Poválečné období Česka prosím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jakože ti máme vypracovat referát do školy? Hele, internet používat umíš, na googlu vyhledáš všechno, co potřebuješ. A jen doplnění - byty a účesy jsou neživotné, tudíž se píše tvrdé y - byty byly, účesy se nosily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ty jo to se nedokážeš zeptat nějaké babičky nebo dědečka? Upeč buchtu zajdi do domova důchodců oni budou mít radost a ty zvedneš zadek od počítače
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56
Zrovna jsem se chtela zeptat, jestli se uz na emiminu vypracovavaji i ukoly
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AvajBr píše:
@Denisa56Zrovna jsem se chtela zeptat, jestli se uz na emiminu vypracovavaji i ukoly
![]()
hlavně má trošku zkreslené představy o věku místního osazenstva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@admin prosím odtajnit, na domácím úkolu není nic intimního ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle uz je fakt mazec. Nejen, ze uz se dnešní děti nic neučí, protože si vse najdou na netu, ale zřejmě se dostáváme do fáze, kdy uz jsou i líné si data vyhledat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
hlavně má trošku zkreslené představy o věku místního osazenstva
![]()
Heh, teď jsem chtěla napsat něco podobného. Hodné duše by tu byly, ale ne taková věková skupina, která by vyhovovala otázkám.
Čili jinými slovy autorko, googli sama, my v té době nežily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vtipné, zajímalo by mě, kolik je tu takových pamětníků
Ani v tom DD, jak tu někdo radil, to nebude jednoduché, věkově lidi kolem 90, nemusí být přímo století, že, ale i tak. Buchtu bych možná nepekla, beztak je to samá cukrovka a dieta ![]()
Já bych to řešila hledáním na internetu, a máte-li ve městě větší knihovnu, tak stoleté noviny a časopisy, ale to bys musela žít ve městě s velkýma-bývalýma krajskýma knihovnama. I když leccos je už i digitalizováno, takže na webu třeba Národní knihovny se dostat do Digitální knihovny/Kramerius a tam si najít 90-100leté věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
hlavně má trošku zkreslené představy o věku místního osazenstva
Pravda
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po které válce? Bylo jich víc. Článků je spousta, stačí hledat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je pravda, ale tak předpokládám, že se vše točí kolem 100 let republiky.
Pokud tedy druhou, tak to jo, to ať jde do DD.
@ka2ka píše:
@Anik otázka je kterou válku měla na mysli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
… nebo obejít důchodce na vsi, nebo v paneláku. Tady to pořád není vono ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
@Anik otázka je kterou válku měla na mysli
To me taky napadlo.
Kdyz jsem chodila do skoly ja, musela jsem vse vyhledavat v knihovne. A jaka to byla kolikrat fuska ty spravne informace dohledat.
Dnesnim deckam staci zadat heslo do googlu a ani toho nejsou schopne. Boze, ta lenivost je desna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. Je tu nějaká hodná duše, která by mi mohla odpovědět na pár otázek ohledně Poválečného období? Klidně i více variant a možnosti, použiju to do školy. Aspoň dam ve škole všechny možné informace a názory lidí.

Můžete vložit i fotky
Moc děkuji za vaše odpovědi…