Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@jdukolem @lucenka
Ty jo fakt normálně teď nad tím intenzivně přemýšlím, až se mi z hlavy kouří a upřímně, prostě NEVÍM.
Mám strašně zaryto v paměti, že dárky pod stromkem se objevují jen 1× ročně, ten kouzelný večer, když sníš kapra se salátem a už se táááák těšíš!!!
Jako kde je kouzlo, když si to měl včera, dneska je 25, sníš oběd u babičky a něco je pod stromkem? Všude denní světlo… já ti fakt nevím.
Nejsme typ rodičů, kteří dávají každému dítěti 20 darů, ani naši ne, takže se v tom množství fakt neztrácí.
Zakladatelka
Neboj je to i tak pro děti kouzelné co najdou u babičky. Jen teda my rozbalovali vždy hned po příjezdu až pak byl oběd, kafe atd.
My si doma dáme večeři kolem 5 hodiny. Rozbalíme dárečky a pak jedeme ke tchýni. Tam se sejdeme všichni z přítelovi strany. Moje mamka se odstěhovala daleko. Takže s tou se sejdeme až prostě přijede. A můj otec bydlí přez půl republiky takže si posíláme jen přáníčka. Synovi jsou 3 takže zatím se neptá jak to ježíšek dělá. ![]()
@jdukolem píše:
Máte asi celkově problémy ve vztazích když spolu takto bojujete…ale jedna z vás ustoupit musí…jinak to nemá řešení…
No, možná trošku ano… Ona není zvyklá ustupovat nikdy. Navíc má trochu problém s alkoholem, když to přepískne, tak s ní není řeč, ví, že jí opilou nesnáším a ona se na štědrý večer prostě líznout chce, takže u nás nebude a bude doma.
Zakladatelka
@Anonymní píše:
@jdukolem @lucenka
Ty jo fakt normálně teď nad tím intenzivně přemýšlím, až se mi z hlavy kouří a upřímně, prostě NEVÍM.
Mám strašně zaryto v paměti, že dárky pod stromkem se objevují jen 1× ročně, ten kouzelný večer, když sníš kapra se salátem a už se táááák těšíš!!!
Jako kde je kouzlo, když si to měl včera, dneska je 25, sníš oběd u babičky a něco je pod stromkem? Všude denní světlo… já ti fakt nevím.
Nejsme typ rodičů, kteří dávají každému dítěti 20 darů, ani naši ne, takže se v tom množství fakt neztrácí.
Zakladatelka
Hele my dáváme dětem tak pět šest dárků babi děda každý po třech cca to už máš cca dvanáct na každého a to je až moc čili to rozvrstvení na dny je fajn. Ale víš ono to má zase jiné kouzlo když kluci běží s očima navrch hlavy babi dědo koukejte to vám u nás nechal Ježíšek a vy máte taky stromek? Jsou tam dárky i pro nás? A rozbaluje se hned ne až po obědě…pak je oběd my si povídáme a děti si hrají je tam i švagr s rodinou…je to fajn
@Anonymní píše:
@jdukolem @lucenka
Zakladatelka
Jeižiši kriste, ty fakt nepřežiješ, až tvému dítěti v první třídě někdo prozradí, že Ježíšek neni.
Jsi sobec, babička chce taky vidět, jak si vnoučata rozbalují dárky, není to důležitější, než tvoje naivní romantická představa? Asi ne…
@Anonymní píše:
No, možná trošku ano… Ona není zvyklá ustupovat nikdy. Navíc má trochu problém s alkoholem, když to přepískne, tak s ní není řeč, ví, že jí opilou nesnáším a ona se na štědrý večer prostě líznout chce, takže u nás nebude a bude doma.
Zakladatelka
Ach jo to je peklo ten alkohol co?
že to neoželí ani na Štědrý den
Štedrý večer je pro dítě jedinečný a je jedno, jestli tam má pět nebo deset dárků. Já to milovala, ject druhý den k babičkáma a hned se vrhnout pod stromek. Děláme to tak i ted, když mam svoji rodinu. Neznám nikoho, kdy by to měl jako vy.
Nechápu, proč to nemůžeš pro svoje rodiče udělat, když z toho budou mít radost?? Dcera z toho fakt újmu mít nebude, spíše naopak, já to brala jako takový bonus navíc.
@radkka píše:
Jeižiši kriste, ty fakt nepřežiješ, až tvému dítěti v první třídě někdo prozradí, že Ježíšek neni.
Jsi sobec, babička chce taky vidět, jak si vnoučata rozbalují dárky, není to důležitější, než tvoje naivní romantická představa? Asi ne…
Hele tak zrovna ty a tvůj názor mě vůbec netankuje. Přišla si jen proto, aby si mi řekla, jak jsem blbá, to ty totiž děláš skoro ve všech diskuzích. Takže díky a měj se.
Nebo respektive, v diskuzi s kýmkoliv si pokračuj, ale tebe já nečtu… ![]()
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Hezké ráno,zajímalo by mne, jak se řeší předání vánočních dárků u vás v rodině, např. s vašimi rodiči nebo rodiči manžela/partnera, pokud netrávíte štědrý večer společně.
Vždy jsem byla zvyklá, že jsme se na štědrý den ráno nebo den předtím navštívili, dárky si předali a pak si je zkrátka každý rozbalil večer pod svým stromkem. Z manželovi strany to funguje stále, co jsou děti, tak si dárky akorát předáváme tajně, jenže moje matka se zkrátka poslední rok nějak nesmyslně sekla, že se jí to prý vůbec nelíbí. Její představa je taková, že se sejdeme třeba 25. nebo 26. a dárky si rozbalíme společně. Navrhla jsem jí, jelikož chápu, že chce být u toho, když dárky rozbalují děti, že jim může třeba 2 dárky nechat u sebe, jako že si to Ježíšek popletl a dárek přinesl k nim, ale ani to se jí nelíbí, dokonce to vyhrocuje tak, že mi prostě žádné dárky takto předávat nebude.Mě je to líto, jelikož si myslím, že dárky by se prostě měli rozbalovat na štědrý večer, po večeři a ne na několikrát a ještě další dny.
Hlavně si i myslím, že děti z toho budou mít popletenou hlavu, starší už je 5 a už o všem přemýšlí. Argumentem mojí matky je i to, že to takhle dělají všichni, že ještě neslyšela, že by si dárky předávali v igelitkách, tak se tedy ptám, jak je to u vás??
Díky.
No máte to divné
@Anonymní píše:
Hele tak zrovna ty a tvůj názor mě vůbec netankuje. Přišla si jen proto, aby si mi řekla, jak jsem blbá, to ty totiž děláš skoro ve všech diskuzích. Takže díky a měj se.Nebo respektive, v diskuzi s kýmkoliv si pokračuj, ale tebe já nečtu…
Zakladatelka
Tebe totiž netankuje ani názor a přání vlastní matky. Třeba se ti jednou tvoje děti odvděčí stejně. ![]()
@jdukolem píše:
Ach jo to je peklo ten alkohol co?že to neoželí ani na Štědrý den
Ano, její alkohol je asi alfou a omegou našich rozepří…
Já chápu vaše argumenty, však jsem jí taky navrhla, ať nechá pod svým stromkem nějaký ten zapomenutý dárek pro děti, třeba ten, co zrovna chce vidět rozbalovat, ale ne, ani tento můj ústupek není dost dobrý, prostě si bude dupáním něco vynucovat, co se jí zrovna líbí. Kdyby mě to fakt aspoň celé dětství neučila, že dárky jsou pod stromkem jen ten jediný večer a jindy už ne. Že k tomu patří rozsvícený stromek, světlo svíček, prskavky. Jako jo, jsem už velká holka, mě je to vlastně - kvůli mě celkem jedno. No ale líbí se mi ta myšlenka i pro děti. Nelíbí se mi to rozkouskované.
Zakladatelka
@Aspera píše:
Neboj je to i tak pro děti kouzelné co najdou u babičky. Jen teda my rozbalovali vždy hned po příjezdu až pak byl oběd, kafe atd.
my taky… a letos to takhle budeme mít i na Štědrý den, protože o musíme udělat dřív než 24.12.
Dárky si předáváme před Vánoci, den dva dopředu (s mojí babičkou i třeba týden před, abysme všechno stíhali). A jeden dva dárečky pro dítě necháváme u babičky pod stromečkem, kam jezdíme mezi svátky nebo poslední dobou spíš na Nový rok. U druhé babičky nenecháváme nic, tam jezdíme jen těsně před Vánoci a mezi svátky už většinou ne.
@zuzukobylka píše: Štedrý večer je pro dítě jedinečný a je jedno, jestli tam má pět nebo deset dárků. Já to milovala, ject druhý den k babičkáma a hned se vrhnout pod stromek. Děláme to tak i ted, když mam svoji rodinu. Neznám nikoho, kdy by to měl jako vy.
Nechápu, proč to nemůžeš pro svoje rodiče udělat, když z toho budou mít radost?? Dcera z toho fakt újmu mít nebude, spíše naopak, já to brala jako takový bonus navíc.
Ano souhlasím, je jedno, jestli mají na štědrý večer pod stromkem pět nebo deset dárků, ale už není jedno, že ty dárky budou i 25 nebo 26… Protože ŠTĚDRÝ je ten večer 24, pak už je ŠTĚDRÝ jen den narozeninový a sváteční, ne?
Víš co nechápu spíš já? Proč to teda moje máma nemůže udělat pro svou dceru a vnučky? Když to jejich matku tak naučila a zdálo se jí to přes 40 let jejího dospělého života v pořádku.
No nic, asi to nechám koňovi.
Vždyť je fakt, že o život zas nejde.
Zakladatelka
Ty jo, aspoň někdo. Už jsem si připadala vážně trošku divně, hodně se teď nad tím zamýšlím. Jsem ráda, že to aspoň někdo chápe, jak to vlastně myslím a cítím.
Zakladatelka