Poválečné období Česka prosím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@cecetka píše:
To me taky napadlo.Kdyz jsem chodila do skoly ja, musela jsem vse vyhledavat v knihovne. A jaka to byla kolikrat fuska ty spravne informace dohledat.
Dnesnim deckam staci zadat heslo do googlu a ani toho nejsou schopne. Boze, ta lenivost je desna
pššššššš neříkej nahlas že za tebe nebyl internet a mobil běžná věc, jinak si zakladatelka bude myslet že patříš do cílové skupiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš si třeba příčíst tento článek, to tě uvede do dané problematiky.
https://refresher.cz/…-kde-bydleli?…
Jinak teď díky výročí je těch informací tolik, že je z čeho vybírat. Jen nebýt líný a vyhledat si to. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Základním cílem toho úkolu je aby ses něco naučila. Pro začátek hledat informace na správním místě. A tím vážně není mateřská diskuze.
Přestaň být líná a když začneš končně trošku používat mozek, tak přestaneš být i blbá.
Ano - kdo takovýmhle způsobem šidí svoji práci je blbý.,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
pššššššš neříkej nahlas že za tebe nebyl internet a mobil běžná věc, jinak si zakladatelka bude myslet že patříš do cílové skupiny
Skoro ano
![]()
Dokonce jsme meli jen cernobilou televizi bez dalkoveho ovladani
A nemeli jsme ani pevny telefon
V takove pradobe jsem vyrustala
Jak jsem to mohla prezit??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Skoro ano![]()
![]()
Dokonce jsme meli jen cernobilou televizi bez dalkoveho ovladani![]()
![]()
![]()
![]()
Jak jsem to mohla prezit???
hotová doba kamenná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Skoro ano![]()
![]()
Dokonce jsme meli jen cernobilou televizi bez dalkoveho ovladani![]()
![]()
![]()
![]()
Jak jsem to mohla prezit???
kde byly jen 2 kanály a vysílání končilo v 10 večer, tuším. Jestli fungovala dopoledne nevím. A na každém rohu byly telefonní budky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek píše:
kde byly jen 2 kanály a vysílání končilo v 10 večer, tuším. Jestli fungovala dopoledne nevím. A na každém rohu byly telefonní budky.
Jsem ročník 1962. Pamatuju jenom jeden program a večerníček třikrát v týdnu, v úterý, ve čtvrtek a v neděli. A pak tu slávu, kdy přibyl druhý program a večerníček byl každý den. První televizi jsme měli prťavou, často přes obraz skákaly černé pruhy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše:
Jsem ročník 1962. Pamatuju jenom jeden program a večerníček třikrát v týdnu, v úterý, ve čtvrtek a v neděli. A pak tu slávu, kdy přibyl druhý program a večerníček byl každý den. První televizi jsme měli prťavou, často přes obraz skákaly černé pruhy.
OK, vyhrálas
jsem o 20let mladší, dnešní mladí by čučeli, vrátit se do času, ve kterém byli mladí jejich rodiče.
Mě dostala dcera, která se ptala, jaké to bylo na zemi s dinosaury, jestli jsem se nebála. No pobavila holka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 @bublinek Vekem jsem mezi vami ![]()
Syn, kdyz byl maly, tak se me taky ptal, jak fungovaly pocitace, kdyz za babicky jeste nebyla elektrina?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek @cecetka
Děti uměj pobavit
Já jako malá zse s hrůzou v očích poslouchala vyprávění rodičů, jak byl přídělovej lístkovej systém a že měli jen 10 dkg bonbónů na měsíc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit