Povinné večírky v práci
- Fotoalbum (8)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak u nás je to povinně dobrovolné, takže pokud nemáš dovolenou nebo nemoc, tak jdeš. Ono to stojí firmu nemalé peníze… Tmelí se tím kolektiv. Mě se na to ptali při pohovoru, jestli v současné práci zajdu s kolegy po práci na pivo, nebylo to v souvislosti s osobním ohodnocením (to s tím nemá nic společného), ale spíše, že nechtěli někoho, kdo se bude stranit ostatních. Máme fajn kolektiv, tak mi to nevadí. Navíc je to tak jednou za kvartál, to je v pohodě. Jsem tam dvě tři hodiny a jdu… Nedělám z toho drama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
ale prosím tě, všichni kolegové naštvaní určitě nejsou, nepodsouvej všem svůj pesimismus, já miluji vánoční večírky i letní grilování by bylo fajn, ale to u nás neprobíhá, zadarmo se najím dobrůtek a popiju dobrého pití, zatančím si, pokecáme, potykám si s těmi, se kterými se normálně moc nedostanu do styku, všichni se na večírek těšíme, hezky se oblečem a moc si to užijem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako já tě chápu. Taky nesnáším povinný akce nebo tlačení do něčeho, co nechci..
Na druhou stranu mi to přijde jako pracovni „povinná akce“ pokecáte, popíjete, zlepší vám to kolektiv.. jako v něčem jsou tyto akce dobre.
A upřímně, kvůli tomuto bych si na prachy sáhnout nenechala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga Tak ja s nimi mluvim, tak asi vim co rikaji. Kdybys ty zakladatelku neshazovala, to by byl vanocni zazrak.
- Citovat
- Upravit
Kdybych fakt nechtěla, šla bych proti a klidně s tou vedoucí bojovala. To nejhorší, co se může stát, je konec v té práci. Pokud vedoucí hrozí tím, čím hrozí v souvislosti s grilovačkou nebo večírkem, na co podle mě nemá vůbec právo, pak bych i já začala po prostudování zákoníku práce a smlouvy bazírovat na blbostech a chtěla bych vše písemně. Tihle prudiči, co chtějí prosazovat svou vůli skrz svou pozici, potřebují narazit a poznat to taky z druhé strany.
Ale když by ti lidé tam byli fajn, tak bych šla, ono mě to sice nikdy moc nebavilo, ale občas nějaký ten pokec byl fajn. Nešla bych proti jen z plezíru, ale když bych prostě fakt nechtěla a ten nátlak by mi byl nepříjemný.
- Citovat
- Upravit
Nepříjemna baba, co? Ta vedoucí, samozřejmě. ![]()
- Citovat
- Upravit
Paní vedoucí nemá v osobním životě moc kamarádů? Nebo navštívila nějaký super seminář o vedení lidí? ![]()
Vždycky když čtu to, jak tyhle akce „zlepší kolektiv,“ tak si vzpomenu, jak po předposledním teambuildingu bylo celé oddělení rozhádané, protože někteří chlastali jak prokopnutí, ale k placení účtů se potom nikdo nehlásil a doplácela to chudinka sekretářka, která to organizovala. A nechali jí v tom.
Já o nějaké stmelování s kolegy na osobní úrovni nestojím. Od toho mám své kamarády, které si umím vybrat sama. Mám na pracovní úrovni raději určitý odstup. Nemám moc dobré zkušenosti s tím, jak to potom dopadá, když jsou vztahy moc blízké - od neférového přístupu (s tímhle se mi chlastá líp, tak mu dám vyšší odměny) až po to, že lidi přes ty osobní vztahy potom zkouší v rámci práce manipulovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to dvakrát za rok, tak bych se překonala a šla aspoň na chvíli. Beru to jako slušnost. Samozřejmě za neúčast by te šefová nemela finančně trestat, to je nesmysl. Jinak o častější akce s kolegy taky nemám zájem, trávím v práci 8h dene, to je vic než dost. Volný čas chci věnovat především rodině a přátelům které mám i mimo práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesnáším vánoční večírky a tak tam nechodím. Občas máme s kolegy nějaký DOBROVOLNÝ program (pivo, sportovní akce…), kam jdu, když se mi chce a mám čas. Stejně jako ostatní z týmu. Nutit mě někdo trávit volný čas povinně podle přání zaměstnavatele, tak se poohlížím jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Na jednu stranu píšeš, že u zakladatelky všichni kolegové určitě naštvaní nejsou, a na konci pak „všichni se na večírek těšíme“. To je to samý podsouvání.
U nás teda asi povinný není, šéf nikdy nenaznačil, že by to souviselo s výší odměn, ale taky jsem nějaké případné náznaky jen nemusela pochopit. Někteří kolegové celkem nadšeně chodí, baví je to, jiní z různých důvodů nechodí. Já nechodím, prostě mě to nebaví, neumím se na takových večírcích bavit, miluju být sama. Kdyby to bylo jasně spojené s nějakým osobním ohodnocením, tak bych se přemohla a chodila tam, ale nejspíš bych se nebavila a brzy odešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Tak s tímto tedy nesouhlasím. Ok jsou akce kdy jdeme jen z našim šéfem a to tam ještě nemusí být někteří výtečníci. Ale to jsou akce např. Slavení narození potomka nebo štando před šéfovo svatbou. Jakmile toto řídí skutečně naše firma, přijedou manageři a chtějí se tmelit je to křeč.. dvakrát do roka se lítá do zahraničí na tmelící akce…z toho naposled v září bylo takové fiasko, že se nemusíme s jiným oddělením, se kterým denně všichni musíme komunikovat a ještě jsme mysleli, že zabíjem a někde zahraném jednu kolegyni, která 5 dnů jen pořád fňukala..ale hrozně.. jedem kolega se o ní pak po příletu do Prahy vyjádřil hrozně sprostě a to on tak vůbec nemluví. Takže ne každý má s akciemi, alá tmelíme se hezké zkušenosti. A to jsme jinam dobrý kolektiv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pravidla přiznání nároku a výplaty si zaměstnavatel stanoví sám. Vánoční odměny, roční bonusy a jiné prémie bývají konstruovány jako část mzdy – tedy finanční odměna za odvedenou práci. Jejich pravidla bývají nejčastěji obsažena ve vnitřních předpisech. Mohou být ale také obsažena přímo v pracovní smlouvě, v dohodě o bonusu, v kolektivní smlouvě nebo v jiné písemně dohodě. Lze si je do jisté míry představit i v individuálním mzdovém výměru.
Pokud tě zajímá, zda to tak u vás ve firmě je legitimní, prostuduj si např. pracovní smlouvu a výše uvedené, jak je to tam specifikováno/podmíněno.
Pokud se ti to nějak řeešit nechce, tak asi se s tím smířit nebo pak asi odejít.
- Citovat
- Upravit
U nás nemáme nic povinné. Podepisuje se, jestli se budeme účastnit. Kdo nemůže, tak nejde a příště třeba jde. Podle své chuti a svých možností. Nikdo a nikoho nenutí. Za devět let jsem chyběla jednou. Omylem. Protože jsem si vymkla kotník na plastové hračce, která ležela na barevném koberci. Strašný atentát
. Nebyl ten plast absolutně vidět. Takže jsem byla několik týdnů vyřazena mimo provoz. Zrovna byla večeře společná. Jinak chodím ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych o tu odměnu fakt stála a podle smlouvy apod by měla nárok to podmiňovat i takto, a jde o to tam na chvíli přijít a pozdravit plus nějaký small talk s pár lidma nebo šéfovou, aby bylo splněno, tak bych třeba i šla.
Záleží i na tom, zda to chceš vlastně nějak řešit nebo ne.
- Citovat
- Upravit
Holky, jak byste vnímali povinné vánoční večírky nebo v létě grilovaní, o které nikdo nestojí, ale šéfová nás nutí pod výhrůžkou zkrácení osobního ohodnocení?
Myslím, že to s tím přece nic nemá nebo jo? Jako nepůjdu na večírek a nedostanu osobko nebo případně odměny. Přijde mi to jako vydírání.
Kolegové naštvaní, protože každý má už svůj program nebo se jim prostě nechce, kolikrát i když máme zrovna volno. Pracujeme totiž 12ky.