Předání dárků v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.12.17 14:13
@Cuddy píše:
Toto je ten problem, tobe budou ty darky ood stromkem chybet kvuli poctu/efektu, protoze jakou polovinu? Snad hlavni bomba darky davate vy jako rodice a od babicek jsou jen takove doplnkove, bonusove, ktere klidne mohou byt o den pozdeji. U nas se davaji darky od babicky o den pozdeji, netroufla bych si ji pripravit o tu detskou radost.

Ne, opravdu ne… O žádný počet mi nejde. Ještě ze mě udělejte nějakou mrchu, která dětem nic nekoupí a dá jim pod stromek jen dárky od babiček. :poblion:
O efekt ano! O efekt štědrého večera, já opravdu nevím, co je na tom tak nepochopitelného. Já prostě nerozumím tomu, proč by měly děti rozbalovat dárky na třikrát a další dny. To pak prostě není ono, neznám to a vlastně ani nechci, mě se to moc nelíbí. Ale chápu, že se to těžko vysvětluje, když téměř všechny tady to znáte od dětství jinak.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
15313
9.12.17 14:21
@Anonymní píše:
Přesně! Jeden, dva dárky bych neřešila, to je prostě Ježíšek zapomněl, babička se podívá, jak vnoučata rozbalují… OK. Ale jako mít polovinu dárků pod stromkem jinde a rozbalovat o den později? WTF? 8o :lol:
Ale jo, zase jsem chytřejší, jak češi běžně tráví vánoce. :)
Zakladatelka

Takže polovinu dárků k vánocům pro tvé děti kupuje tvoje matka? To máte, ale hodnou babičku, nevidím důvod proč by nemohla obdarovat vnoučata podle svých představ. Vánoce jsou přece svátky klidu a míru, proč se dohadovat. Děti budou mít jistě radost co všechno jim ježíšek k babičce donesl… Jinak v naší rodině se navštěvuje a dárky dostávama tam, mě jako dítěti se to líbilo, mé děti jsou taky nadšené, aspoň si vánoce užijí a není všechno hotovo za jeden večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.12.17 14:27
@Anonymní píše:
Ne, opravdu ne… O žádný počet mi nejde. Ještě ze mě udělejte nějakou mrchu, která dětem nic nekoupí a dá jim pod stromek jen dárky od babiček. :poblion:
O efekt ano! O efekt štědrého večera, já opravdu nevím, co je na tom tak nepochopitelného. Já prostě nerozumím tomu, proč by měly děti rozbalovat dárky na třikrát a další dny. To pak prostě není ono, neznám to a vlastně ani nechci, mě se to moc nelíbí. Ale chápu, že se to těžko vysvětluje, když téměř všechny tady to znáte od dětství jinak.
Zakladatelka

Vidis a my tomu rozumime. Je to jen v tvoji hlave, detem je to fuk budou mit radost i tak :) Wau efekt nam mamka dokazala pripravit i bez darku od prarodicu. Ve finale resis totalni hovadinu, zbytecne rozbroje a jestli to je nejvetsi problem, ktery resis, tak ti gratuluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
9.12.17 14:29
@Anonymní píše: Četla si diskuzi, nebo ne? Psala jsem už x-krát, čeho je mi líto. :nevim: Poděkovat konkrétní osobě můžeš i tak, v tom nevidím problém.
Zakladatelka

Jisteze cetla, hledam prave dalsi duvod tveho jednani. Relevantni duvod proc byt nas…a, tak si od babci zadny darky neber a nejezdete tam, kdyz je to takovy problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
9.12.17 14:34

Tak když jsem byla malá, tak jsme to měli tak, že hlavní dárky byly 24. u nás doma a druhý den se jelo k jedné babičce a tam bylo něco pod stromkem pro nás a my jim dali dárky, co zase nechal Ježíšek u nás doma a pak jsme ještě jeli ke druhé babičce a tam to samé. A vždycky jsem se na to moc těšila, že ty dárky budou více dní. A také to bylo asi tím, že babičky bydlely daleko, takže jsme tam jeli až po Štědrém dnu a zůstávali jsme tam i přes prázdniny. Teď s vlastními dětmi jsme to měli taky tak, že dárky od babiček až druhý den. Mně osobně by zase vadilo jezdit k rodičům na Štědrý den dopo pro dárky, jsme rádi, že můžeme být konečně v klidu doma a zdobit stromeček a koukat na pohádky. Jednou jsme to udělali tak, že tchýně i moji rodiče byli u nás na Štědrý den a dali jsme všechno pod stromek a pak jsme se shodli, že to nebylo ono, že zůstaneme u toho původního modelu. Dárků bylo moc, děti už to pak ani pořádně nebavilo a hlavně nám pak přišlo, že tím Štědrým dnem pak skončily celé Vánoce, už se nebylo na co pořádně těšit. Určitě mi víc vyhovuje model dárky zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.17 14:40
@Alušáček píše:
Takže polovinu dárků k vánocům pro tvé děti kupuje tvoje matka? To máte, ale hodnou babičku, nevidím důvod proč by nemohla obdarovat vnoučata podle svých představ. Vánoce jsou přece svátky klidu a míru, proč se dohadovat. Děti budou mít jistě radost co všechno jim ježíšek k babičce donesl… Jinak v naší rodině se navštěvuje a dárky dostávama tam, mě jako dítěti se to líbilo, mé děti jsou taky nadšené, aspoň si vánoce užijí a není všechno hotovo za jeden večer.

