Používáte autoatlas?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77917
10.12.17 19:29

Na silnicích jsem pořád, jezdím na navigačku v mobilu, případně offline mapy v případě výpadku signálu. Baterka nedojde, autonabíječka je dneska samozřejmost.
Pokud se chci podívat, kam konkrétně to jedu, jistí to mapy.cz
Autoatlas v autě (asi) pořád ještě vozím, nekoukla jsem do něj tak 5 let. :nevim:
Dát mi někdo autoatlas, považuju to za vyhozené peníze. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
10.12.17 19:37
@Stevia píše:
Bez něj ani ránu na delší cestu než co jezdíme běžně, navigaci máme…
Většinou v létě se zblázní a vede nás cestou necestou…
V té chvíli jsem na řadě já s autoatlasem, popiram vžitý názor, že ženy neumí číst v mapách ????já ano můj muž by podle mapy netrefil ani do nejbližšího města :roll: :mrgreen:

jo než dát (mojí)ženě mapu do ruky a jet podle jejího navádění tak to raději pojedu poslepu slalom alejí stromů. Dnes už raději i navigaci nastavím sám. :nevim:

Jinak k otázce ano mapu mám, ale použil jsem ji naposledy před čtyřma rokama. Ale kdyby to byla nějaká i s doporučenýma cílema pro navštívení, tak jistě radost udělá velkou a zároveň splní nezbytnou službu záložního droje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.12.17 20:11

Já ho používám, ale jsem za exota. Ovšem jen do té doby než ostatní zjistí, že jsem jela nejrychlejší a přímou cestou, zatímco ostatní se na rady navigace drbali po všech čertech :mrgreen:. Nejsem si ovšem jistá, že je to dobrý dárek, každý to rozhodně neocení. To už bych raději věnovala atlas světa nebo Evropy.

• Citovat
  • Upravit
35438
10.12.17 20:19
@Janli píše:
Já ho používám, ale jsem za exota. Ovšem jen do té doby než ostatní zjistí, že jsem jela nejrychlejší a přímou cestou, zatímco ostatní se na rady navigace drbali po všech čertech :mrgreen:. Nejsem si ovšem jistá, že je to dobrý dárek, každý to rozhodně neocení. To už bych raději věnovala atlas světa nebo Evropy.
:palec: přesně, podle klasické mapy se lépe naviguje, plánuje, hledají zkratky atd. na delší cestu do neznáma nejlépe obojí, každé má svoje plusy i mínusy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
10.12.17 22:36

Jela jsem v létě podle navigace, jedu, jedu a najednou silnice uzavřená z důvodu nějaký opravy a byla jsem v (_!_). :D Vrátila jsem se do nejbližší vesnice a zkusila jet jinudy, ale navigace mě furt naváděla na tu zavřenou silnici. Měla jsem pěkný nervy, potřebovala jsem být někde včas a v šest ráno nebyl nikde nikdo, aby mi poradil. Kdybych měla autoatlas, krásně bych viděla, kterou jinou trasou můžu jet a do navigace bych si to nastavila.
Takže já atlas už mám, právě jako takovou pojistku.

Jo a od tý doby, než někam jedu, najdu si na netu informace, jestli na dané trase nejsou nějaký uzavírky a případně navigaci přenastavuju. Třeba v létě to bylo s těma uzavírkama fakt výživný. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
10.12.17 22:47

Nepoužíváme, máme spolehlivou navigaci, teď už zabudovanou přímo v přístrojovce, takže neřešíme vybití a podobné věci. Atlas ani nevozíme.
Kdyby náhodou, máme oba navigaci i v mobilech, takže jedna vždycky fungovat bude :mrgreen: POmáhá nám hlavně ve velkých městech, tam je nám atlas k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77917
10.12.17 23:07

@PetraJ Waze by Ti měla házet i ty uzavírky, třeba na práce na silnici mě automaticky upozorňuje i google navigace. :nevim:
Fakt mi přijde skoro i lepší normální aplikace on-line v mobilu, než navigace jako taková se zastaralými aktualizacemi. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
10.12.17 23:12

Používáme i s navigaci????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
11.12.17 06:30

Mám a používám, když je zácpa a chci najít ideální objíždku (nebo si zkontrolovat, že to co nám radí elektronika má smysl), když hledám něco zajímavého v okolí, když nechci skončit jako japonec ptající se ve vnitrozemí, jestli to jezero je moře a tak. Za mě bych rozhodně chtěla co nejpodrobnější, max. 1:200000 (ale radši třeba 150000).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný