Povolená opěrná noha Römer

436
13.5.15 09:07

povolená opěrná noha Römer

Chtěla bych se obrátit na někoho, kdo má zkušenosti s tím, že se mu povolila opěrná noha u autosedačky, dá se to nějak spravit? Jestli by mohl Steeve poradit, byla bych moc ráda. Peníze nemáme nazbyt a teď, když malá dorůstá do sedačky po neteři Römer safefix s opěrnou nohou jsem zjistila, že ta noha není úplně ok, papíry už k ní žádné nejsou a nechci s ní nijak radši manipulovat, abych to náhodou nezhoršila, na netu jsem zatím žádný bližší návod na manipulaci nohy nenašla. Dá se třeba sedačka používat případně i bez té nohy, nebo je to průšvih? Vypadá to, že zatím funguje, utáhnu ji a drží, ale má povolené oba konce té plastové části na utahování a nahoře trochu vyčuhují občas pérka.
Ještě bych se chtěla zeptat, teď má dcera Römer po synovi 0-13kg, váha dcery je cca 8,4kg, má nějakých 71,5cm, ale v té Römerce mi přijde, že pásy jí pomalu půjdou pod ramínka, teď to je zatím asi ještě v pohodě, vyšší poloha tam už ale není. Je jí 10měsíců a sedí v pohodě tak od 7. bez problémů, tak nevím, jestli ji pak dát o něco dřív, než dosáhne těch 9kg, do větší, nebo nechat zatím v té menší, i kdyby již pásy šli třeba za ramínka? Zkoušela jsem ji posadit do té větší a je tam úplně v pohodě.
A ještě bych měla jeden dotaz syn má teď sedačku Storchenmühle 9-36kg, je mu 6, váha 20 výška cca 119cm a stále ho ještě pásáme 5bodo. pásy, myslím, že přes léto to ještě v pohodě vydrží, před zimou je už budeme muset dát pryč, ale i když pásy má v ramenou v pohodě, koukala jsem, že mu začne možná brzy přečnívat trochu hlava. Tak by mě zajímalo, jak to je u téhle věkové kategorie, když se do sedačky vejde v pohodě, ale bude mu pak přečnívat hlava, tak to vadí, nebo ne, nebo do jaké úrovně může přečnívat? Novou sedačku mu kupovat nechceme a pro podsedák v žádném případě nejsem, počítali jsme, že mu tahle sedačka do těch 12ti let vydrží, i když už teď je vidět, že to byla utopie… Ještě jsem si říkali, že kdyby to vypadalo, že brzy nebude takhle stačit, tak bychom koupili römerku 15-36kg a syn na ni dojel a pak ji měla ještě i dcera, utáhla by to ta sedačka v takhle dlouhé době používání? Jezdíme poměrně málo, tak 1× týdně nákup a 2× do měsíce na chalupu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Safefix Plus?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Safe...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
13.5.15 12:52

@Ivass ta noha se povoluje a utahuje otočením ve směru šipky, co je na noze nakreslená, pokud by nedržela, tak je potřeba ji poslat do servisu, u nás to dělá Babydirekt Brno.
bez nohy se Safefix používat nesmí.
V té Storchenmühle, i když je to 9-36, tak ale vnitřní pásy se smějí používat pouze do 18 kg, takže je už vyndejte když má syn 20 kg a poutejte ho pásem z auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
13.5.15 14:22

@steeve děkuji moc za rychlou odezvu. U té s sedačky s nohou, ona ta noha funguje, ale ty plastové konce jsou uvolněné, tedy vrchní je uvolněný a občas z něj vykouknout ty pérka, ten spodní jde zacvaknout, ale asi by to chtělo ho přelepit, aby se neodděloval, ten vrchní moc dobře zadělaný nedrží, jinak přesto ale noha funguje, takže, že pokud zatím funguje dá se používat, samozřejmě vždy s překontrolováním stavu?
Syn se teď v krátké době vytáhl a přibral, ještě nedávno měl 18kg a 110cm, ale pravda, že jsem si vůbec neuvědomila, že není bezpečnější ho pásat 5ti bod., když podle údajů na obrázku už je uvedené tříbodové. Děkuji za upozornění.
Ještě k dceři. Myslíte, že když by nedosáhla ještě těch 9kg, ale pásy by už šli za ramínka, mohla by jít do té větší? A u syna, to přesáhnutí hlavy, do jaké míry může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.5.15 14:58

@Ivass pokud ta noha drží a je to jen kosmetická vada s krytem, tak asi není problém, ale stejně by bylo lepší aspoň se stavit někde v prodejně ať se na to kouknou a posoudí, jestli ji raději neposlat do servisu, takhle od stolu jen dle popisu se těžko soudí.
u syna, až u té 9-36 vyndáte vnitřní pásy, ona ta sedačka se uvolní a půjde dále posouvat směrem nahoru, takže místa bude mít dost, jinak u posměrných může hlava přesahovat do úrovně očí, a tolik přesahovat stejně nebude, protože by ramenama tlačil zespod na opěrku hlavy.
u dcery pokud by již šly ty pásy hodně pod ramínka tak raději do větší, těch 9 kg vážit oblečené a to už by měla mít, a věk má, a sedí, tak je to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
13.5.15 15:04

@steeve moc moc děkuji, kouknu se, jestli by to šlo, posoudit sedačku někde u nás v okolí. Jinak si moc vážím Vašich příspěvků a reakcí. Věnujete tomu hodně času a hodně zde lidem pomáháte (vím to, protože hodně projíždím diskuze o sedačkách :) ). Patří Vám velký dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí