckost, jak to není podle ní, tak je zle. Když bych jí navrhla, tak dobře, pojď k nám, rozbalíme si všichni u nás tak NE, vy přijdete k nám, kdy JÁ chci a budete rozbalovat tady, jinak vám nic nedám a nic nechci od vás. Že jsem to dřív chtěla dělat jinak je jedno, přizpůsob se.
Zakladatelka
Máte asi celkově problémy ve vztazích když spolu takto bojujete…ale jedna z vás ustoupit musí…jinak to nemá řešení…
@Anonymní píše:
Ano, na vánoce to u nás nikdy nebylo jinak, ani ze strany manžela.To vám vážně nikomu nevadí, že štědrý večer už pak není jedinečný?
Já fakt zírám, jako dobře, proč ne, ať si to každý dělá, jak chce, ale pro mě je to šok.![]()
![]()
Zakladatelka
ale on je jedinečný… a je jedinečný i tím, že u nás nechá dárky pro babičky, dokonce si vzpomene i na zvířátka babiček
@Anonymní píše:Štědrý den a večer je jedinečný…a fakt to není o všech dárcích pod stromečkem naráz…máme i jiné tradice rituály a zvyky…
Ano, na vánoce to u nás nikdy nebylo jinak, ani ze strany manžela.To vám vážně nikomu nevadí, že štědrý večer už pak není jedinečný?
Já fakt zírám, jako dobře, proč ne, ať si to každý dělá, jak chce, ale pro mě je to šok.![]()
![]()
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Hm… jestli na tom bude trvat, tak s tím nic neudělám a holt budu muset udělat z Ježíška taky popletu. Já nevím, mě to prostě přijde divné, vánoční dárek má být pod stromkem na štědrý večer, ale jak tak koukám, asi je to takhle vážně častější.
Zakladatelka
No však je, jenom někde jinde. Jde jen o to, že ty jsi na to zvyklá jinak. Zkuste a uvidíš, třeba se to bude i dětem víc líbit, že si rozbalí dárky i další dny ![]()
@Anonymní píše:
Hm… jestli na tom bude trvat, tak s tím nic neudělám a holt budu muset udělat z Ježíška taky popletu. Já nevím, mě to prostě přijde divné, vánoční dárek má být pod stromkem na štědrý večer, ale jak tak koukám, asi je to takhle vážně častější.
Zakladatelka
Ano dárky mají být pod stromkem na štědrý den, a pokud tak chceš mít dárky i od rodičů tak je pozvi na vánoce a budeš mít vše na štědrý den.
U nás to bylo jako u většiny, že byl ježíšek popleta a nechával dárky u babiček, pokud s námi netrávily štědrý den. U nás by ani nebylo technicky možné to 23 objíždět a pak 25 znova, protože mám babičky kolem 100 km daleko.
My to teď máme, že naši jsou s námi a tchánovci dovezou balíčky po vánocích jak se k nám dostanou a tady na ně taky čeká překvapení. Neudělala bych jim, aby vymýšleli dárky a pak neviděli děti rozbalovat.
@jdukolem @lucenka
Ty jo fakt normálně teď nad tím intenzivně přemýšlím, až se mi z hlavy kouří a upřímně, prostě NEVÍM.
Mám strašně zaryto v paměti, že dárky pod stromkem se objevují jen 1× ročně, ten kouzelný večer, když sníš kapra se salátem a už se táááák těšíš!!!
Jako kde je kouzlo, když si to měl včera, dneska je 25, sníš oběd u babičky a něco je pod stromkem? Všude denní světlo… já ti fakt nevím.
Nejsme typ rodičů, kteří dávají každému dítěti 20 darů, ani naši ne, takže se v tom množství fakt neztrácí. ![]()
Zakladatelka
U nás to je tak, že moje mamka žije s náma, takže dárky jsou pod stromkem a prostě klasika. Za manželovou rodinnou jezdíme 26.12 je sraz u tchyně. Všichni dovezeme dárky a předáme. Tchyni a tchánovi jsme dárky vozili před štědrým dnem, ale tchyně je šťoura nenechavá, balíček hned rozbalila a pod stromkem měla ho*no. Takže ji dárek přivezeme taky až toho 26.
Ježíšek nechává dárky u babiček. Ono je i lepší ty dárky dětem trochá dávkovat, aby toho nebylo najednou moc. Radost se jim tím prodlouží
. U jedné babičky je dokonce taková druhá štědrovečerní večeře. Ale tu hlavní teda máme doma na štědrý den.
Zakladatelka