Poválečné období Česka prosím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27705
29.10.18 10:47
@cecetka píše:
To me taky napadlo.Kdyz jsem chodila do skoly ja, musela jsem vse vyhledavat v knihovne. A jaka to byla kolikrat fuska ty spravne informace dohledat.
Dnesnim deckam staci zadat heslo do googlu a ani toho nejsou schopne. Boze, ta lenivost je desna :zed:

pššššššš neříkej nahlas že za tebe nebyl internet a mobil běžná věc, jinak si zakladatelka bude myslet že patříš do cílové skupiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
29.10.18 10:51

Můžeš si třeba příčíst tento článek, to tě uvede do dané problematiky.

https://refresher.cz/…-kde-bydleli?…

Jinak teď díky výročí je těch informací tolik, že je z čeho vybírat. Jen nebýt líný a vyhledat si to. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.10.18 10:55

Základním cílem toho úkolu je aby ses něco naučila. Pro začátek hledat informace na správním místě. A tím vážně není mateřská diskuze.

Přestaň být líná a když začneš končně trošku používat mozek, tak přestaneš být i blbá.

Ano - kdo takovýmhle způsobem šidí svoji práci je blbý.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
29.10.18 10:55
@ka2ka píše:
pššššššš neříkej nahlas že za tebe nebyl internet a mobil běžná věc, jinak si zakladatelka bude myslet že patříš do cílové skupiny ;)

Skoro ano :lol: :lol: :lol:
Dokonce jsme meli jen cernobilou televizi bez dalkoveho ovladani :lol: :lol: :lol: A nemeli jsme ani pevny telefon :lol: :lol: :lol: V takove pradobe jsem vyrustala :mrgreen: Jak jsem to mohla prezit??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
29.10.18 10:59
@cecetka píše:
Dokonce jsme meli jen cernobilou televizi bez dalkoveho ovladani :lol: :lol: :lol: A nemeli jsme ani pevny telefon :lol: :lol: :lol: V takove pradobe jsem vyrustala :mrgreen: Jak jsem to mohla prezit??? :roll:

hotová doba kamenná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.10.18 11:07
@cecetka píše:
Dokonce jsme meli jen cernobilou televizi bez dalkoveho ovladani :lol: :lol: :lol: A nemeli jsme ani pevny telefon :lol: :lol: :lol: V takove pradobe jsem vyrustala :mrgreen: Jak jsem to mohla prezit??? :roll:

kde byly jen 2 kanály a vysílání končilo v 10 večer, tuším. Jestli fungovala dopoledne nevím. A na každém rohu byly telefonní budky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
29.10.18 11:18
@bublinek píše:
kde byly jen 2 kanály a vysílání končilo v 10 večer, tuším. Jestli fungovala dopoledne nevím. A na každém rohu byly telefonní budky.

Jsem ročník 1962. Pamatuju jenom jeden program a večerníček třikrát v týdnu, v úterý, ve čtvrtek a v neděli. A pak tu slávu, kdy přibyl druhý program a večerníček byl každý den. První televizi jsme měli prťavou, často přes obraz skákaly černé pruhy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.10.18 11:55
@Denisa56 píše:
Jsem ročník 1962. Pamatuju jenom jeden program a večerníček třikrát v týdnu, v úterý, ve čtvrtek a v neděli. A pak tu slávu, kdy přibyl druhý program a večerníček byl každý den. První televizi jsme měli prťavou, často přes obraz skákaly černé pruhy. :mrgreen:

OK, vyhrálas :lol: jsem o 20let mladší, dnešní mladí by čučeli, vrátit se do času, ve kterém byli mladí jejich rodiče.

Mě dostala dcera, která se ptala, jaké to bylo na zemi s dinosaury, jestli jsem se nebála. No pobavila holka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
29.10.18 12:10

@Denisa56 @bublinek Vekem jsem mezi vami :mavam:
Syn, kdyz byl maly, tak se me taky ptal, jak fungovaly pocitace, kdyz za babicky jeste nebyla elektrina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
29.10.18 12:15

@bublinek @cecetka :D Děti uměj pobavit :mrgreen: Já jako malá zse s hrůzou v očích poslouchala vyprávění rodičů, jak byl přídělovej lístkovej systém a že měli jen 10 dkg bonbónů na měsíc 8o :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.10.18 12:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat