Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
75cm a 11kg se vleze do vajcka 0-13 a to se da sehnat za par korun.
pavlak5 píše:lucie.t píše:když máš 4 leté dítě jasně ,že ho můžeš dát na podsedák -bobek .Ale zakladatelka má 16měs.dítě to přece nejde srovnávat.pavlak5 píše:jsem kazdopadne pro bezpecny prevoz, ale 2× se mi stalo, ze proste nebylo mozne si autosedacku nekde pujcit, jen ten bobek.
on tam určitě vydrží ,ale kdyby se něco stalo tak je ten bobek platný jakoby tam nebyl ,nebo možná horší ,když přez něj zapneš pás tak se ti na něm může při nehodě uškrtit.
Taky zijem v zahranici a kdyz nas tady veze mimibus na letiste, privazuji malou (4r) alespon pasem, ten horni dil ji protahiji pod rukou, aby ji neskrtil. Posledne se mi stalo, ze si vedle ridice sedla mamina s asi 2 mes ditetem a posadila si ho na klin, podotykam, ze v zadu bylo jeste misto. Byt ridicem, tak ji nikam nevezu.
ja nerikam, ze sem davala ted, mela jsem na mysli drive. 4 ji nejsou prad
. Urcite to neni idealni, ale stane se, ze se ocitnes nekde, odkud se musis dostat autem a nic jineho proste po ruce neni.
lucie.t píše:pavlak5 píše:ja nerikam, ze sem davala ted, mela jsem na mysli drive. 4 ji nejsou pradlucie.t píše:když máš 4 leté dítě jasně ,že ho můžeš dát na podsedák -bobek .Ale zakladatelka má 16měs.dítě to přece nejde srovnávat.pavlak5 píše:jsem kazdopadne pro bezpecny prevoz, ale 2× se mi stalo, ze proste nebylo mozne si autosedacku nekde pujcit, jen ten bobek.
on tam určitě vydrží ,ale kdyby se něco stalo tak je ten bobek platný jakoby tam nebyl ,nebo možná horší ,když přez něj zapneš pás tak se ti na něm může při nehodě uškrtit.
Taky zijem v zahranici a kdyz nas tady veze mimibus na letiste, privazuji malou (4r) alespon pasem, ten horni dil ji protahiji pod rukou, aby ji neskrtil. Posledne se mi stalo, ze si vedle ridice sedla mamina s asi 2 mes ditetem a posadila si ho na klin, podotykam, ze v zadu bylo jeste misto. Byt ridicem, tak ji nikam nevezu.. Urcite to neni idealni, ale stane se, ze se ocitnes nekde, odkud se musis dostat autem a nic jineho proste po ruce neni.
hmm aha ,jak říkám každého věc ,rizika jsou všeobecně známá.
holt je to asi na tobe…ja treba sem clovek co by radej sel pesky nekolik km nebo nikam nejel nez aby dite bylo v aute treba jen na 500 metru prejezd bez bezpecny autosedacky
na me bezvadne zabraly reklamy „nemyslis zaplatis“ jak sem videla do dite rozmlaceny o predni sklo tak proste do auta bez sedacky ani kdyby me za to zaplatili. staci mrknout aji na crashtesty co se deje s pripoutanym ditetem jen s pasem pri narazu pri blbych 50km/h..proste za me bez sedacky ne. ale je to na tobe.
autosedačky se dají půjčit třeba tady, dovezou ji kam budete potřebovat
půjčovnakočárků
norek11 píše:
Ahoj,
poradi mi nekdo, prosim, jak je to v Cechach s autosedackami pro 16 ti mesicni dite (75cm, 11kilo)?
Letime do Prahy na vikend a mame moznost odvozu z letiste, ale bez sedacky (15 minut jizdy). Stacil by maly bobek a nebo je nutna sedacka?
Dekuju.
Dle zákona dítě musí být v autě připoutáno do dětské sedačky odpovídající jeho kategorii.
takže pro 16měsíční dítě s 11kg, nějakou sedačku 9-18. Podsedáky jsou buď 15-36 nebo 22-36, takže nesplňuje kritéria( navíc do sedaček nad 15 kg musí dítě kromě 15 kg mít také nejméně 2,5 roku a min. 94-100cm) nehledě na to, že podsedák z hlediska bezpečnosti je k ničemu.
Pro cestu z letiště se dá jistě sehnat sedačka na zapůjčení, nebo Taxislužby mají sedačky připravené, jen je dopředu nahlásit, nebo i letištní doprava má autosedačky.