Ne, to bylo jen obrazně řečeno, každá z holek má tak 3 dárky, já s mužem většinou obálku. Nejvíc dárků dávám já jim, protože jak ten blbec myslím na ně, aby měli 24 co pod stromem rozbalovat, když si na to kdysi posteskla, že jak už jsou sami, tak tam večer nic nemají. K nám 24 večer nechtějí. :nevim:
Od dětství mám něco zažito, teď je to najednou blbě. :nevim:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.17 14:45
@Šarlota4 píše:
Vidis a my tomu rozumime. Je to jen v tvoji hlave, detem je to fuk budou mit radost i tak :) Wau efekt nam mamka dokazala pripravit i bez darku od prarodicu. Ve finale resis totalni hovadinu, zbytecne rozbroje a jestli to je nejvetsi problem, ktery resis, tak ti gratuluju.

Ne, to není, je to jen součást problémů, máš pravdu…
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
lucenka
9.12.17 14:50
@Anonymní píše:
Ne, to bylo jen obrazně řečeno, každá z holek má tak 3 dárky, já s mužem většinou obálku. Nejvíc dárků dávám já jim, protože jak ten blbec myslím na ně, aby měli 24 co pod stromem rozbalovat, když si na to kdysi posteskla, že jak už jsou sami, tak tam večer nic nemají. K nám 24 večer nechtějí. :nevim:
Zakladatelka

a ty jsi nikdy na nic nezměnila názor? Nikdy sis neupravila zvyky?

• Citovat
  • Upravit
13955
9.12.17 14:53
@Anonymní píše:
Ne, to není, je to jen součást problémů, máš pravdu…
Zakladatelka

Ale ono neni blbe, to co mas zazite. Babca s nekym povidala jak to maji oni a chtela by to vyzkouset jinak. Spravne je pouze to, na cem se konkretni rodina domluvi a jsou s tim v pohode. Tobe se ustupovat nechce a matce taky ne, ale pokud tam
25.12 pojedete „vyhraje“ ona. Jenze jde o deti.. a tem je to si myslim jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
9.12.17 14:59

U nás s dětma rozbalujeme pod stromkem, zbytek rodiny dojde násleudjící dny nebo my k nim a rozbalujeme dárečky před sebou navzájem. Jiný způsob neznám a asi by mi přišel i divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Anonymní píše:
Zakladatelka

hele já měla zažito od dětství že všichni - babičky dědové komplet byli u nás.. jak jsem se provdala bylo to od našich daleko cca 200km čili jsem musela změnit své zvyky - najednou udělat to jinak než jsem měla zažito od dětství..
já ti rozumím štvalo by mě že důvod proč k nám nechce babi přijít je - že by nemohla pít.. to mi přijde vlastně nejvíc ujeté z celé diskuze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425

U nas to vzdycky bylo tak, ze se darky davaly az pri navstevach. Od nasich na Stedry vecer, od tety 25. kdyz prijeli na navstevu, u babicky jsme je dostali na Stepana. A nikdy nam to jako detem divne neprislo, proste Jezisek to tam u nich nechal, vubec jsme nad tim nepremysleli a nijak nam to Vanoce nekazilo. Praktikujeme to takhle nadale, dokonce 25. u nasich dostavame mnohem vic darku (my i dcera) nez kolik probehne u nas 24. Mam to tak rada a nevidim na tom nic divneho, ale chapu, ze zvyky jsou u kazde rodiny jine. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.17 15:06
@lucenka píše:
a ty jsi nikdy na nic nezměnila názor? Nikdy sis neupravila zvyky?

Ty jo, víš, že mě asi ani nic podstatného nenapadne? Nebo spíš si říkám, proč měnit něco, co roky fungovalo a byli jsme na to zvyklí.
Ale jo, já to přežiju, ustoupím asi jako vždy pro klid… :roll: Ona si za rok vymyslí třeba zas něco jiného.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.17 15:14
@jdukolem píše:
hele já měla zažito od dětství že všichni - babičky dědové komplet byli u nás.. jak jsem se provdala bylo to od našich daleko cca 200km čili jsem musela změnit své zvyky - najednou udělat to jinak než jsem měla zažito od dětství..
já ti rozumím štvalo by mě že důvod proč k nám nechce babi přijít je - že by nemohla pít.. to mi přijde vlastně nejvíc ujeté z celé diskuze..

To je jednoduché, když je pro tebe alkohol vlastně skoro na 1.místě a problém nevidíš. Ona se přizpůsobovat nebude, co a jak pije, je její věc a mě je do toho prd. Mám s ní své zážitky a nikdy nedovolím, aby moje děti jí zažily ožralou.
Ona je pravda, že ten problém s ní je větší než to, že si vymyslí dárky až po štědrém dni, teď vidím, že fakt řeším jen část… Ono to vlastně řešení nemá.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
297
9.12.17 15:26

U přítele, když byl malý, to fungovalo tak, že se někdy cca ve 4-5 hod navečeřeli a pak čekali asi do 9 večera až přijde děda s babi a dárky rozbalovali až pak. Což jsem nepochopila, nikdy bych to svým dětem neudělala aby museli takhle dlouho čekat. Buď společná večeře a tím pádem i společné rozbalování, nebo zvlášť…
Jinak my budeme letos večeřet u našich, protože přítel bude muset být v práci a neví jestli přijde dopoledne nebo až odpo, tak jsme přijali pozvání od našich abych nemusela dělat kapra sama s malou v nosítku :) jinak ještě nevím, jestli tam odnesu i naše dárky, nebo si je rozbalíme s přítelem potom sami, stromeček budeme mít i doma a bydlíme naproti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný